Στα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων

stoltenberg

Ο γραμματέας της βορειοτλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ απέστειλε το κείμενο στους αντιπροσώπους των 29 χωρών - μελών και αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες

Το κείμενο του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ έχει αποστείλει ήδη ο γενικός γραμματέας της βορειοατλαντικής συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ στους 29 μόνιμους αντιπροσώπους των κρατών - μελών στις Βρυξέλλες.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ στο ΑΠΕ, εντός των επομένων ημερών θα υπογραφεί το πρωτόκολλο προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί με τα Σκόπια, ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα εξής: «Η ημερομηνία υπογραφής του πρωτοκόλλου προσχώρησης θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Το πρωτόκολλο θα υπογραφεί από τους 29 Συμμάχους, πιθανότατα στο επίπεδο των πρεσβευτών στην έδρα του ΝΑΤΟ. Τα Σκόπια έχουν προσκληθεί να παρίστανται κατά την υπογραφή. Μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης, τα Σκόπια μπορούν να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ ως προσκεκλημένοι. Στη συνέχεια, η διαδικασία προσχώρησης μεταβαίνει στις πρωτεύουσες των 29 Συμμάχων, όπου το πρωτόκολλο θα επικυρωθεί σύμφωνα με τις εθνικές διαδικασίες. Το χρονοδιάγραμμα αυτής της διαδικασίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον χρόνο που απαιτείται για τις εθνικές διαδικασίες επικύρωσης στις πρωτεύουσες των Συμμάχων».

Στην επιστολή του, ο κ. Στόλτενμπεργκ αποκαλεί τη γείτονα με το νέο της όνομα, «Βόρεια Μακεδονία».Κύρωση από τη Βουλή την άλλη εβδομάδα, κατά πάσα πιθανότητα

Στην Ελλάδα αναμένεται ίσως και μέσα στην επόμενη εβδομάδα να τεθεί σε διαδικασία κοινοβουλευτικής έγκρισης το εν λόγω πρωτόκολλο.

Μόλις η Ελλάδα κυρώσει και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα στείλει το Ελληνικό ΥΠΕΞ στα Σκόπια ρηματική διακοίνωση στην οποία θα αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά ενέκρινε τη συμφωνία των Πρεσπών και κύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ οπότε τα Σκόπια με τη σειρά τους θα θέσουν σε εφαρμογή τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα στείλουν ρηματική διακοίνωση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία θα ενημερώνουν για την αλλαγή της συνταγματικής τους ονομασίας και παράλληλα με επιστολή θα ενημερώσουνν όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ ότι το επίσημο όνομά τους είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η δικλείδα ασφαλείας που λένε στο ΥΠΕΞ και την Προεδρία της Δημοκρατίας ότι υπάρχει για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων από την πλευρά των Σκοπίων είναι το γεγονός ότι στην Ουάσινγκτον φυλάσσονται όλα τα επίσημα κείμενα της βορειοατλαντικής συμμαχίας. Εκεί, λένε από την Αθήνα ότι θα πρέπει να στείλει η Ελλάδα το πρωτόκολλο εισδοχής υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει μόνο αν οι Σκοπιανοί υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα στις Πρέσπες.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Τελικά

την "έφαγε" την "μπάμια" η Ρωσία,έτσι πρέπει!

Συμπέρασμα

Αλήτες προδότες πολιτικοί.

Η Μακεδονία ξύπνησε το μαλθακό Ελληνισμό

Τα συλλαλητήρια ξύπνησαν συνειδήσεις, γαλούχησαν με φιλοπατρία τη νέα γενιά, κατάφεραν όσα η παιδεία δε μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια και ο εθνισμός νίκησε κάθε άλλη παραφωνία. Επιπλέον μην ξεχνάμε πως η Ελλάδα μας τιμά και εορτάζει την έναρξη των μαχών και όχι την έκβασή τους. Έτσι επιθυμεί να πορεύεται καθώς η ιδιοσυγκρασία της δομήθηκε διαβαίνοντας μέσα από Σκύλλες και Χάρυβδες. Λίαν συντόμως τα αποτελέσματα θα φανούν βάζοντας τον καθένα στη θέση που του αρμόζει…

Παπας

Εγω θα στειλω στο πυρ το εξωτερον αφοριζοντας τους, ολους τους ομοδοξους και ολους τους αλλοθρησκους.

Αριστείδης

Άντε να τελειώνει σιγά σιγά αυτή η ιστορία.

Δεν τελειώνει έτσι αυτή η ιστορία....αλλά

ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΖΕΙ.....ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΠΟΝΤΑΙ....!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης