Συνταγματική αναθεώρηση: Άλλο ψηφοδέλτιο η ΝΔ, άλλο ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνταγματική αναθεώρηση: Άλλο ψηφοδέλτιο η ΝΔ, άλλο ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο πολυσέλιδο που θα αριθμεί περισσότερες από δέκα σελίδας προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό μια χρονοβόρα διαδικασία ψήφισης και καταμέτρησης - Οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίζουν τόσο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ

vouli_syntagma
Περισσότερες από δέκα σελίδες θα είναι το ενιαίο ψηφοδέλτιο βάσει του οποίου οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν για τα άρθρα του Συντάγματος που θα εισαχθούν στην επόμενη Βουλή προκειμένου να αναθεωρηθούν.

Η Νέα Δημοκρατία ως συνέχεια της νομικής άποψης που ανέπτυξε στην Ολομέλεια σύμφωνα με την οποία στην παρούσα φάση αποφασίζεται μόνο ο αριθμός των υπο τροποποίηση άρθρων και όχι το περιεχόμενό τους παρέδωσε το δικό της ψηφοδέλτιο που αναγράφει μόνο το υπο αναθεώρηση άρθρο και τον τίτλο του παρέχοντας παράλληλα την δυνατότητα στους βουλευτές να ψηφίζουν «ναι», «όχι» «παρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σχεδόν την ίδια μορφή μόνο που αντί για τον τίτλο θα αναγράφουν επακριβώς και το περιεχόμενο που θέλουν να πάρει στην επόμενη Βουλή. Με τον τρόπο αυτό θα επιχειρηθεί η παρούσα – προτείνουσα Βουλή να δεσμεύσει πολιτικά την επόμενη που είναι και η αναθεωρητική.

Τα δύο ψηφοδέλτια θα ενοποιηθούν σε ένα ενιαίο πολυσέλιδο που θα αριθμεί περισσότερες από δέκα σελίδες προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό μια χρονοβόρα διαδικασία ψήφισης και καταμέτρησης. Να σημειωθεί δε ότι οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίζουν τόσο τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ.

Δείτε εδω το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας

Δείτε εδω το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης