Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας να βάλει τον Τράμπ επίτιμο πρόεδρο στο προοδευτικό του μέτωπο

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας να βάλει τον Τράμπ επίτιμο πρόεδρο στο προοδευτικό του μέτωπο

Τα συγχαρητήρια που έστειλε χτες ο Τραμπ σε Τσίπρα και Ζάεφ είναι η απόδειξη για το ποιος σχεδίασε και οργάνωσε αυτή τη συμφωνία είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ στα Ιωάννινα

ekdhlosi-giannena-kke-15__1_
«Κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις εκλογικές και καθημερινές μάχες», απηύθυνε από τα Ιωάννινα ο γγ της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος απόψε μίλησε σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος του.

Ο γγ του ΚΚΕ, τόνισε πως τις εκλογικές μάχες, ένας είναι ο στόχος, να δοθεί ενιαία απάντηση στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η Ε.Ε, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, καθώς και οι εκπρόσωποι τους, στους δήμους και τις Περιφέρειες ενώ συνέχισε, πως αυτό θα γίνει με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού: στις τοπικές εκλογές, στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές» .

Ο κ. Κουτσούμπας στηλίτευσε την αλλαγή του χάρτη στην ελληνική Βουλή, ενώ εξαπέλυσε τα βέλη του σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κάνοντας λόγο για κάλπικο δίπολο. Ειδικότερα είπε:

«Εκεί λοιπόν στην ίδια μεριά των συμφερόντων του κεφαλαίου οι βουλευτές των αστικών κομμάτων μπορούν με ευκολία να μετακομίζουν από το ένα κόμμα στο άλλο. Κι ακόμα κι αν ορισμένοι όπως λένε, αλλάζουν τα κόμματα σαν τα πουκάμισα, το "κουστούμι" παραμένει το ίδιο είναι η στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ. Μαλώνουν μόνο για το ποιος είναι πιο ικανός να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο, ποιος θα υπηρετήσει τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς στην περιοχή μας, όπως επίσης ποια συνταγή θα αποδώσει καλύτερα στη διαχείριση της σημερινής βαρβαρότητας.

«Αυτό είναι και το πραγματικό περιεχόμενο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, που στήνουν το νέο κάλπικο δίπολο με νέα ψεύτικα διλήμματα για να εγκλωβίσουν την αγανάκτηση, τη δυσαρέσκεια του λαού στα όρια του συστήματος» πρόσθεσε.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Κλείσιμο


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στη συνέχεια υπογράμμισε, πως «παρά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει, τώρα που δήθεν βγήκαμε από τα μνημόνια, η εργατική τάξη, ο λαός ξέρει πως η επόμενη μέρα είναι ίδια με την προηγούμενη». Παράλληλα, αφού σημείωσε ότι βρίσκεται στην Ήπειρο που κατέχει πρωτεία στην ανεργία και τη φτώχια μεταξύ άλλων τόνισε : «Και με την αύξηση του κατώτατου μισθού που η κυβέρνηση όπου βρεθεί και όπου σταθεί, διαφημίζει και με τη συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια, τα επιδόματα - ψίχουλα, όλοι ξέρουν ότι θα τους πάρουν πίσω διπλά και τριπλά. Θα φροντίσουν γι' αυτό οι μνημονιακοί νόμοι που ισχύουν, τα ματωμένα πλεονάσματα, ακόμα και η μείωση του αφορολόγητου που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν υποτιμούμε, ούτε σνομπάρουμε ακόμα και τα ψίχουλα. Όμως και η κοροϊδία έχει κι αυτή τα όριά της. Γιατί είναι κοροϊδία να εμφανίζεται ως φιλολαϊκή πολιτική, η ενεργοποίηση ενός από τους πιο εμβληματικούς νόμους της ΝΔ, του νόμου Βρούτση, που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε χαρακτηρίσει νόμο - δολοφόνο. Είναι κοροϊδία να απειλείς δήθεν τους εργοδότες που δεν θα δώσουν την προβλεπόμενη αύξηση, όταν έχεις κάνει στην μεγαλοεργοδοσία το ένα από τα μεγαλύτερα δώρα. Έχεις διατηρήσει στο γύψο τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, και ορίζεις εσύ, μαζί με το κεφάλαιο, το ύψος του κατώτατου μισθού με βάση την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου» εξήγησε.

Με αφορμή τη γειτνίαση της Ηπείρου με την Αλβανία, ο γγ του ΚΚΕ, μίλησε «για επικίνδυνους ανταγωνισμούς που δυναμώνουν στην περιοχή των Βαλκανίων ανάμεσα στις ΗΠΑ, την ΕΕ, τη Ρωσία και την Κίνα» και στους οποίους όπως υπογράμμισε «η κυβέρνηση συμμετέχει στο πλευρό των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστών, διεκδικώντας μερίδιο για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης».

«Γι' αυτό ακριβώς υπέγραψε τη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία των Πρεσπών» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: «Τα συγχαρητήρια που έστειλε χτες ο Τραμπ σε Τσίπρα και Ζάεφ είναι η απόδειξη για το ποιος σχεδίασε και οργάνωσε αυτή τη συμφωνία. Και με την ευκαιρία προτείνουμε στον κ. Τσίπρα να βάλει τον κ. Τράμπ επίτιμο πρόεδρο στο προοδευτικό του μέτωπο».

«Όλα τα υπόλοιπα που λέει ο κ. Τσίπρας ακόμα και σήμερα είναι εκθέσεις αστικών ιδεών, για τα σαλόνια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε «Τι μας είπε ο κ. Τσίπρας από το Μόναχο, όπου μάλιστα βρέθηκε για να πάρει το βραβείο από τα κοράκια μαζί με τον κ. Ζάεφ; Ότι έβαλαν, λέει, τέλος, σε μια σχεδόν τριακονταετή διαμάχη με τη Βόρεια Μακεδονία, δουλεύοντας μαζί για μια αμοιβαία επωφελή λύση, τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Μάλιστα διερωτήθηκε ποιον ωφελεί αυτή η συμφωνία, ενώ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό γενικότερα για τους χειρισμούς τους στα εθνικά θέματα.

«Τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που βάζουν πόδι σε μια χώρα στα Δυτικά Βαλκάνια, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την επιρροή της Ρωσίας. Και όχι φυσικά τους λαούς που έχουν πικρή, τραγική πείρα από τη δράση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Και όταν μιλάμε για δράση μιλάμε για τους 5.000 νεκρούς, τους 12.500 τραυματίες εκ των οποίων 2.700 παιδιά. Για τα βομβαρδισμένα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία, τα μνημεία. Αυτός είναι ο απολογισμός των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία» υπενθύμισε.

«Ο κ. Τσίπρας, όπως θα έκανε ο κάθε αστός πολιτικός που ανέλαβε μια βρώμικη αποστολή και την ολοκλήρωσε, κοκορεύεται λέγοντας πως αυτός "δεν είπε απλώς λόγια. Δεν επέλεξε την αδράνεια. Ανέλαβε δράση...". Το πόσο δραστήριος είναι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του στην προώθηση των Αμερικανονατοϊκών συμφερόντων το βλέπουμε καθημερινά. Και δεν μιλάμε μόνο για τη συμφωνία των Πρεσπών, την οποία μάλιστα ο κ. Τσίπρας θεωρεί και ως "συμφωνία πιλότο" και για το Κυπριακό» κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης