ΛΑΕ: Ανεστάλησαν 15 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με τις κινητοποιήσεις

ΛΑΕ: Ανεστάλησαν 15 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας με τις κινητοποιήσεις

«Η κυβέρνηση προχώρησε σε πάνω από 600 πλειστηριασμούς» επεσήμανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και κάλεσε τον κόσμο να «συντρίψει στις εκλογές τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ»

Lafazanis_lae
Συγκεντρώσεις κατά των πλειστηριασμών οργάνωσε την Τετάρτη η Λαϊκή Ενότητα, προκαλώντας την αναστολή 15 εξ αυτών, που αφορούσαν σε λαϊκές κατοικίες. Η παρέμβαση του κόμματος του Πάνου Λαφαζάνη έγινε προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, που είναι κατά κύριο λόγο επισπεύδουσες σε χιλιάδες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητης περιουσίας.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 14:00 το μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Κοραή και πέραν της ΛΑΕ μετείχε και η «Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών». Αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 638 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και 30 πρώτες κατοικίες, ενώ το 70% του
συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, "παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΤΣΙΠΡΑ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο", όπως επισημαίνει η ΛΑΕ.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έκανε την εξής δήλωση: «Χάρις στον αγώνα και το κίνημα 15 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ανεστάλησαν ή ακυρώθηκαν σήμερα. Η κυβέρνηση, όμως, κυνικά και αδίστακτα προχώρησε σε πάνω από 600 πλειστηριασμούς. Δυστυχώς, παρά την προπαγάνδα, η κυβέρνηση, με τη συναίνεση της ΝΔ, αντί να περιορίσει, κλιμακώνει και αυξάνει τους πλειστηριασμούς και μάλιστα πρώτης κατοικίας. Ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τον εφιάλτη είναι να βγούμε όλοι, με κίτρινα ή όχι γιλέκα, στους δρόμους και να συντρίψουμε στις εκλογές τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ και το συνεταιράκι του, τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης