Γκάλοπ Marc για το protothema.gr: Εκλογές τώρα, ζητά το 65% - Όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης

galop_main01

Κατά της συμφωνίας των Πρεσπών 7 στους 10 Έλληνες - Πιο αρνητικοί οι μικρότεροι σε ηλικία Έλληνες - Το «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου ήταν προσυμφωνημένο, πιστεύει το 68,3% - Δείτε αναλυτικούς πίνακες

«Εκλογές τώρα» απαντούν δύο στους τρεις συμμετέχοντες σε πανελλαδική έρευνα της Marc που πραγματοποιήθηκε για το protothema.gr από τς 14 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2019. Τοποθετούμενοι στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, περίπου 7 στους 10 πολίτες αξιολογούν σαν προσυμφωνήμενο το «διαζύγιο» των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου. Το 65,3% των ερωτηθέντων απαντούν ότι ο Πάνος Καμμένος έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και τις πολιτικές εξελίξεις, έναντι ποσοστού 21,4% που εκτιμούν ότι ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας ευνοήθηκε.

Εις ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, 7 στους 10 Έλληνες (ποσοστό 69,6%) αξιολογούν αρνητικά και μάλλον αρνητικά το «deal» για τη Βόρεια Μακεδονία με παράλληλη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους Σκοπιανούς. Μόλις 26,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική ή μάλλον θετική για τα ελληνικά συμφέροντα.

«Να πάμε σε εκλογές», το αίτημα του 65,5% των πολιτών

Στο ερώτημα «μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές» ποσοστό 65,5% επί των συμμετεχόντων απαντούν «να πάμε σε εκλογές». Ποσοστό 29,7% ή περίπου τρεις στους 10 απαντούν ότι προτιμούν η κυβέρνηση να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και ένα ποσοστό 4,8% επιλέγει να πει «δεν απαντώ».
skopiano-galop03
skopiano-galop04Αρνητική και μάλλον αρνητική η Συμφωνία των Πρεσπών για την Ελλάδα, λένε 7 στους 10

Στο ερώτημα που αφορά το πώς αξιολογούν οι Έλληνες τη Συμφωνία των Πρεσπών για Βόρεια Μακεδονία με παράλληλη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους Σκοπιανούς, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση την επόμενη εβδομάδα, μόλις 26,5% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι θετική ή μάλλον θετική για τα ελληνικά συμφέροντα.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων σε ποσοστό 69,6% κρίνουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πολύ σημαντικό είναι το εύρημα του γκάλοπ που δείχνει ότι η απόλυτη πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 57,4% πιστεύουν ξεκάθαρα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών για τη Βόρεια Μακεδονία είναι αρνητική για τα ελληνικά συμφέροντα. Εις ό,τι αφορά την ηλικιακή κατανομή, βαρύνουσας σημασίας θεωρείται και το γεγονός ότι οι Έλληνες μέχρι 50 ετών τοποθετούνται πιο αρνητικά απέναντι στη Συμφωνία  των Πρεσπών σε σχέση με τις ηλικιακές ομάδες των πολιτών άνω των 50 ετών.
skopiano-galop09
skopiano-galop10Τσίπρας-Καμμένος είχαν προσυμφωνήσει την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, λένε δύο στους τρεις

«Πιστεύετε πως η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση ήταν προσυμφωνημένη κίνηση μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου ή όχι» είναι το επόμενο ερώτημα στο γκάλοπ της Marc για το protothema.gr με το 68,3% των πολιτών να απαντούν ότι επρόκειτο για προσυμφωνημένη κίνηση. «Όχι» απαντά στο ίδιο ερώτημα το 20,7% των συμμετεχόντων στην έρευνα ενώ το 11% επιλέγουν να πουν «δεν απαντώ».
skopiano-galop05
skopiano-galop06Ο Καμμένος έχασε από τις τελευταίες εξελίξεις, πιστεύει το 65,3%

Οι συμμετέχοντες στο πανελλαδικό γκάλοπ της Marc ρωτήθηκαν αν νομίζουν ότι ο Πάνος Καμμένος κέρδισε ή έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και εξελίξεις. «Έχασε» είναι η άποψη του 65,3% των πολιτών, που σε συντριπτική πλεονότητα αποφαίνονται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζημιώθηκε από όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Την ίδια στιγμή ποσοστό 21,4%, περίπου δύο στους 10, έχουν την άποψη ότι ο κ. Καμμένος βγήκε κερδισμένος, ενώ 7,2% των ερωτηθέντων λένε πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «ούτε κέρδισε, ούτε έχασε» και το 6,1% επιλέγουν να μην απαντήσουν. 
skopiano-galop07
skopiano-galop08Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα της Marc για το protothema.gr σε 824 νοικοκυριά, άνδρες και γυναίκες με δικαίωμα ψήφου με πολυδιάστατη τυχαία δειγματοληψία βάσει φύλου, ηλικίας και γεωγραφικής κατανομής.
skopiano-galop02

ΣΧΟΛΙΑ (149)

Ωχ!

Αν ψηφίζουν οι χασικλες ΣΥΡΙΖΑ...τη βάψαμε. 70 τοις εκατό θα πάρουν. Ουαί κι αλίμονο.

Θεσσαλονίκη Μακεδονία

Και βέβαια οι φασίστες της αριστερής χούντας που κυβερνά την δύστυχη χώρα θα βουλώσουν τα αυτιά τους. Και από κοντά και οι προδότες που τους ψήφισαν.

vag

Με νδ κυβερνηση οι αριστεροκουμουνιστες δεν θα αφησουν τον κυριακο σε χλωρο κλαρι.Μια απο τα ιδια οτι και με τον πατερα του το 1991.

kyriakos

Στείλτε τους μηνύματα μέχρι να μπλοκάρουν οι ηλεκτρικές διευθύνσεις τους. Μπείτε στο δίκτυο και βρείτε τα email τους. Ο καθένας μας να στείλει σε 10 άτομα της κυβέρνησης email που λέει: ΔΙΑΦΩΝΩ. ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΤΕ.

Vangelis

Συριζα ψηφίζουν οι αδερφές, οι τεμπέληδες, χασισοποτες,και οι λαγνοι με τους λαθρομετανάστες η σαβούρα της κοινωνίας γενικά . Βγάλτε το ποσοστό που θα πάρει στις επόμενες εκλογές

Το 30% επιθυμεί ψήφο εμπιστοσύνης

Δηλαδή το 30% καλοπέρασε και καλοπερνάει , παρά τη σκληρή φορολογία , την αύξηση των έμμεσων φόρων , τα καπιταλ κοντρόλς παλιότερα , την εθνική μειοδοσία στα Σκόπια , το μνημόνιο του Τσίπρα , την υποθήκευση του πλούτου της χωρας για άλλα 90 (;) χρόνια , το οριζόντιο κόψιμο των συντάξεων, την καταρράκωση του λιανεμπόριου , την εξαφάνιση της επιχειρηματικότητας ! Το 30% περνάει καλά και τρώει από τις σάρκες των υπολοίπων με χρυσά κουτάλια ! Απολαμβάνει ειδικά προνόμια , βάζει χέρι στα ΕΣΠΑ που ούτε στον ύπνο τους δεν βλέπουν οι δικαιούχοι , παίρνει διπλούς η τριπλούς μισθούς , ζει σε βίλες , γίνεται μεγαλοεπιχειρηματίας εν μια νυκτί σαν τον Πετσίτη ! 30% καλοφαγάδες ! 30% αρπακτικά !

eagle12

30% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ... αλλά μετά είδα ότι ήταν ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ... θυμήθηκα ότι έχει κατακλυστεί η Ελλάδα από αλλοδαπούς κυρίως Αλβανούς και είπα ΟΚ... έτσι ναι... έτσι ναι το πήραν το 30%

Απαιχτος

Η ΝΔ Βελουχιωτη να κανει συγκυβερνηση με ΚΚΕ και ΧΑ και να στρεψει τη χωρα στην εποπτεια της μανας Ρωσιας. Ετσι κι αλλιως οταν βγει, η Δυση θα την αντιμετωπισει σαν καθεστως τυπου Ορμπαν η Ερντογαν.

Rigel

Ναι, άστε τον Ρωσο-Τουρκικό άξονα να εγκατασταθεί πάνω από το κεφάλι μας και να μας απειλεί. Καλά είναι τόσο δύσκολο να δούμε το τι θα σήμαινε η ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών;

Θάνος Εκμεκτσάκουλας

Ο Τσίπρας εκτελεί υπηρεσία στα ειδικά συμφέροντα των Γερμανων (βλ. επίσκεψη Αγγελας), οπότε μετα από 100+ χρόνια το μέγαλο σχέδιο τους να συνδεθούν με το Αιγαίο μέσω Αξιού-Δούναβη γίνεται πραγματικότητα. Τόσο απλά. Καταλληλότερο τομάρι για μια τέτοια προδοσία από τον Τσίπρα δεν υπήρχε. Ήταν η μεγαλη τους ευκαιρία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21523459

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι κι ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα για πολλούς νέους ανθρώπους στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας

5
mitsotakis_macron1

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να υπάρξει το 2021 έκθεση με μοναδικά εκθέματα από το Λούβρο και άλλα ιδρύματα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Βυζαντινό Μουσείο – Έκθεση χάλκινων ευρημάτων από την Ελλάδα για πρώτη φορά στο Λούβρο

51
raixel

«Η Γερμανία αισθάνεται ντροπή για τον τρόμο και τα δεινά που σκόρπισε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ερνστ Ράιχελ - Στα ελληνικά μιλά ο πρέσβης στην αρχή και στο τέλος του μηνύματος

panagiotopoylos

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στο Δ' Σώμα Στρατού, στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του σε μονάδες της ζώνης ευθύνης του σχηματισμού

2
areios_pagos1

Επτά ψήφους έλαβε ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και πέντε ψήφους ο Δημήτρης Δασούλας - Ικανοποίηση από τους περισσότερους υποψηφίους για τη θέση του προέδρου και του εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου γιατί υπήρξε σεβασμός στην αρχαιότητα και την επετηρίδα

2