Καμμένος: Είστε ψυχρός εκτελεστής - Τσίπρας: Σας αποτρέψαμε από το να μας ανατρέψετε

kammenos_vouli_olomeleia_art_new2

«Σας απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς» είπε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, αφιερώνοντάς του και ένα απόσπασμα από την «Πόλη» του Καβάφη - Με Ματρόζο η απάντηση Καμμένου: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα»

«Ελπίζω να μην αληθεύει ότι ο κ. πρωθυπουργός δεν θα παρευρεθεί στην συζήτηση» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μόνο που την ώρα εκείνη έμπαινε στην αίθουσα της Ολομέλειας και καθόταν στη θέση του ο Αλέξης Τσίπρας.

Καμμένος ομιλία ολομέλεια Βουλή

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε τα «σχέδια» για «φίμωση των Ανεξαρτήτων Ελλών», λέγοντας πως, όταν είχε διατυπώσει αυτή την άποψη, ο πρωθυπουργός είχε εκπλαγεί. «Όπως βλέπετε, σήμερα μετά την ομιλία μου και μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως ΚΟ. Υπήρξαμε κυβερνητικοί εταίροι και στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο. Με την ψήφο μας και την πλάτη που βάλαμε για να βγει η χώρα από τα μνημόνια».

«Από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ με τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της ΕΦΣΥΝ προαναγγέλθηκε ότι θα υπάρξει αποστασία. Ότι βουλευτές θα περάσουν από το ένα κόμμα στο άλλο με ανταλλάγματα. Και μάλιστα από το κόμμα του εταίρου της κυβέρνησης στην κυβέρνηση. Συγχαρητήρια, κύριε πρωθυπουργέ, το καταφέρατε. Και είστε σε κοινή γραμμή με τη ΝΔ. Πήρατε και το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν και γράφανε τα πρωτοσέλιδα ότι έφυγε το πρόβλημα από τη μέση. Το επόμενο ίσως να είναι στην Μέρκελ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Και συνέχισε: «Εκλέχτηκα πρώτη φορά το 1993 στο Κοινοβούλιο. Σε όλη μου την πολιτική ζωή, με τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, ό,τι είχα να πω, το έλεγα από την Βουλή. Ούτε εκβίασα, ούτε εκβιάστηκε. Έλαχε στο τέλος της κοινοβουλευτικής μου ζωής να εκτελεστώ και να μου κοπεί το δικαίωμα να μιλώ από το βήμα. Αυτό είναι, κύριε πρωθυπουργέ, ένα έγκλημα που διαπράξατε. Όσον αφορά τον εαυτό μου, αναλαμβάνω την ευθύνη. Οι ΑΝΕΛ όμως δεν θα ξεχάσουν. Τι φταίνε τα παιδιά; Τι φταίει η Εύα, ο Αντώνης να πεταχτούν στον δρόμο; Τι φταίνε αυτοί που σας πίστεψαν και ήταν στο Σύνταγμα, στην Κλαυθμώνος, στις επιτυχίες στην Βουλή και σήμερα τους λέτε ότι παίρνετε πόδι. Τους γκρεμίσατε, καταργώντας την ΚΟ των ΑΝΕΛ με πραξικοπηματικό τρόπο, στερώντας τους την δυνατότητα να χαρούν τα αποτελέσματα της πορείας μας. Περάσαμε στην εποχή της καρέκλας που είναι ανταλλάξιμη με την ψυχή. Επιβεβαιώνεται μια ταμπέλα που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανκλής στο γραφείο του, του Ηράκλειτου: "Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο"».

«Δεν παρακαλάμε, δεν κλαψουρίζουμε. Ποτέ δεν παρακάλεσα ανεξάρτητους βουλευτές. Εκείνο που δεν αποδέχομαι, είναι εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από αυτή που πήραν, ανταλλάσσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα. Και μάλιστα, όχι μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτές. Ακόμη και ο αναπληρωτής βουλευτής που θα έπρεπε να περάσει στους ΑΝΕΛ μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα! Για να πετύχετε το 151» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό.

«Τον κ. Μητσοτάκη μαζί τον παλεύαμε. Τώρα μας οδηγείτε στην αντιπολίτευση, ούτε αυτά που λέτε δεξιά κι αριστερά. Ούτε γέφυρες έχω χτίσει κ. πρωθυπουργέ με την διαπλοκή. Θα προτιμήσω να πάω σπίτι μου. Ίσως σας δώσω απόψε και την παραίτησή μου από βουλευτής. Εγώ πολέμησα την διαπλοκή. Ιδρύθηκαν τέσσερις εφημερίδες με εμένα στο πρωτοσέλιδο. Από συγκεκριμένο άνθρωπο. Και μου λέτε ότι τα βρήκα; Όχι, δεν τα βρήκα και δεν θα τα βρω. Εσείς μου λέτε ότι θα μείνω απροστάτευτος» υπογράμμισε.

«Τις ΚΟ τις συγκροτεί ο λαός, οι πολίτες, οι πλατείες, οι αγώνες που δίνονται με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα. Σας την χαρίζω και η ασφάλειά μου είναι ο ελληνικός λαός. Μου αρκεί το μετερίζι της ελεύθερης φωνής μου. Αλλά είχα δικαίωμα να το έχω ως εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό με ένα κόμμα που συνεργαστήκατε για τέσσερα χρόνια. Η δική μας εκτέλεση δεν σημαίνει πολλά. Για σας απολύτως τίποτα. Δείξατε ότι είστε πολύ ψυχρός εκτελεστής. Αλλά η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά. Και δεν σας απειλώ. Σας λέω ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεστε αρχές και ιδέες, από την στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις. Μπορεί να ακολουθήσω, μετά από τέσσερα χρόνια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπερήφανος, τον δρόμο αυτούς που αποστρατεύσατε. Στο σπίτι μου. Οι άλλοι όμως που ακολουθήσανε όλους εμάς πού θα πάνε; Όλα αυτά τα παιδιά που πιστέψανε σε κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης τι θα κάνουν;» συμπλήρωσε.

«Θέατρο του παραλόγου που έχει εξήγηση. Την έδωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1995 μετά την Σύνοδο των Καννών. Ο Παπανδρέου άρρωστος, μετά την Σύνοδο των Καννών, αφού μίλησε για το διευθυντήριο των Βρυξελλών και ότι τον πίεσαν να παραδώσει το όνομα Μακεδονία... Ασθενής, αλλά αγέρωχος είπε επί λέξει: "Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων, το λέω ρητά. Δεν θέλω ν’ αποκαλύψω ονόματα για το ποιοι μίλησαν και τι είπαν. Σας λέω όμως ότι εδώ υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήριο". Και τότε αρνήθηκε να υποκύψει και να παραδώσει τον όρο Μακεδονία» είπε, συνεχίζοντας την επίθεσή του στον Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα ερχόμαστε σε ένα Κοινοβούλιο με μία κυβέρνηση που κορμό έχει τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αποστάτες. Τον ΣΥΡΙΖΑ που μας έκανε κριτική για τις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ. Μήπως μπει κάνας πύραυλος παραπάνω στην Λάρισα... Τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήλεγχε τι θα πούμε στο ΝΑΤΟ. Σήμερα υπογράφει την εν λευκώ μεταφορά της μεγαλύτερης βάσης από το Ιντσιρλίκ στα Σκόπια. Αντίθετη σε αυτό είναι η ΝΔ και θα το καταλάβαινα απόλυτα, αν η ΝΔ είχε συνδυάσει την άρνηση με την Συμφωνία των Πρεσπών και την θέση ότι δεν συμφωνεί με το "Μακεδονία", όπως πιστεύουν πάνω από 35 βουλευτές της ΝΔ. Είναι παράδοξο ότι πιο ικανοποιημένη είναι η ηγεσία της ΝΔ, γιατί θεωρεί ότι η μπάλα φεύγει από τα χέρια της... Στην αθηναϊκή λέσχη προχθές ακούγονταν από μακριά τα γέλια κάποιου που έλεγε "πάλι καλά πέρασε"» υπογράμμισε.

«Σε λίγα λεπτά καταθέτουμε την διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου. Δεν διαπραγματευτήκαμε με κανέναν. Παρότι αφέθηκαν δημόσια προθέσεις για αλλαγή κανονισμού. Γιατί δεν θέλουμε δώρα. Ξέρουμε να παλεύουμε, αλλά δεν σας κρύβω ότι οι συνθήκες είναι άδικες για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Μας κόβετε τη φωνή στη Βουλή. Βρισκόμαστε μεταξύ δύο πυρών. Από τους μέχρι χθες συνεργάτες μας, από την ΝΔ... Θα δώσουμε τη μάχη μας, αλλά έχετε υποχρέωση κύριε πρόεδρε εσείς τουλάχιστον σε αυτά που συμφωνήσαμε να προχωρήσετε. Η διαπλοκή ζει, γιατί εκείνοι που έχουν παραβεί τον όρκο τους, παραμένουν στις θέσεις τους. Γιατί κάποιο συνδιαλλέγονται» συμπλήρωσε με σαφείς αιχμές.

«Θα μπορούσατε να κάνετε δημοψήφισμα (σ.σ. για τη Συμφωνία των Πρεσπών). Να αφήσετε να προσπαθήσουν μέσα από τον κομματικό μηχανισμό να βρουν συμμαχίες. Μεταγράψατε τους πιο σκληρούς δεξιούς μαζί σας. Και το χειρότερο; Προδώσατε την εμπιστοσύνη μας και τα νέα παιδιά που κάποτε πανηγύριζαν μαζί σας. Συγχαρητήρια κύριε πρωθυπουργέ» κατέληξε ο πρώην κυβερνητικός εταίρος.

Απάντηση Τσίπρα

«Όπως είδατε, είμαι εδώ» απάντησε, παίρνοντας τον λόγο, ο πρωθυπουργός. «Όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλετε. Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας. Ακούγοντάς σας όμως... Τέσσερις φορές αναφερθήκατε για γέφυρες, λες και κάποιος σας το ζήτησε».

Και αφιέρωσε στον Πάνο Καμμένο ένα απόσπασμα από το ποίημα του Καβάφη, "Η πόλις: Καινούργιους τόπου δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ' ακολουθεί"».

«Και σας το αφιερώνω, γιατί σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε. Και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς» απάντησε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Ρελάνς Καμμένου

Ο κ. Καμμένος πήρε πάλι τον λόγο μετά την απάντηση Τσίπρα, για να πει: «Τις γέφυρες μου τις γράψατε χθες σε μήνυμα που μου στείλατε στο κινητό μου. Και δεν σας κρύβω ότι αυτό με ενόχλησε περισσότερο από όλα. Θα σας αφιερώσω εγώ όμως. Απ' τον Ματρόζο. Ήταν ένας μεγάλος ναύαρχος της Επανάστασης, που έδωσε όλη την περιουσία του για τον αγώνα του 1821. Εδώ στην Αθήνα στο υπουργείο Ναυτικών ήταν υπουργός ο Κανάρης. Του έλεγαν του Ματρόζου να πας στο φίλο σου και βρες τον. Μπαίνει ο Ματρόζος στο καράβι, περνάει από την Ύδρα, φτάνει στο υπουργείο Ναυτικών. Και τότε, στην είσοδο του υπουργείου, ρακένδυτος πια, ζητά τον Ψαριανό τον υπουργό και του λέει θέλω να σε δω. Του λέει αυτός στην είσοδο δεν μπαίνουν ζητιάνοι στο υπουργείο. Και του απαντά τότε: "Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα"».

«Να 'στε καλά» είπε ο Πάνος Καμμένος και αποχώρησε αμέσως μετά από την αίθουσα.

ΣΧΟΛΙΑ (161)

Judy

ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΚΑΚΟΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΤΡΟ!!!! Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΗΜΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤΡΟΖΟ .ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΕΞΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Αυτοί που δεν μπορούν να γελάσουν με τον εαυτό τους, αφήνουν αυτήν τη δουλειά στους άλλους. Η κοροϊδία είναι ο ατμός των μικρών ψυχών. Alfred Tennyson, 1809-1892, Άγγλος ποιητής Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να περνούν πολύ από το χρόνο τους γελώντας μαζί μας. Alice Walker, 1944-, Αμερικανίδα συγγραφέας

αηδιασμενος

Όταν η ιστορία του κάθε μπουρδα είναι πρώτο θέμα ειδήσεων κάτι δεν πάει καλά. Και όταν το κράτος κυβερνάτε από τύπους του πεζοδρομίου κάτι πάει αλά ελληνικά. Και όταν ψηφίζει ο "λαός" κυβερνούν τσιπρες και συριζες. Ζωή σε λόγου μας.

Αποστασία.

Μην ζορίζεστε. Ο Καμένος θα ξαναπάει στη ΝΔ. όταν παρόμοια γεγονότα συνέβησαν το 1965, η <<αριστερά>> τα ονόμασε αποστασία. Σήμερα που τα κάνει η ίδια, τα ονομασε : σε αποτρέπω από το να με ανατρέψεις.

Σεξπυρ

Ο Καμένος δε χάνει και τίποτε με το να στήσει μέρες πριν τις εκλογές ένα θεατράκι ότι δήθεν τα έσπασε με το σύντροφο Τσίπρα και στερήθηκε την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και οι δυο θα είναι κερδισμένοι, αφού απευθύνονται σε διαμετρικά αντίθετα ακροατήρια και το ξεκάρφωμα του ενός από τον άλλο συμφέρει και τους δύο πρώην σιαμαίους. Ο μεν Τσίπρας υλοποίησε με τις δεξιές έδρες του Καμένου όλη την ακροαριστερή ατζέντα, ο δε Καμένος και οι ΑΝΕΛ συνδαιτημόνες του πήραν τα ανταλλάγματά τους και έμαθαν να γράφουν με το αριστερό. Αυτό που δεν υπολογίζει όμως ο Καμένος είναι ότι ο κόσμος είναι πλέον υποψιασμένος και είχε καταλάβει ότι η παράσταση ετοιμάζεται εδώ και καιρό. Η πολιτική είναι πολύ βρώμικη...

ΜΙΚ

Ποια είναι η Εύα; Ποιος είναι ο Αντώνης; Ποιος τους διόρισε και με ποια κριτήρια; Αν είναι μετακλητοί απλά θα επιστρέψουν στη θέση τους. Αν όχι, δεν ήξεραν ότι βρήκαν δουλειά με ημερομηνία λήξεως; Τι κι αν η λήξη αυτή ήρθε κάποιους μήνες νωρίτερα; Για το ξεβόλεμα του Αντώνη και της Εύας έγινε όλο αυτό το ρεζίλεμα της Βουλής των Ελλήνων; Ντροπή! Καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για μια Βουλή των 200 βουλευτών μπας και μειωθούν κατά το 1/3 οι κάθε λογής Εύες και Αντώνηδες. Δεν θα γλυτώσουμε μόνο μισθούς 100 βουλευτών, αλλά πολλά-πολλά περισσότερα.

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

Η ΥΠΗΡΞΕΣ ΑΦΕΛΗΣ κε ΚΑΜΜΕΝΕ Η ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ .......ΤΟΥΣ ΨΥΧΡΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΙΔΗΣΗ ............... ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ................. Η ΤΥΧΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ , ΚΩΝ/ΛΟΥ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ,ΑΛΑΒΑΝΟΥ , ΓΛΕΖΟΥ Κ.Τ.Λ ΔΕ ΣΕ ΔΙΔΑΞΕ ??.................................Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΤΡΩΓΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ... ΜΕΓΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ...........!

Εφιάλτης

Αν κοιτάξετε πίσω στην ιστορία θα δείτε οτι μια ζωη ρουφιάνοι και προδότες πληρώνονται με το ιδιο νόμισμα!!! Μπορεί να πήρες πακέτο φίλε αλλα η ιστορία έγραψε. ΔΕΝ ξεγράφει!!!!!

katerina pap.

Περα απο κομματικες φανατικες αντιληψεις μια ειναι η αληθεια , αυτοι που σημερα κυβερνουν ειναι επικινδυνοι πολλαπλα . Καταστρεφουν αργα αλλα σταθερα οτι εχει απομεινει .

ΑΝΕΛ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ.ΕΚΕΙ ΣΤΗ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Γ ΚΑΙ Δ Ο ΞΕΦΤΥΛΑΣ.

Αν αυτά δεν είναι

Μικροπολιτικά παιγνίδια εις βάρος της χώρας τότε ποια διάολο είναι;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

socialismos

Στόχος της κίνησης αυτής, που παρουσιάζεται ανήμερα της επετείου της μεγάλης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, στις 18 Οκτώβρη του 1981, είναι να αγωνιστεί «για μια νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ»

fofi_gennimata_1

«Στις 18 Οκτωβρίου 1981 ο λαός άλλαξε τη μοίρα του. Πίστεψε και αγωνίστηκε για μια ελπίδα που δεν διαψεύστηκε» ανέφερε για τη συγκεκριμένη επέτειο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

6