Ολόκληρο το κείμενο από τη Συμφωνία των Πρεσπών

symfonia-prespon01

Διαβάστε στα ελληνικά τα 20 άρθρα της Συμφωνίας και τη ρηματική διακοίνωση για γλώσσα και ιθαγένεια

Τα 20 άρθρα της Συμφωνίας των Πρεσπών μαζί με τη ρηματική διακοίνωση της πΓΔΜ για ιθαγένεια και γλώσσα έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση πριν το μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα.

Το κείμενο επιγράφεται «τελική συμφωνία για την επίλυση των διαφορών όπως περιγράφονται στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την εδραίωση στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των μερών».

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών εισάγεται σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής και, όπως δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, αναμένεται να κυρωθεί από την ολομέλεια μέχρι το τέλος της εβδομάδας.


Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το κείμενο από τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Έλεος

Δεν διαβάζεται το pdf!!!

Ανάλογα τι χρησιμοποιείς

Όλοι οι browser σε PC, Firefox, Chrome, κλπ. διαβάζουν pdf και τα κατεβάζουν κιόλας. Όμως τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα και tablets δεν μπορούν. Πρέπει να προσθέσεις ένα σχετικό app.

όχι, έχει δίκιο

όντως δε διαβάζεται. Δεν είπε ότι δεν μπορεί να το ανοίξει. Είπε ότι δεν διαβάζεται. Η ποιότητα είναι χάλια. Δοκίμασες να το ανοίξεις?

Ναι τη βάλετε

Και στα Αγγλικά, να μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές της ποιος ο σκοπός του όρου Macedonian nationality (κι όχι υπηκοότητα όπως πάνε ύπουλα να το περάσουν στις μεταφράσεις και την κάθε διακοίνωση) και επιπλέον τι ακριβώς σημαίνει μακεδονική γλώσσα και πώς ακριβώς δε θα έχουν διεκδικήσεις αυτοί που θα είναι οι μόνοι που θα μπορούν να ονομάζονται Μακεδόνες, αυτοί που θα κρατήσουν όλα τα mk σύμβολα και κατ' επέκταση αυτοί που θα μπορούν να κάνουν νόμιμα αποκλειστική χρήση του προσδιορισμού "μακεδονικός". Εν ολίγοις, πρόκειται για μια υποτίθεται καλη συμφωνία που αναγνωρίζει Μακεδονικό λαό που μιλάει Μακεδονική γλώσσα και ζει σε ένα κλάσμα περιοχής της Αρχαίας Μακεδονίας κι έχει γείτονες που ονομάζουν τη βόρεια περιφέρειά τους Μακεδονία αλλά δεν είναι Μακεδόνες κι ούτε φυσικά μπορούν να ονομάζουν οτιδήποτε μακεδονικό, αλλά έχουν κάποια σχέση με την Αρχαία Μακεδονία στην οποία επίσης δε μιλούσαν τη γλώσσα που ονομάζει η συμφωνία μακεδονική. Είναι μεγάλο θράσος να προσπαθείς να περάσεις αυτό το κείμενο ως επωφελές!

🤔🤔🤔🤔

Πού ακριβώς φαίνεται η προδοσία και το ξεπούλημα της ιστορίας μας; πού ακριβώς θίγονται τα συμφέροντά μας; μια χαρά συμφωνία είναι. Πρέπει να λυθεί το ζήτημα επιτέλους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

690_fa83d939-c781-47fb-bc2a-ef314c462144

«Η είδηση είναι ότι ο Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει τον ανεκδιήγητο υπουργό του, ενώ μετατρέπει την Ελλάδα σε Μπανανία» αναφέρει η Πειραιώς για το τηλεφώνημα του Παύλου Πολάκη στον Γιάννη Στουρνάρα

2
stournaras_polakis_art2

Ωμή παρέμβαση ενός υπουργού στο έργο της ανεξάρτητης Τράπεζας της Ελλάδος - Τον εκβιάζει ότι θα πάει στο γραφείο του και θα μείνει εκεί, μέχρι να διατάξει έρευνα και για άλλα δάνεια, εκτός από το δικό του, από την Attica Bank - Έδωσε στη δημοσιότητα επιλεκτικά μέρη της συνομιλίας τους - ΝΔ: Εξόφθαλμη κακουργηματική ενέργεια, να παρέμβει η Δικαιοσύνη

111
mitsotakis_me_bankers_3

Η πρόταση του προέδρου της ΝΔ: για όσους πολίτες ήταν κατά την τελευταία τριετία συνεπείς στην αποπληρωμή των στεγαστικών τους δανείων, να υπάρχει ως επιβράβευση μια εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα

33
tsipras_anas

Ο πρωθυπουργός σχολίασε την είσοδο των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα στο κυβερνητικό σχήμα – Οι δύο υφυπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν θρησκευτικό όρκο, έναντι των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν πολιτικό όρκο

68