Γιαννιτσά: Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Τζάκρη

Aγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην πίσω πλευρά του σπιτιού της, προκαλώντας σημαντικές φθορές - O Τσίπρας καλεί Μητσοτάκη και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν την επίθεση χωρίς μισόλογα

tzakri
Επίθεση στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, σημειώθηκε προ ολίγου, όπως ενημέρωσε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος την ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Φάμελλος, αφού καταδίκασε εκ μέρους της κυβέρνησης, απερίφραστα τα γεγονότα, κάλεσε την Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προβούν σε δηλώσεις καταδίκης.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός ο οποίος με δύο αναρτήσεις στο Twitter κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν την επίθεση χωρίς μισόλογα. Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Στην αρχή ήταν η στοχοποίηση βουλευτών με απειλητικά μηνύματα. Μετά με αφίσες. Ακολούθησαν τα τάγματα εφόδου στο κοινοβούλιο. Για να καταλήξουμε στους εμπρησμούς σπιτιών των βουλευτών. Όσοι κάνουν πως δε βλέπουν, δεν ακούνε, δεν καταλαβαίνουν φέρουν τεράστια ευθύνη.

Το αυγό του φιδιού έχει σπάσει και απειλεί τη Δημοκρατία μας. Το ελάχιστο που αναμένω από τον Κ. Μητσοτάκη & όλα τα κόμματα είναι αυτή τη φορά να καταδικάσουν χωρίς μισόλογα.Να ξέρουν όλοι: Η απόπειρα εκφοβισμού δε θα περάσει. Η Δημοκρατία στο τόπο μας είναι δυνατή και θα νικήσει» έγραψε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Δείτε τις αναρτήσεις του

Κλείσιμο

Όπως μετέδωσε ο ενημερωτικός ιστότοπος thestival.gr, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στην πίσω πλευρά του σπιτιού της, στα Γιαννιτσά. Από την ρίψη μολότοφ προκλήθηκαν σημαντικές υλικές φθορές, αλλά δεν υπήρξε τραυματισμός. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο σπίτι οι γονείς ο σύζυγος και το ανήλικο παιδί της βουλευτού. Μετά την επίθεση, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

«Χτενίζουν» την περιοχή για τους δράστες

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος ασφαλείας Πέλλας για τον εντοπισμό των δραστών που νωρίτερα απόψε επιτέθηκαν με 4 μολότοφ στην οικία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη, στα Γιαννιτσά.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ και αμέσως μετά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί, φθάνοντας στο σημείο, επρόκειτο για 4 αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ που εκσφενδονίστηκαν στην πίσω πλευρά του σπιτιού-«στόχου», προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συγκεντρώνουν μαρτυρίες περιοίκων που ενδεχομένως αντιλήφθηκαν τους δράστες, ενώ αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.




Νωρίτερα, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, Γιάννη Σηφάκη στην Αριδαία.

Χθες ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίθεση εναντίον του σπιτιού του βουλευτή Πιερίας Αστέριου Καστόρη, μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που έγινε στην Κατερίνη.

ΣΥΡΙΖΑ: Φασιστική και εγκληματική πράξη η επίθεση

«Η επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, είναι μια φασιστική, εγκληματική πράξη, η οποία στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας. Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, και κάθε δημοκρατικός πολίτης, οφείλει να την καταδικάσει κατηγορηματικά και έμπρακτα. Οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης, πρέπει άμεσα να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το κυβερνών κόμμα επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «πέρα από τους φυσικούς αυτουργούς, όμως, υπάρχει και ηθικός αυτουργός. Είναι ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, που οργάνωναν εκστρατείες εκφοβισμού εναντίον βουλευτών. Είναι ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία, που τόσον καιρό τώρα, με συστηματικά ψεύδη, ακραία διχαστικό λόγο και κατηγορίες περί 'αντεθνικής στάσης' εναντίον όσων τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποδαυλίζουν ένα κλίμα μίσους, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές μέρες της Δεξιάς».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη του, δεν πρέπει απλώς να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια. Πρέπει να σταματήσουν αμέσως το κήρυγμα μίσους, που τροφοδοτεί τους εγκληματίες».

Αντιπαράθεση Ξυδάκη - Κουμουτσάκου στη Βουλή

Για το θέμα αυτό υπήρξε έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και τον τομεάρχη εξωτερικών της ΝΔ.

Κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στη Βουλή ο Νίκος Ξυδάκης είπε: «Επικοινωνήσαμε με την κα Τζάκρη. Η συνάδελφος έχει υποστεί εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της με 3 μολότοφ ενώ μέσα ήταν με την οικογένειά της, τον σύζυγό της και τα παιδιά της. Νωρίτερα και ο Πρόεδρος της Βουλής και εγώ εστίασα σε αυτό το κίνδυνο. Γνωρίζουμε επίσης και τις επιθέσεις σε 2 βουλευτές Πέλλας. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως με εμπρηστικές δηλώσεις για εφιάλτες και προδότες είναι εύκολο να παριστάνεις τον «τσάμπα μάγκα» σε εθνικά θέματα όταν κάποιες παρατάξεις φέρουν εις πέρας ιστορικό έργο που δεν μπόρεσαν άλλες. Όταν έλληνες πολιτικοί χωρίς επιχειρήματα χρησιμοποιεί τέτοιες λέξεις. Τα φίδια και οι λύκοι ακονίζουν τα μαχαίρια άφρονες και ηλίθιοι απειλούν παιδιά και οικογένειες και ζητώ από όλες της δημοκρατικές παρατάξεις όχι να καταδικάσουν αλλά να ορθώσουμε τοίχος».

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος από την πλευρά του σημείωσε: «Η ΝΔ καταδικάζει απερίφραστα κάθε επίθεση κατά συναδέλφων για τις απόψεις τους. Η στάση της ΝΔ είναι στέρεη συνετή και ηχηρή όχι τώρα αλλά πάντα. Κύριε Ξυδάκη ποιος από την ΝΔ έχει μιλήσει με όρους που αναφέρατε; Γιατί κοιτάτε προς αυτή την παράταξη; Η ηθελημένη σύγχυση που επιχειρείται αναφορικά με τις θέσεις και ιδεολογική μας υπόσταση εξυπηρετεί μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ειδικά σήμερα μετά την καταλυτική παρέμβαση του Δένδια δεν σας επιτρέπεται να το κάνετε. Εστίες διχασμού δεν προέρχονται από εμάς. Δύο είναι οι εστίες κοιτάξτε σε εσάς και εκεί (σ.σ. δείχνει προς ΧΑ).

Απαντώντας ο Νίκος Ξυδάκης στον Γιώργο Κουμουτσάκο επεσήμανε: «Παρακαλώ την αίθουσα και συναδέλφους σε τέτοιες εκδηλώσεις μίσους να μην κρατάμε αστερίσκους και υποσημειώσεις. Δεν ανέφερα ονόματα. Είπα ότι αναφέρονται πράγματα ελαφρά τη καρδία. Τα λόγια Δένδια τα χειροκροτήσαμε. Αυτό συνεχίζεται αλλά πρέπει να καταλάβουμε τις ευθύνες όλων και δεν είναι ώρα για συμψηφισμούς».

Δείτε βίντεο:Θεοδώρα Τζάκρη για τις μολότοφ στο σπίτι της: " Ήταν μέσα, γονείς, σύζυγος και το παιδί μου"
Θεοδώρα Τζάκρη για τις μολότοφ στο σπίτι της: " Ήταν μέσα, γονείς, σύζυγος και το παιδί μου"




Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης