Βουλή: Μονιμοποιούνται 70 ειδικοί φρουροί

Βουλή: Μονιμοποιούνται 70 ειδικοί φρουροί

Υπηρετούν στο Κοινοβούλιο επί σχεδόν μία εικοσαετία - Και μετατάξεις 60-70 υπαλλήλων, που εργάζονται ως αποσπασμένοι

eidikos_frouros
Σε μονιμοποίηση περίπου 70 ειδικών φρουρών, που υπηρετούν στο Κοινοβούλιο επί σχεδόν μία εικοσαετία και σε μετατάξεις 60-70 υπαλλήλων, που εργάζονται ως αποσπασμένοι, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Βουλή, σύμφωνα και με τις αλλαγές στον σχετικό Κανονισμό, που ψηφίστηκαν την Τρίτη στην Ολομέλεια.

Να σημειωθεί ότι οι ειδικοί φρουροί είχαν πρωτοπροσληφθεί με συμβάσεις επι προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη και έκτοτε οι κοινοβουλευτικές ηγεσίες προχωρούσαν σε ανανέωση των συμβάσεων με διακομματική συμφωνία. Πλέον, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα καλύψουν πάγιες θέσεις μόνιμου προσωπικού σε διάφορους κλάδους, ανάλογα με τα προσόντα τους.

Επίσης, 60-70 αποσπασμένοι στην Βουλή υπάλληλοι θα μεταταχθούν στο Κοινοβούλιο. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες υποστηρίζεται ότι η απόφαση δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Βουλής, καθώς ούτως ή άλλως οι συγκεκριμένοι πληρώνονταν από το ταμείο του Κοινοβουλίου.

Με άλλη διάταξη, επανέρχεται ο θεσμός της αποζημίωσης λόγω «υπερεργασίας», με το ποσό να παραπέμπεται σε σχετική απόφαση του προέδρου της Βουλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης