Για «αυταρχισμό και καταστολή χωρίς όρια» καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΛΑΕ

Για «αυταρχισμό και καταστολή χωρίς όρια» καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΛΑΕ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέρριψε και το τελευταίο «φύλο συκής» σε ότι αφορά τον αυταρχικό προσανατολισμό της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τις επιθέσεις σε βάρος των διαδηλωτών

4677770
Οργίλη ανακοίνωση κατά του Μαξίμου εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα του Πάνου Λαφαζάνη, καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αφού απαγόρευσε την διαδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου η Γερμανίδα Καγκελάριος να μην δει καν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, αντιμετώπισε με βία χωρίς όρια τους διαδηλωτές που αγνόησαν την απαγόρευση».

Όπως αναφέρουν οι άλλοτε σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα, που διοργάνωσαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά της επίσκεψης Μέρκελ, η κυβέρνηση "επιτέθηκε στους διαδηλωτές που προσπάθησαν να συνεχίσουν την πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου, με καταιγισμό χημικών και χτυπήματα με γκλομπς. Από τη χρήση των χημικών προκλήθηκαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα σε πολλούς διαδηλωτές, αρκετοί από τους οποίους χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια. Από τα χτυπήματα με γκλομπς τραυματίστηκαν τέσσερις νεολαίοι, μία φοιτήτρια στα πόδια και τρεις στο κεφάλι, και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Η ΛΑΕ σημειώνει ότι "με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κατέρριψε και το τελευταίο «φύλο συκής» σε ότι αφορά τον αυταρχικό προσανατολισμό της, αποδεικνύοντας ότι μνημόνια, αστυνομική βία και καταστολή βαδίζουν χέρι – χέρι".
Κατά το κόμμα του κ. Λαφαζάνη "η επίσκεψη Μέρκελ, η οποία έγινε για τη διασφάλιση της υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και της συνέχισης των μνημονιακών πολιτικών, αποδεικνύει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για τη συνέχιση της υποτέλειας και της δέσμευσης στην υλοποίηση των πολιτικών της ΕΕ".

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει "τον κυβερνητικό αυταρχικό κατήφορο και καλεί τον ελληνικό λαό και όλες τις αριστερές και ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, σε αγωνιστική συσπείρωση για ανατροπή των μνημονίων, για εθνική ανεξαρτησία, για απεγκλωβισμό από τις πολιτικές της ευρωζώνης και της ΕΕ, για κοινωνική δικαιοσύνη".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης