Μητρόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6: Μόνο Τσίπρας και Κιμ Γιονγκ Ουν ορίζουν τον κατώτατο μισθό

Μητρόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6: Μόνο Τσίπρας και Κιμ Γιονγκ Ουν ορίζουν τον κατώτατο μισθό

«Δεν υπάρχει χώρα της Ευρώπης να έχει καταργήσει το δικαίωμα των συνδικάτων να διαπραγματεύονται το θέμα του κατώτατου μισθού» τόνισε ο Αλέξης Μητρόπουλος

mhtropoulos-alex1
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν επιτρέπει στα συνδικάτα να διαπραγματεύονται με τους εργοδοτικούς φορείς για τον κατώτατο μισθό άσκησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως τόνισε «δεν υπάρχει χώρα της Ευρώπης να έχει καταργήσει το δικαίωμα των συνδικάτων να διαπραγματεύονται το θέμα του κατώτατου μισθού» προσθέτοντας ότι μόνο στη Βόρεια Κορέα συμβαίνει κάτι αντίστοιχο.

«Εγώ του είχα πει ότι δεν πρέπει να τους αφαιρέσεις το δικαίωμα αυτό» συμπλήρωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Επικαλούμενος, μάλιστα, τις προτροπές του ΔΝΤ για μείωση του αφορολογήτου από την 1η Ιανουαρίου 2020 αφού είπε αρχικά ότι «δύο μήνες πριν τις εκλογές εξαγγέλλουν αύξηση του κατώτατου μισθού 50 ευρώ, στην πραγματικότητα 25» στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «εάν, όπως θα αποκαλύψουμε, το ΔΝΤ έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση να ισχύσει η κατάργηση του αφορολόγητου από την 1η Ιανουαρίου 2020 τότε οι χαμηλόμισθοι θα τα πάρουν για επτά μήνες και θα τα χάσουν από τον Ιανουάριο».

Ο κ. Μητρόπουλος επισήμανε επίσης τις αναφορές του ΔΝΤ «ότι έρχεται σοκ από τα δικαστήρια (σ.σ. για τα αναδρομικά)» λίγες ημέρες πριν την «μάχη των μαχών» στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Παρασκευή για την επιστροφή των δώρων και ενόψει της δημοσίευσης της απόφασης για το νόμο Κατρούγκαλου».

Ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε λόγο για «άγρια παρέμβαση στο εσωερικό της δικαιοσύνης. Θυμίζω την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ για τις παρεμβάσεις για το νόμο Κατρούγκαλου. Να αφήσουν τις παρεμβάσεις. Να μην περάσει η πιεση των δανειστών για να μην επιστραφούν τα δώρα. Ζητάνε να λάβουν προληπτικό σχέδιο, τι σημαίνει αυτό;».

Κλείσιμο
Πρότεινε, τέλος, να εφαρμοστεί το σχέδιο της Πορτογαλίας και της Ισπανίας όπου «σε βάθος 5ετιας συμψιφήστηκαν τα χρέη των συνταξιούχων με τις οφειλές του κράτους. Είναι απλά θέματα για ένα σύγχρονο κράτος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης