Ολόκληρο το κείμενο από τη Συμφωνία των Πρεσπών

symfonia-prespon01

Διαβάστε στα ελληνικά τα 20 άρθρα της Συμφωνίας και τη ρηματική διακοίνωση για γλώσσα και ιθαγένεια

Τα 20 άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών μαζί με τη ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ για ιθαγένεια και γλώσσα έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση πριν το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Το κείμενο επιγράφεται «τελική συμφωνία για την επίλυση των διαφορών όπως περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την εδραίωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των μερών».

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εισάγεται σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και, όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, αναμένεται να κυρωθεί από την ολομέλεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας.


Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο από τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Έλεος

Δεν διαβάζεται το pdf!!!

Ανάλογα τι χρησιμοποιείς

Όλοι οι browser σε PC, Firefox, Chrome, κλπ. διαβάζουν pdf και τα κατεβάζουν κιόλας. Όμως τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και tablets δεν μπορούν. Πρέπει να προσθέσεις ένα σχετικό app.

Ναι τη βάλετε

Και στα Αγγλικά, να μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές της ποιος ο σκοπός του όρου Macedonian nationality (κι όχι υπηκοότητα όπως πάνε ύπουλα να το περάσουν στις μεταφράσεις και την κάθε διακοίνωση) και επιπλέον τι ακριβώς σημαίνει μακεδονική γλώσσα και πώς ακριβώς δε θα έχουν διεκδικήσεις αυτοί που θα είναι οι μόνοι που θα μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες, αυτοί που θα κρατήσουν όλα τα mk σύμβολα και κατ' επέκταση αυτοί που θα μπορούν να κάνουν νόμιμα αποκλειστική χρήση του προσδιορισμού "μακεδονικός". Εν ολίγοις, πρόκειται για μια υποτίθεται καλη συμφωνία που αναγνωρίζει Μακεδονικό λαό που μιλάει Μακεδονική γλώσσα και ζει σε ένα κλάσμα περιοχής της Αρχαίας Μακεδονίας κι έχει γείτονες που ονομάζουν τη βόρεια περιφέρειά τους Μακεδονία αλλά δεν είναι Μακεδόνες κι ούτε φυσικά μπορούν να ονομάζουν οτιδήποτε μακεδονικό, αλλά έχουν κάποια σχέση με την Αρχαία Μακεδονία στην οποία επίσης δε μιλούσαν τη γλώσσα που ονομάζει η συμφωνία μακεδονική. Είναι μεγάλο θράσος να προσπαθείς να περάσεις αυτό το κείμενο ως επωφελές!

🤔🤔🤔🤔

Πού ακριβώς φαίνεται η προδοσία και το ξεπούλημα της ιστορίας μας; πού ακριβώς θίγονται τα συμφέροντά μας; μια χαρά συμφωνία είναι. Πρέπει να λυθεί το ζήτημα επιτέλους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metanastes_art

Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών προσφύγων σε διπλωματικό, πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο αποφασίζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ που συνεδριάζει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου  – Η νέα προσφυγική κρίση στο επίκεντρο των συνομιλιών Ερντογάν – Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

102
Tsipras

Κατά την παρέμβασή του, στο φεστιβάλ του σχηματισμού  Articolo Uno, που μετέχει στη νέα ιταλική κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μέτωπο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις για την αντιμετώπιση μιας σειράς προκλήσεων, όπως η ακροδεξιά και το Brexit

49
akrivopoulou_tsakalowtos_kapsoxas_main

«Να μας εξηγήσει γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας… ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ» κάλεσε τον πρώην υπουργό η Ακριβοπούλου - Αιχμές για την διαπραγμάτευσή του με τους δανειστές από τον Καψώχα

69