Ντοκουμέντο για «Μακεδονικό»: 31 χρόνια πριν, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης προειδοποιούσε γι' αυτά που υπογράφουν σήμερα

Ντοκουμέντο για «Μακεδονικό»: 31 χρόνια πριν, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης προειδοποιούσε γι' αυτά που υπογράφουν σήμερα

Σε εμπιστευτική επιστολή του προς τον Κάρολο Παπούλια, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για «προσπάθεια των Σκοπιανών να αποδείξουν την ύπαρξη Μακεδονικής εθνότητας με δική τους ιστορία, γλώσσα και πολιτισμό»

ioannis_varvis
Στο «φως» έρχεται επιστολή του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, πριν 31 χρόνια, μέσα από την οποία ο πρώην υπουργός, τομεάρχης Εξωτερικών τότε της Νέας Δημοκρατίας, προειδοποιούσε για όλα αυτά που ψηφίζονται σήμερα στη Βουλή, σχετικά με το Μακεδονικό.

Σε εμπιστευτική επιστολή του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με ημερομηνία 09 Μαρτίου 1988, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, έκανε λόγο για «προσπάθεια των Σκοπιανών να αποδείξουν την ύπαρξη Μακεδονικής εθνότητας με δική τους ιστορία, γλώσσα και πολιτισμό».

Ο Ιωάννης Βαρβιτιώτης στην επιστολή του το 1988, αναφέρει: «Η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί από καιρό και με όλο και αυξανόμενη ανησυχία τις διάφορες εκδηλώσεις των Σκοπίων γύρω από το λεγόμενο «Μακεδονικό».

Κύριο χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων αυτών είναι έντονη προπαγάνδα των Σκοπιανών στο εξωτερικό και ιδίως σε χώρες όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, όπου διαβιούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας και όπου η προσπάθεια των Σκοπιανών τείνει στο να αποδείξει την ύπαρξη Μακεδονικής εθνότητας με δική της ιστορία, γλώσσα και πολιτισμό».

Ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, παραθέτει συγκεκριμένα παραδείγματα και εκφράζει την βεβαιότητά του για «ενορχηστρωμένη εκστρατεία των Σκοπίων, αλλά και του Βελιγραδίου για την επιβολή σλαβομακεδονικών θέσεων».


Η εμπιστευτική επιστολή από το αρχείο του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη προς τον Κάρολο Παπούλια

photo01
photo02

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης