ΝΔ: Η κυβέρνηση τρέμει τις εκλογές - Παίζει με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την ποσόστωση των γυναικών

nd_380

Κυβερνητικές μεθοδεύσεις καταγγέλουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη - Τι λένε για την ψήφο των Ελλήνων της Βρετανίας και γιατί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση «στερεί τη δυνατότητα από 70.000 Έλληνες να ψηφίσουν»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι «αποφεύγει ακόμη και σήμερα να καθορίσει τους κανόνες διεξαγωγής των εκλογών».

Η Πειραιώς ζητά διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών, ενώ στηλιτεύει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:


Η κυβέρνηση τρέμοντας τις εκλογές που έρχονται σε 86 ημέρες, απεργάζεται απαράδεκτες μεθοδεύσεις σε μια απέλπιδα προσπάθειά της να περιορίσει την ήττα της.

Τρία παραδείγματα είναι ενδεικτικά.

1. Το Μαξίμου αποφεύγει ακόμη και σήμερα να καθορίσει τους κανόνες διεξαγωγής των εκλογών, καθώς αποφεύγει να ξεκαθαρίσει επισήμως: α) αν οι ευρωεκλογές θα γίνουν με λίστα ή με σταυρό, β) ποιο θα είναι τελικά το υποχρεωτικό ποσοστό συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια των εθνικών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

2. Παρά τη δέσμευσή της ότι θα δώσει τη δυνατότητα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον κωλυσιεργεί, αλλά υπονομεύει συνειδητά το αναφαίρετο αυτό δικαίωμά τους, καθώς προτείνει η ψήφος τους να μην προσμετράται στο σύνολο της επικράτειας, παρά μόνον για την εκλογή τριών βουλευτών. Κάτι που είναι προδήλως αντισυνταγματικό.

3. Το ανήκουστο, ωστόσο, στο οποίο προέβη το Μαξίμου είναι ότι με πρόσχημα το Brexit εμποδίζει παράνομα την συμμετοχή των 70.000 Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, καθώς αποφάσισε να μην στήσει εκλογικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αντίθεση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για την πρωτοφανή αυτή μεθόδευση που επιβεβαιώνει περίτρανα τον πανικό της κυβέρνησης ενόψει των ευρωεκλογών ακολουθεί συνοπτικό ενημερωτικό σημείωμα.

Eνημερωτικό σημείωμα ΝΔ


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στερεί παράνομα από τους 70.000 Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές

- Όλα τα κράτη μέλη της E.E. υποχρεούνται, βάσει των κανόνων του Ευρωπαϊκού δικαίου, να παρέχουν σε όλους τους πολίτες τους που κατοικούν σε άλλα κράτη μέλη της Ένωσης τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους, και μάλιστα -εφόσον το επιλέξουν- τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κράτους μέλους καταγωγής τους. Η Ελλάδα, ωστόσο, έσπευσε, με πρόσχημα την επικείμενη (;) αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, -η μοναδική χώρα μεταξύ όλων των υπολοίπων κρατών μελών- να ανακοινώσει ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές, δεν θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα στη Βρετανία.

- Εάν αυτή η πρωτοφανής απόφαση δεν ανακληθεί, και μάλιστα άμεσα, τότε οι περισσότεροι από 70.000 Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου το Σάββατο 25 Μαΐου θα είναι οι μοναδικοί ευρωπαίοι κάτοικοι της Μεγάλη Βρετανίας που θα στερηθούν τη δυνατότητά τους να ψηφίσουν το ευρωψηφοδέλτιο της χώρας καταγωγής τους. Όλα ανεξαιρέτως τα υπόλοιπα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων και όσων δεν παρέχουν δυνατότητα ψήφου στους πολίτες τους που είναι κάτοικοι εξωτερικού κατά τις εθνικές εκλογές, θα συστήσουν κανονικά εκλογικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις ευρωεκλογές. Με άλλα λόγια, δεν υπήρξε καμία άλλη ευρωπαϊκή κυβέρνηση που να επικαλέστηκε το Brexit για να στερήσει τη δυνατότητα ψήφου στους κατοίκους της που μένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όλες πλην της ελληνικής κυβέρνησης θα τηρήσουν πιστά την υποχρέωση τους αυτή, την οποία επιτάσσει το ευρωπαϊκό δίκαιο.

- Η απόφαση αυτή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ενέχει προφανώς μια πολιτική διάσταση, καθώς προδίδει τον φόβο της να τεθεί στην κρίση των Ελλήνων που έφυγαν για το εξωτερικό, ιδίως τα χρόνια της κρίσης. Ωστόσο ενέχει και μια πολύ σοβαρότερη καθαρά νομική διάσταση: Εάν, για οποιοδήποτε λόγο, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι τις Ευρωεκλογές -εκδοχή που όχι μόνο δεν μπορεί να αποκλειστεί αλλά είναι πλέον πολύ πιθανή- τότε η στέρηση της δυνατότητας ψήφου των Ελλήνων του Ηνωμένου Βασιλείου στον τόπο κατοικίας τους θα είναι αναμφισβήτητα παράνομη ως αντίθετη στο δίκαιο της ΕΕ. Και, βεβαίως, μια τέτοιας έκτασης παράνομη πράξη της ελληνικής κυβέρνησης δεν αποκλείεται καθόλου να θέσει εν αμφιβόλω ακόμη και την εγκυρότητα των Ευρωεκλογών και να οδηγήσει μέχρι και σε επανάληψή τους.

- Με απλά λόγια: η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διακινδυνεύει μέχρι και την εγκυρότητα των Ευρωεκλογών απλώς και μόνο επειδή κρίνει ότι έτσι τη συμφέρει. Η μεθόδευση της κυβέρνησης είναι προφανής για έναν πολύ απλό λόγο: Ακόμη και στην περίπτωση που τελικά το Brexit πραγματοποιηθεί κατά την προβλεπόμενη ημερομηνία, αυτό σε τίποτα δεν την εμποδίζει να προχωρήσει κανονικά στη σύσταση εκλογικών τμημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως άλλωστε ήδη κάνουν και τα υπόλοιπα κράτη μέλη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (18)

Εμπρός λοιπόν !

Καταγγείλτε τους λοιπόν αρμοδίως στην Ευρώπη, για να αντιληφθούν τί απάτη και τί νοθεία ετοιμάζουν οι Σταλίνες , γιατί μετά θα κλαίτε σαν τις χήρες στο κρεβάτι , αλλά το κακό θα έχει γίνει .........

Συγχαρητήρια @13:30

Pain!!!

kyriakos

Παρ' όλο που η χώρα έχει κάνει μεγάλη εξαγωγή σαβούρας τα τελευταία χρόνια πολλά βλαμμένα έρχονται σ' επαφή με την πραγματικότητα η οποία τα τσούζει αλλά και τα κάνει πιο λογικά. Όταν είσαι έξω και το κάθε ευρώ που έχεις βγάλει το έχεις βγάλει με ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, δεν έχεις συμπάθεια προς τους βρωμογερους που παίρνουν τζάμπα συντάξεις ή τους αληταραδες ΔΥ που και καταστρέφουν και μας φορτώνουν χρέη. Ο αλβανοτσαμης και η συμμορία του θέλουν μόνο τους τελείως βλαμμενους στους εκλογικούς καταλόγους.

ΔΙΑΙΡΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΑΡΘΡΟ . ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΕΞΟΔΟΣ ΣΑΒΟΥΡΑΣ ----------ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ . ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΒΛΑΚΑ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Τ Ο Ν Π Λ Η Ρ Ω Ν Ο Υ Μ Α Ι .

ΔΙΑΙΡΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

Η ΝΔ ΦΕΡΝΕΙ ΓΕΛΙΟ . ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΟΠΕΡΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ-ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΦΑΓΑΝ ΠΟΛΥ ΧΟΡΤΟ . ΤΩΡΑ -ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΤΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΕΑ ΟΠΕΡΕΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ " ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Η ΣΥΝΤΙΒΗ ΕΡΧΕΤΑΙ !

Τράβα σχολειό τούβλο ............

Βρε αγράμματε αριστερόστοκε, που θέλεις να γράφεις και σκόλια εδώ μέσα !

Δημοσκόπος

Εγώ γελάω μόνο με τη φάτσα του ηττοπαθούς ενοίκου του Μαξίμου που του κλείνουν τη πόρτα για συνεργασία στη μούρη Είναι απλό Η συντριβή για το Σύριζα θα είναι μεγάλη ειδικότερα μετά το στρατό των Ματ που τσακίζουν το κόσμο στο ξύλο . Και επίσης Συριζόπουλα αυτοί διώχνουν και στελέχη τους για α ή β παρανομίες εσείς τι κάνατε με το γίδι το Πολάκη που εξέβριζε νεκρούς ? Τσιμουδιά λοιπόν

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019----Ο ΜΗΝΑΣ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ....και ΣΥΤΡΙΒΗΣ των ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΩΝ.

Τον ΜΑΙΟ ο εκλογικος χαρτης -- απ ακρου εις ακρη --ολης της Ελλαδας θα βαφτει ΓΑΛΑΖΙΟΣ ---με πανωλεθρια του ΣΥΡΙΖΑ.----και τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ..-τον μηνα της ενδοξης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ....και της 28ης Οκτωβριου-----οι ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ θα ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ.......στις ΕΚΛΟΓΕΣ--ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ..για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

ΔΙΑΙΡΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ

Ω????? ΦΙΛΕ Η ΚΑΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ . ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΓΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ (MOVA-RTIS) ΚΟΥΚΟΥΛΑ -ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙ -ΑΣΠΡΟ (γαΛΑΖΙΟ) πουκαμισο και την γραβατα (μπλε) .-το XL ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ

Λίγη ΝΤΡΟΠΗ εκεί στην Πειραιώς, υπάρχει;

Ψηφίζαμε 30 χρόνια νδ, έχουμε συγγενείς στο εξωτερικό, και ΟΥΔΕΠΟΤΕ αντιμετώπισε το υποτίθεται πατριωτικό(;) κόμμα το θέμα της ψήφου των ομογενών, οι οποίοι ψηφίζουν με επιστολή σε ΟΛΕΣ τις σοβαρές χώρες! Και τώρα θα μας πει η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ νδ ότι "τρέμει ο συριζα τις εκλογές"; ΟΛΟΙ τους τρέμουν την ψήφο των ομογενών. ΟΛΟΙ! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! Και θα το δουν αυτό στις κάλπες, που ΤΡΕΜΟΥΝ να στήσουν, γιατί θα τους πέσουν τα σαγόνια από τα αποτελέσματα. Έτσι τους αξίζει όμως!

@

Κανείς εν μέρει λάθος. Έχουν φέρει νομοσχέδιο όσο ήταν κυβέρνηση αλλά δεν το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ ούτε το ΚΚΕ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ (τότε συνασπισμός). Επειδή είναι εφαρμοστικός νόμος του Συντάγματος απαιτεί 200 ψήφους! Για αυτό δεν έχει περάσει. Τα παράπονα στο πάσοκ.

Μαζέψτε τους βουλευτές σας που παίζουν με ανήλικα...

Και βλέπουμε για τα υπόλοιπα.Ξετσίπωτοι...

Οξω ρεεε .....

Εμείς τουλάχιστον αυτούς τους διώξαμε εδώ και καιρό ! Σεις μαζέψτε τους μπάφους και τους εθνοπροδότες και τους πρόθυμους ηλίθιους που τους έχετε σε περίοπτη θέση και ύστερα μιλάμε .....

Δημήτρης S400

Και εσείς μαζεύτε τα ματ που σαπίζουν το κόσμο στο ξύλο προκλητικέ

Aμπεμπελελέκoυα

Oδnγoύσα με 215 km στην Knφισiας, με σταματάει έvας μπάτσos και μoυ λέει θα σας κόψω κλήσn για υπερβoλική ταxύτnτα. Toυ λέω, κόψε μου ρε, φυσώvτας του στα μoύτρα τον καπvό μου! Moυ λέει, θα σας κόψω και για το τσιγάρo. Toυ λέω, δεν εivαι τσιγάρo, μπάφos εivαι! Moυ λέει, ας είvαι, έxει voμιμoποιnθεί αλλά δεν σκέφτεστε το παιδi πiσω; Toυ λέω, 15 χρovών μoυλάρι εivαι και μόλις πλήρωσα τον vταβατζή τoυ. Moυ λέει, θα σας κόψω κι άλλn κλήσn, δώστε μου τα xαρτιά σας. Kι ο λαλάκας αvτί να του δώσω το δiπλωμα τoυ έδωσα το απoλυτήριo δnμoτικoύ που εixα πλαστoγραφήσει το βαθμό σε "όλα A" και έτσι βρέθnκα xτες βράδυ τεταρτιάτικα στο κελi...

Q

Απλα κανουν αυτο που τους διδαξατε! Προωθουν την αποχη για να μπορουν να μιλανε μετα για αυτοδυναμιες, κυριαρχους λαους και νωπη λαικη εντολη μεσω της μειοψηφιας. Δινουν δικαιωμα ψηφου σε λαθρομεταναστες με δωρο ιθαγενειες και επιδοματα. Στηνουν τις εφορευτικες επιτροπες με τετοιο τροπο ωστε να εχουν δικους τους που να πειραξουν τα ψηφοδελτια και τις καταμετρησεις. Ολα αυτα που κανατε κι εσεις δηλαδη! Γιατι παραπονιεστε, επειδη ο μαθητης εγινε καλυτερος απο τον δασκαλο, η επειδη αυτα ειναι δημοκρατικα και ηθικα μονο οταν τα κανετε εσεις?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης