Γεννηματά στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές: Τα νησιά μας μετατράπηκαν σε αποθήκες ψυχών

IMG_3592

Μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει πολιτική στο προσφυγικό και να απομονώσει τις πολιτικές Σαλβίνι - Άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την πολιτική της

Το προσφυγικό ζήτημα δεν είναι θέμα της Ελλάδας, της Ιταλίας και των χωρών στα σύνορα της Ευρώπης αλλά ολόκληρης της Ευρώπης έστειλε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας απόψε στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη . Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ζήτησε μάλιστα από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές να καταπολεμήσουν τα φαινόμενα Όρμπαν και Σαλβίνι.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο και η δημιουργία ενός κοινού συστήματος Ασύλου ενώ για την ελληνική κυβέρνηση επεσήμανε ότι διαχειρίστηκε με αδιαφάνεια το προσφυγικό και δεν δημιούργησε καμία νέα δομή φιλοξενείας.

Αναλυτικά η ομιλία της Φώφης Γεννηματά:

«Το μεταναστευτικό/προσφυγικό: Ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα στην agenda των ευρωεκλογών.
Είμαστε πια στο 2019, τέσσερα χρόνια μετά την κρίση του 2015. Δεν μπορεί πια να συζητάμε με λογικές «διαχείρισης».

IMG_3588
Έχουμε μπροστά μας ένα εξόχως πολιτικό θέμα.
Πολλοί μέσα στην Ένωση, το αντιμετωπίζουν ως να έχει επιλυθεί.
Στο μεν Αιγαίο με την Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, στην δε θάλασσα της Λιβύης με τις πολιτικές Σαλβίνι.
Τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται.

Να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στις πολιτικές Σαλβίνι, στις πολιτικές του φόβου και του μίσους, που ποινικοποιούν την αλληλεγγύη και διώκουν ακόμη και αυτούς που σώζουν ζωές.
Δεν το κάναμε ως τώρα ενεργά, περιοριζόμαστε σε μια χλιαρή κριτική.
Αλλά και στο Αιγαίο η κατάσταση γίνεται δραματική.

Γιατί η Κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας που ακολούθησε το κλείσιμο της Βαλκανικής οδού, προέβλεπε μέτρα προσωρινού χαρακτήρα για την ανάσχεση των ροών αλλά στην πράξη δεν λειτούργησε, ξεπεράστηκε. Δημιουργήθηκε μόνιμη κατάσταση.

Αποτέλεσμα: Τα νησιά μας μετατράπηκαν σε αποθήκες ψυχών.
Ζουν χιλιάδες άνθρωποι σε συνθήκες άθλιες που παραβιάζουν κάθε λογική κράτους δικαίου, αλλά και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ζωή τους. Μαζί δοκιμάζονται σκληρά και οι κάτοικοι των νησιών.

Η Μόρια είναι ντροπή για την Ευρώπη.
Κι όλα αυτά παρά τον πακτωλό χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την επιχειρησιακή βοήθεια.
Στην Ελλάδα, με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν δημιουργήθηκε καμία νέα μόνιμη  κρατική δομή. Έτσι υπάρχει αδιαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων και καταγγελίες για χρησιμοποίηση αυτών των πόρων για κομματικούς σκοπούς. Παράλληλα χιλιάδες εργαζόμενοι σε ΜΚΟ ζουν με την επισφάλεια προσωρινών συμβάσεων.

IMG_3598


Εμείς οι σοσιαλιστές οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε για λύσεις στη βάση της αλληλεγγύης. Η είμαστε όλοι μαζί μια οικογένεια ή όχι. Δεν είναι θέμα της Ελλάδας, της Ιταλίας, των χωρών στα σύνορα της Ευρώπης, είναι θέμα της Ένωσης.

Η απειλή της ακροδεξιάς και του εθνολαϊκισμού, δεν είναι ισχυρός λόγος για να καθυστερούν οι αλλαγές. Αντίθετα. Είναι ο λόγος για να επισπεύσουμε τις αλλαγές. Και δεν το κάναμε.
Ποια είναι τα όρια που θέτουμε στον εαυτό μας για τους συμβιβασμούς εντός της Ένωσης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις;

Μπορούμε να καταπολεμήσουμε τα φαινόμενα Όρμπαν και Σαλβίνι με όρους Χριστιανοδημοκρατίας; Μπορούμε να συνεχίσουμε να κλείνουμε τα μάτια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επειδή απλά εξυπηρετούν κάποιες βραχυπρόθεσμες εθνικές στοχεύσεις μας;
Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές μας, να μη σιωπούμε να μην αποδεχθούμε τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων όπως στα ελληνικά νησιά, και τα κυνικά παιχνίδια με την οικογενειακή επανένωση.

Άμεσα είναι αναγκαία η αναθεώρηση του κανονισμού Δουβλίνο , δημιουργία ενός κοινού συστήματος Ασύλου και επιτέλους να ληφθούν μέτρα για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων.
Επίσης προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης με ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα σύνορα μας δεν είναι ανεξέλεγκτα.

Στην πορεία για τις Ευρωεκλογές τα μηνύματα μας πρέπει να είναι καθαρά. Οι Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν από μας αποφασιστικότητα και προοδευτικές λύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ (7)

sotis

Κανένας ηλίθιος από τους κυβερνώντες μηδέ εξαιρουμένου , ίσως και του επιτρόπου μας , δεν κατάλαβε ότι η σκοπιμότητα της Τουρκίας είναι και για να μποικοτάρει το τουριστικό ρεύμα . Εμείς ?!!! τι ακριβώς κάνουμε για να αποφύγουμε αυτήν την καταστροφή ?!!! Λέμε ναι σε όλα όσα λέει η κ. Μέρκελ και ο οποιοσδήποτε Άσχετος Ευρωπαίος Δυνάστης που βλέπουν την Ελλαδίτσα , κοινό Ευρωπαικό εταίρο κατά τα λοιπά , ως ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΗΡΙΟ της Ευρώπης . Μπράβο μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σουρεαλισμός πολιτικής σκηνής

Σε ποιά γλώσσα μιλάει η Φώφη στα διεθνή συνεδρια; Και πόσα χρόνια (ή δεκαετίες;) κυκλοφορεί με τον μόνιμο επαγγελματικό τίτλο “συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος”; Και στο εξωτερικό; Σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπης η σύνταξη είναι στα 65. Και συνεχίζει να καταφέρεται κατά των φωτογραφικών διατάξεων (για τους άλλους);

patsok !!!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΛΟΙΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ! Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ !

Μπάχαλο

Δεν το απαιτεί μονο η Μερκελ, αλλά και όλη η Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και Αλβανίας, Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας. Ολες οι άλλες χώρες της Ευρώπης που γειτνιάζουν προστετεύονται ήδη με αυστηρή φύλαξη των συνόρων τους από τη μοναδική χώρα της Ευρώπης που έχει τρύπια σύνορα, μπάχαλο, ανομία, μολοτοφ, καλάσνικοφ, μπαχαλακηδες, ρουβικωνες, λαθρομετανάστευση και διακινητές και που είναι χώρα τόπος έλξης και διαμονής των απανταχού παράνομων, φυγόδικων και δραπετών.

ΚΙΝΑΛ...

Ξαναζεσταμενο φαι, τα ιδια τετριμμενα, διαπιστωσεις, η κασετα να παιζει, ουτε καν σε cd δεν ειναι. Παλι καλα, στο ΚΚΕ παιζουνε ακομα μπομπινες!!

Σύνταγμα της Ευρώπης,Άρθρο 267

Το ισχύον Σύνταγμα της Ευρώπης ,από το 2004, στο Άρθρο 267,αναφέρει ότι οι Ευρωπαικές αρχές οφείλουν να παίρνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του αδικήματος της λαθρομετανάστευσης και την απέλαση και επαναπροώθηση των παράνομα εισερχόμενων στα Ευρωπαικά σύνορα ατόμων. Επιτέλους κα Γεννηματά ,πείτε τα πράγματα με το όνομά τους στους συναδέλφους σας Ευρωπαίους! Ότι οι κόκκινοι φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εγκαταστήσει δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελληνική επικράτεια,μέσα στα οποία δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες υποφέρουν,θύματα κι αυτοί του ανοίγματος των Ελληνικών συνόρων από το Σταλινικό μόρφωμα! Ζητείστε από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές να τοποθετηθούν με ψήφισμα κατά της λαθρομετανάστευσης!

de

Αυτή την φράση, '' αποθήκη ψυχών '' την έχει σιχαθεί ακόμη κι αυτός που την εμπνεύστηκε.... έλεος πια.

Μονομάχος

Για δώσε εσύ μιά άλλη ονομασία σ αυτή τη φράση, να δούμε πως θα την περιγράψεις, ώστε να βγαίνει το ίδιο νόημα.!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

summit_ar

Το βέτο της Γαλλίας στην έναρξη διαπραγματεύσεων με Τίρανα και Σκόπια - Ο κίνδυνος του decoupling - Οι κυρώσεις στην Τουρκία για την Συρία και την κυπριακή ΑΟΖ και το μεταναστευτικό - Οι συζητήσεις για το Brexit - Το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης για το πρώτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συμμετέχει ως πρωθυπουργός

kerameos_mainn

Πρυτάνεις, ΟΛΜΕ και σύνδεσμος κολεγίων θα προσέλθουν σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για να καταθέσουν τις απόψεις τους για το σχέδιο νόμου και τις αλλαγές που φέρνει

4923538

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας του κόμματος η οποία όπως είπε θα συμβάλλει στη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης - Νέα σφοδρή επίθεση στη ΝΔ 

3