Καραγιαννίδης: Μίλησα για «συμβιβασμό με την Τουρκία», αλλά δεν το εννοούσα

Καραγιαννίδης: Μίλησα για «συμβιβασμό με την Τουρκία», αλλά δεν το εννοούσα

Αυτό ισχυρίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατά την συνεδρίαση της επιτροπής του ΝΑΤΟ στη Βουλή πρότεινε στην Τουρκία «έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία» μετά μάλιστα από την πρωτοφανή πρόκληση Τούρκου συναδέλφου του

xristos-karagiannidis-syriza
Με τους δημοσιογράφους τα έβαλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, που κατά την συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στην ελληνική Βουλή το μεσημέρι της Δευτέρας και επιχειρώντας να απαντήσει στην πρωτοφανή πρόκληση του Τούρκου συναδέλφου του, πρότεινε «έντιμο συμβιβασμό όπως κάναμε και με την Βόρεια Μακεδονία»!

Απομονώσατε την φράση μου και διαστρευλώσατε το νόημά της, υποστήριξε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο κύριος Καραγιαννίδης, φανερά εκνευρισμένος.

Ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος που είναι και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ Χρήστος Καραγιαννίδης είπε πως «η φράση έχει κοπεί για να βγάλει την είδηση» και πως αν ακούσει κανείς όλη την ομιλία του καταλαβαίνει πως αυτό που λέει είναι διαφορετικό.

Επί 15 σχεδόν λεπτά επιχειρούσε να εξηγήσει ότι παρόλο που μίλησε για «συμβιβασμό» και μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την Συμφωνία των Πρεσπών... δεν το εννοούσε: «Αν είχατε όλη την παρέμβαση, προγενέστερα αυτής της φράσης που έχει κοπεί για να βγάλει την είδηση, έχω πει ότι αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται σε επιτροπές του ΝΑΤΟ, γίνονται σε επίπεδο κυβερνήσεων... Δεν πρότεινα σε καμία περίπτωση συμφωνία ανάλογη των Πρεσπών, δεν θα μπορούσα να το κάνω γιατί δεν είναι η θέση μου αυτή».

«Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να κάνουμε τέτοιες κουβέντες, τους είπα ότι δεν είναι αυτό το πλαίσιο για τέτοιες κουβέντες, το καταλάβατε;» είπε εκνευρισμένος προς τους δημοσιογράφους που επιχειρούσαν να ξεκαθαρίσουν τι ακριβώς ειπώθηκει και τι είχε στο μυαλό του ο βουλευτής όταν μίλησε για «έντιμο συμβιβασμό».

«Δεν υπάρχει κανένας συσχετισμός, εσείς τον κάνετε για να βγάλετε είδηση» είπα ακόμα, διατηρώντας συνεχώς υψηλούς τόνους ο Χρήστος Καραγιαννίδης.

Κλείσιμο
Μετά από τις συνεχείς κατηγορίες του για «διαστρεύλωση» των λεγόμενών του και αφού κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι μέλημά τους είναι να εξυπηρετήσουν το αφήγημά τους και «να βγάλουν έναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ "προδότη"», κατέληξε να εξηγεί πως ναι μεν είπε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε συμβιβασμό και σε μια συμφωνία όπως με τη Βόρεια Μακεδονία, την οποία θεωρεί υπόδειγμα, όμως εννοούσε ότι εφόσον η Τουρκία αμφισβητεί το Δίκαιο της Θάλασσας, τότε δεν μπορούν να προχωρήσουν και οι συζητήσεις.

«Εχω πει ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα επίλυσης προβλημάτων με συμβιβασμό», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και υποστηρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας, ο Τούρκος μας είπε ότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε το Δίκαιο της Θάλασσας... Θέλουμε να τους φέρουμε μπροστά σε αυτό που λένε ότι αμφισβητούν τις διεθνείς συνθήκες» και σε άλλο σημείο της συζήτησης εξήγησε: «Δεν λέω να πάρουμε την συμφωνία να την κάνουμε κόπι-πέιστ που λέμε και στο χωριό μου», και πως από την στιγμή που δεν συμφωνεί η Τουρκία με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, «δεν δέχεται αυτόν τον συμβιβασμό, τότε δεν μπορεί να συζητήσουμε και μένουμε σε αυτό που είμαστε τώρα, αλλά πρέπει η διεθνής κοινότητα να πιέσει για να προχωρήσει το ζήτημα».



Καραγιαννίδης: Μίλησα για «συμβιβασμό με την Τουρκία», αλλά δεν το εννοούσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης