«Παρέμβαση» Χρυσοβελώνη: Συναντήθηκε με ηθοποιούς της παράστασης «όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία»

«Παρέμβαση» Χρυσοβελώνη: Συναντήθηκε με ηθοποιούς της παράστασης «όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία»

Η υφυπουργός ενημέρωσε τους συνετελεστές του θεατρικού για το νομοσχέδιο για την Ισότητα, αλλά και τρόπους συνεργασίας για την παρουσίαση του ζητήματος της θέσης της γυναίκας

IMG_20190212_151800
Λίγες μέρες αφότου η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη παρακολούθησε το εμβληματικό έργο των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε «Όλο σπίτι, κρεβάτι κι εκκλησία» στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν στην Πλάκα, υποδέχθηκε στο υπουργείο μέλη της θεατρικής ομάδας.

Η υφυπουργός ενημέρωσε τον σκηνοθέτη της παράστασης, Κωστή Καπελώνη και τις ηθοποιούς Αντωνία Καμπάκου, Γιάννα Μαλακατέ και Ράνια Παπαδάκου σχετικά με το νέο Νομοσχέδιο για την Ισότητα που εισάγεται αυτές τις μέρες στη Βουλή.

Παράλληλα, συζητήθηκαν και τρόποι συνεργασίας προκειμένου το πάντα επίκαιρο θέμα της κατάστασης της γυναίκας στον σύγχρονο «πολιτισμένο» κόσμο, να παρουσιαστεί σε πόλεις όπου λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα και Ξενώνες του Δικτύου Υποστηρικτών Δομών της ΓΓΙΦ.

Διόλου τυχαίο καθώς το έργο πραγματεύεται την θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο, μια κραυγή απόγνωσης της σύγχρονης γυναίκας, που επαναστατεί απέναντι στην κοινωνική, οικογενειακή και σεξουαλική καταπίεση.

Για την ιστορία το έργο του Ιταλού θεατρικού συγγραφέα «ανέβηκε» για πρώτη φορά το 1977, με τη Φράνκα Ράμε να ενσαρκώνει όλους τους ρόλους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης