LIVE

Κορωνοϊός

Γεροβασίλη: «Τάγματα εφόδου» οι πολίτες που την αποδοκίμασαν στην Πτολεμαΐδα

gerovasili-ptolemaida-ean

«Κατάπτυστη» η ανακοίνωση των αστυνομικών Κοζάνης, για την υπουργό Προστασίας του Πολίτη

«Τάγματα εφόδου» χαρακτήρισε τους πολίτες που την αποδοκίμασαν στην Πτολεμαΐδα με αφορμή την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ, η κυρία Γεροβασίλη έκανε λόγο για τάγματα εφόδου και κάλεσε το πολιτικό σύστημα και τους δημοσιογράφους να μην ξεπλένουν τέτοιους ανθρώπους. Αυτοί που πήγαν στην Πτολεμαΐδα πήγαν «για πόλεμο» είπε η κυρία Γεροβασίλη και χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση των αστυνομικών Κοζάνης.
Η κυρία Γεροβασίλη περιέγραψε όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία οδήγησε στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Για όσα είπε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και απαντώντας σε σχόλιο του Μάκη Βορίδη, εκπροσώπου της ΝΔ στην εκπομπή, για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα η κυρία Γεροβασίλη σημείωσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε για να τα μειώσει διότι όπως είπε γνώριζε πως «δεν είναι το πιο χρήσιμο μέτρο για την οικονομία και τη ζωή των πολιτών».

«Εφαρμόσαμε τη συμφωνία και βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάναμε όλα όσα έπρεπε και μπορούσαμε για να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με τους εταίρους για τους στόχους, αλλά η κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει το δικό της μείγμα πολιτικής. «Σήμερα υλοποιούμε όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ το 2018 που δεν ήταν προεκλογική χρονιά» είπε η κυρία Γεροβασίλη και διαβεβαίωσε ότι η συζήτηση για τις 120 δόσεις για ασφαλιστικά ταμεία και εφορία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Εκτίμησε ότι αυτή η πρωτοβουλία της κυβέρνησης βρίσκεται στην τελική ευθεία για την νομοθέτηση της.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε αιχμές για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας μεταξύ άλλων «ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι η συζήτηση για τα πλεονάσματα θα ξανανοίξει, τώρα να έρχεται κάποιος να το πουλάει ότι θα μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα γιατί είναι ωραίος δεν είναι καλό. Ακούσαμε τον κ. (Μάνφρεντ) Βέμπερ που ήρθε και το είπε για στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη εάν ήθελε ας ασκούσε τις πιέσεις του στον κ. (Βόλφγκανγκ) Σόιμπλε» κατέληξε στο σχόλιο της, αναφερόμενη στον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν πρόεδρο της κάτω Βουλής της Γερμανίας.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης καυτηρίασε τη στάση του Πιέρ Μοσκοβισί που ως αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν όρισε τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και, όπως είπε, ξαφνικά σήμερα ο απερχόμενος επίτροπος ήρθε να δηλώσει πως διαφωνεί. «Όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει πραγματικό περιεχόμενο» και «δεν έχει αποτέλεσμα», έκρινε.

Επιμένοντας στα ζητήματα της λεγόμενης πραγματικής οικονομίας η κυρία Γεροβασίλη τόνισε πως όσα υλοποιούνται σήμερα από την κυβέρνηση, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η στεγαστική πολιτική, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο κατώτατος μισθός, είναι το βασικό πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη «μείωση των φορολογικών συντελεστών που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσουμε το 2022, με όσα έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση, στους φορολογικούς συντελεστές που ήμασταν το 2014» αντέτεινε από την πλευρά του ο Μ. Βορίδης και πρόσθεσε «εκείνο που δεν ενδιαφέρει καθόλου την κυβέρνηση είναι ποιος είναι ο τρόπος να μεγεθύνει την οικονομία για να έχουμε πραγματική ανάκτηση εισοδημάτων και όχι επιδόματα».

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Κύπρο και τα κοιτάσματα η κυρία Γεροβασίλη είπε πως πέραν του γεγονότος των σημαντικών κοιτασμάτων της περιοχής για τα ενεργειακά αποθέματα της ευρύτερης περιοχής (Ισραήλ, Αίγυπτος, Ελλάδα) και την πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική για κοινό όφελος υπάρχει και η γεωστρατηγική σημασία καθώς όπως είπε «γίνεται πλέον καθοριστικός ο ρόλος της Κύπρου» που μετατρέπεται σε «πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή».

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε την Τουρκία να αντιληφθεί ότι η συνεργασία μπορεί να έχει αμοιβαίο όφελος αλλά στο πλαίσιο του σεβασμού των διεθνών συνθηκών και των κυριαρχικών δικαιωμάτων κάθε κράτους. «Η Κύπρος αποκτά ένα πλεονέκτημα ακόμα και για την επίλυση του Κυπριακού» υπογράμμισε η κυρία Γεροβασίλη.

Στις δυο διαστάσεις που προκύπτουν από το σημαντικό κοίτασμα στην Κύπρο αναφέρθηκε από την πλευρά του ο κ. Βορίδης σημειώνοντας πως η μια διάσταση αφορά αποκλειστικά τους εμπορικούς όρους της γεώτρησης και η δεύτερη διάσταση αφορά την Τουρκία, η οποία φαίνεται να χρησιμοποιεί το ψευδοκράτος γυρνώντας με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, στον πυρήνα του προβλήματος δηλαδή στο Κυπριακό.

Η κυρία Γεροβασίλη και ο κ. Βορίδης έξαλλου διαφώνησαν και για την κατάσταση του δημοσίου τομέα, με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη να υπεραμύνεται των προσπαθειών της κυβέρνησης να κρατήσει το δημόσιο όρθιο μετά από τις χιλιάδες απολύσεις των μνημονίων των προηγούμενων ετών.

Απέρριψε τις αιτιάσεις του κ. Βορίδη περί φωτογραφικών προσλήψεων υπογραμμίζοντας πως η ίδια ως υπουργός προχώρησε το πρόγραμμα της αξιολόγησης.

Ο κ. Βορίδης επανέλαβε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε απολύσεις αλλά επιθυμεί λειτουργικό δημόσιο, φιλικό προς τους πολίτες.

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε και για τα ζητήματα ασφαλείας και τη λειτουργία των φυλακών. Ο κ. Βορίδης αναρωτήθηκε γιατί δεν λειτουργούν οι φυλακές τύπου Γ ´ με την κυρία Γεροβασίλη να απαντά πως δεν θα λειτουργήσουν ποτέ αυτές οι φυλακές όσο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση. Ενώ οι δυο πολιτικοί αντιπαρατέθηκαν και για το νόμο Παρασκευόπουλου περί αποσυμφόρησης των φυλακών.

Για την εγκληματικότητα η υπουργός είπε πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν περισσότερες προσαγωγές αλλά η σημερινή κυβέρνηση κάνει περισσότερες συλλήψεις με αποτέλεσμα να τιμωρούνται οι παραβάτες.

Ο κ. Βορίδης επέμεινε στην μικροεγκληματικότητα και το «άβατο των Εξαρχείων» με την κυρία Γεροβασίλη να απαντά ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ υπάρχει μείωση της εγκληματικότητας.

Απαντώντας σε ερώτηση του Πάνου Χαρίτου για τα Εξάρχεια , η κυρία Γεροβασίλη είπε ότι η κατάσταση θα αλλάξει καθώς γίνεται συντονισμένη δουλειά από την ΕΛΑΣ και τόνισε πως δεν υπάρχουν άβατα.

Για την αστυνομική αυθαιρεσία η υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως κάθε περιστατικό διερευνάται μέχρι τέλους. Για τον τραγικό θάνατο του Ζακ Κωτσόπουλου, τόνισε πως η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε και ακολούθως το πόρισμα πήγε στον Συνήγορο του Πολίτη.

Για το περιστατικό στην Πτολεμαΐδα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για τάγματα εφόδου και κάλεσε το πολιτικό σύστημα και τους δημοσιογράφους να μην ξεπλένουν τέτοιους ανθρώπους. Αυτοί που πήγαν στην Πτολεμαΐδα πήγαν «για πόλεμο» τόνισε η κυρία Γεροβασίλη και χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση των αστυνομικών Κοζάνης.

Διαφωνία υπήρξε και για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη , με τον κ. Βορίδη να επαναλαμβάνει πως το πρώην στέλεχος δεν έχει καμία σχέση ούτε με το κόμμα ούτε με τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη και να παίρνει αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη περί σκευωρίας. Παρέπεμψε στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου της ΝΔ.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (66)

Λουλα

Σταλινοκουμμουνα εισαι. Τι περιμενει κανεις απο σενα Μανταμ.Σου αρεσει να ταπεινωνεις και να βριζεις Ελληνες που υπερασπιζονται και αγαπουν την πστριδα τους. Γουσταρεις.

Q

Απο αυτα τα "ταγματα εφοδου" θα ζητας ψηφο αυριο. Ντοματες και φτυσιμο θα εισπραξεις ελλεεινο και τρισαλθιο υποκειμενο!

Σεβασμό

στα αθώα ζώα και φυτά. Σάπια επιτρέπεται να ρίπτονται.

01/10/2013, 13:37@Q

Οι φούρνοι της συζύγου «Καιάδα» απασχολούν μόνο Αλβανούς και χρωστάνε 470.000 ευρώ! Σε αυτό το ποσό ανέρχεται η οφειλή προς το ΙΚΑ της οικογενειακής επιχείρησης της Ευγενίας Χρήστου, συζύγου του Γιώργου Γερμενή----------ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ 17 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΔΟΥΡΟΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ?

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ

ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ,ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΖΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ , ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ! ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΑ ΜΠΟΤΟΞ ?

Μαρη

Γρια Γιδοβαδιλω,σου κάνω μια "απευθυνση": Αι.......χάσου....μποτοξου!!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ .....ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ.....,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕ ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ [...] [...].ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΣΟΡΡΟΣ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ.

Άγγελος

Ψεύτρα, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που λές, είναι αύξηση για τους αγρότες και τον Φεβρουάριο θα αυξηθεί κι άλλο. Οι ομπρέλες και τα καπάκια τουαλέτας που σου πληρώσαμε είναι εντάξει;; τα βολεύτηκες;;. Το το ποσόν των 102.349,15 ευρώ, που χρωστάς στην εφορία το πλήρωσες;;

Μισούν την χώρα

Τα τάγματα εφόδου βρίσκονται στο υπόγειο της Κουμουνδούρου, ο φασισμός υπάρχει και ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ. Φτάσατε όλοι να κυκλοφορείτε όπως ο Στάλιν, με στρατό και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Όπως γκρεμίστηκε παντού ο κομμουνισμός, έτσι ακριβώς θα εξαφανιστείτε και εσείς.

Κακιστοκρατία ΣΥΡΙΖΑ

κακός κακίων κάκιστος! Η σημασία της λέξεως κακός ΕΠΙΘΕΤΟ Α. |για πρόσωπα 1. άσχημος, δύσμορφος, αξιολύπητος, ελεεινός |για εξωτερική εμφάνιση 2. ανίκανος, αδέξιος |δειλός, άνανδρος 3. μη ευγενικής καταγωγής, άσημος, χυδαίος, τιποτένιος 4. εχθρικός, κακόβουλος, μοχθηρός, πονηρός, μισητός |με ηθική σημασία Β. αυτός που προξενεί συμφορά, οδυνηρός, δυσμενής, βλαβερός, ολέθριος |για πράγματα |υβριστικός, προσβλητικός |για λόγια Γ. |το ουδ. ως ους. τὸ κακόν, τὰ κακά=δυστυχία, κακοτυχία, συμφορά, κακή πράξη |

Jo

στην κοσμάρα τους τα συριζοφασιστάκια ...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης