Θεοδωράκης: Υπάρχει στην κοινωνία ένας κόσμος που είναι «κρυφο- Ποτάμι»

Θεοδωράκης: Υπάρχει στην κοινωνία ένας κόσμος που είναι «κρυφο- Ποτάμι»

«Το να εμφανιστώ με τον κ. Τσίπρα στην ίδια εκδήλωση θα ήταν μια ψεύτικη εικόνα. Εγώ δεν είμαι στο πλευρό του κ.Τσίπρα, όπως δεν είμαι και στο πλευρό του κ.Μητσοτάκη», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού 

Stavros_Theodorakis3
«Οι εικόνες πολλές φορές δίνουν λάθος μηνύματα. Και εγώ δεν ήθελα να δώσω ένα λάθος μήνυμα», σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη", γιατί δεν παρευρέθηκε χθες το βράδυ στην εκδήλωση των Ευρωσοσιαλιστών. Διευκρίνισε βέβαια ότι το Ποτάμι μιλάει με όλους, καθώς δεν είναι δυνατόν να έρχεται ο εκπρόσωπος μιας μεγάλης Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ευρώπης και να μη βρίσκει εδώ συζητητές. Μάλιστα στη χθεσινή εκδήλωση από το Ποτάμι παρευρέθη ο ευρωβουλευτής Μίλτος Κύρκος.

Ωστόσο, όπως εξήγησε, «το να εμφανιστώ με τον κ. Τσίπρα στην ίδια εκδήλωση θα ήταν μια ψεύτικη εικόνα. Εγώ δεν είμαι στο πλευρό του κ.Τσίπρα, όπως δεν είμαι και στο πλευρό του κ.Μητσοτάκη», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες ευρωεκλογές, τόνισε ότι είναι μια μεγάλη δοκιμασία για το Ποτάμι, αλλά ταυτόχρονα και ευκαιρία να βγουν μπροστά οι άνθρωποι που έχουν θετική στάση απέναντι στο Κίνημα και μπορούν να κρατήσουν ζωντανή μια εναλλακτική λύση για τη χώρα. «Υπάρχει ένας κόσμος που είναι κρυφοποτάμι στην κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά, αλλά δεν το ‘’φωνάζει’’ διότι το Ποτάμι δεν έχει αναπτύξει τον κομματικό του πατριωτισμό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι το Ποτάμι θα δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών από την πλευρά των Ευρωπαϊστών και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ευρωπαϊκή ατζέντα που παρουσίασε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Ερωτηθείς γιατί ψήφισε υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε πως «αυτή είναι η περηφάνια μας. Το ότι την ίδια βδομάδα εμείς είπαμε ‘’όχι’’ στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και ταυτόχρονα είπαμε ‘’ναι’’ στη Συμφωνία γιατί τη θεωρούσαμε πατριωτικά ωφέλιμη». Ενώ στη διαπίστωση ότι θα ήταν ήρωας στη Βόρεια Ελλάδα αν είχε ρίξει την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως ίσως δεν θα έπεφτε η κυβέρνηση, αλλά η χώρα. «Θα υπήρχε ένα κυλιόμενο μικρό χάος στα Βαλκάνια» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει να μετράμε τα πράγματα μόνο με ένα συναισθηματισμό αλλά με βάση τις επιλογές που οδηγούν στο μέλλον. «Εγώ θα επιμείνω ότι η απόφαση να αλλάξουμε το όνομα της γειτονικής χώρας από Μακεδονία – όπως την έλεγαν σε όλο τον κόσμο – σε Βόρεια Μακεδονία θα είναι τελικά μία επωφελής πατριωτική λύση», κατέληξε.

Μιλώντας για τη χρησιμότητα του Ποταμιού στη χώρα και για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τη ΝΔ, εφόσον είναι η επόμενη κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι έχει συγκεκριμένη πρόταση και ότι είναι η δύναμη που θα μπορούσε να αλλάξει τη χώρα μέσα από τη δημόσια διοίκηση. «Το Ποτάμι, είναι αθώο του αίματος» είπε χαρακτηριστικά, καθώς δεν μετέχει στο κομματικό κράτος και είναι απέναντι στα πολιτικά κονκλάβια στις υπηρεσίες. Κάτι που, όπως είπε, δεν μπορούν να δεχτούν ούτε η ΝΔ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ.

Κλείσιμο
Τέλος, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Σπύρου Βούγια και του Νίκου Νυφούδη για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης τόνισε ότι είναι μια καλή πρόταση για την πόλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης