Τζανακόπουλος: Δεν έχουμε νομοθετική ρύθμιση για την ΚΟ των ΑΝΕΛ και το Ποτάμι

Τζανακόπουλος: Δεν έχουμε νομοθετική ρύθμιση για την ΚΟ των ΑΝΕΛ και το Ποτάμι

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος διέψευσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νομοθετική ρύθμιση για τη διατήρηση των κοινοβουλευτικών ομάδων – Ζήτησε να ανοίξει διάλογος ανάμεσα στα κόμματα για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα

tzanakopoulos_7
Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σενάρια για νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διατηρηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, ωστόσο επανέλαβε την ασαφή και αινιγματική χθεσινή του δήλωση «να ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος, να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε σχέση με τον τρόπο που θεωρούν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα». «Δεν υπάρχει καμία τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Δεν υφίσταται τέτοια νομοθετική ρύθμιση», δήλωσε στην «ΕΡΑ Κρήτης» ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος, όμως χθες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, άφησε ανοιχτό «παράθυρο» για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής , φουντώνοντας σενάρια για «δωράκι» προς τον Πάνο Καμμένο.


«Εμείς αυτό που είπαμε χθες», διευκρινίζει ο κ. Τζανακόπουλος, «ήταν ότι έχει δημιουργηθεί μια συνθήκη στο ελληνικό Κοινοβούλιο επί της οποίας θα πρέπει να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις» και συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πως εξαιτίας της διαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού κατά την περίοδο της κρίσης, έχουν προκύψει μια σειρά από ζητήματα με κυριότερο το εξής: πολιτικά κόμματα, τα οποία έχουν λάβει το 3% στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, έχουν λάβει πάνω από 3%, είτε έχουν βρεθεί χωρίς Κ.Ο, όπως είναι «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», είτε κινδυνεύουν, ενδεχομένως, να βρεθούν χωρίς Κ.Ο, με δεδομένες δηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει. Εμείς λέμε,υπογραμμίζει, ότι πρέπει να ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος, να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε σχέση με τον τρόπο που θεωρούν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Εμείς δεν θεωρούμε ορθό πολιτικά να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες ή, εν πάση περιπτώσει, να αποστερούνται τα πολιτικά κόμματα των δικαιωμάτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης