Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Μώραλη ο Δημήτρης Καρύδης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Μώραλη ο Δημήτρης Καρύδης

«Το μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι ο Πειραιάς να αφήσει πίσω του την μιζέρια, τους τεχνητούς διχασμούς και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες» δήλωσε ο Δημήτρης Καρύδης

karidis-moralis2
Tη μάχη των δημοτικών εκλογών, στο πλευρό του νυν δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, επέλεξε να δώσει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης. Επί δεκαετίες στην κεντρική πολιτική σκηνή, ως μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος Τύπου και Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρύδης είναι σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και έκανε την επιλογή να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του κ. Μώραλη και να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην αναμέτρηση του Μαΐου. Μάλιστα, το 1986, σε πολύ νεαρή ηλικία, ήταν επίσης υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές, με τον συνδυασμό του Γιάννη Παπασπύρου, εξελέγη πρώτος επιλαχών και στη συνέχεια συμμετείχε στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά. Βουλευτής στην Α’ Πειραιά εκλέχτηκε, πρώτος σε σταυρούς, στις εκλογές του 2009.

Μεταξύ άλλων ο κ. Καρύδης ήταν ο εισηγητής της δημιουργίας της Αντιπεριφέρειας Νήσων, πρωτοστάτησε για τη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ από το κέντρο του Πειραιά στα Νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Συνέβαλε με πρωτοβουλίες του, στην αποτροπή της μεταφοράς των λυμάτων της Ανατολικής Αττικής στην Ψυττάλεια. Ως πολιτικό στέλεχος του Πειραιά βοήθησε, μέσω του Κινήματος Αλλαγής, να αναδειχθούν στην βουλή οι μεγάλες καθυστερήσεις τα τελευταία χρόνια, στην κατασκευή και λειτουργία του ΤΡΑΜ και του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης καλωσόρισε τον κ. Δημήτρη Καρύδη στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», λέγοντας πως πρόκειται για έναν αξιόλογο Πειραιώτη, ο οποίος ως εκλεγμένος βουλευτής του Πειραιά και μέσα από την πολυετή πορεία του στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις ευθύνης την πόλη που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Δημήτρης Καρύδης, αποδεχόμενος την πρόσκληση μου, συμπορεύεται με τον «Πειραιά Νικητή». Ενώνουμε δυνάμεις, επιβεβαιώνουμε τον υπερκομματικό χαρακτήρα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής», κάτι το οποίο αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας και αλλάζουμε όλοι μαζί προς το καλύτερο την πόλη μας», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Ο κ. Καρύδης σημείωσε ότι «το μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι ο Πειραιάς να αφήσει πίσω του την μιζέρια, τους τεχνητούς διχασμούς και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και να αξιοποιήσει με ενότητα δυνάμεων όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Καμία ευκαιρία δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει χαμένη». Και πρόσθεσε ότι «σήμερα υπάρχουν η εμπειρία, η γνώση, η δύναμη, οι χρηματοδοτικοί πόροι και ολοκληρωμένο σχέδιο, για να γίνει ο Πειραιάς πρωταγωνιστής στη ναυτιλία, τον τουρισμό, την καινοτομία, την εκπαίδευση, την ανάπτυξη, τον αθλητισμό, την ποιότητα ζωής και κυρίως την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. Το εγχείρημα της συνύπαρξης δυνάμεων -μέσα από τη δημιουργία του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη- με διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές αφετηρίες, που ξεπέρασαν κομματικά τείχη, παθογένειες και παγιωμένες αντιλήψεις τα προηγούμενα χρόνια, πέτυχε.

Τώρα η ανεξαρτησία στη δράση πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά να ενισχυθεί και να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο για το καλό της πόλης μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης