Novartis: Η απάντηση του Δεστεμπασίδη - «Δεν έχω καμία γνώση για χρηματισμό πολιτικών προσώπων»

novamesa

Εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας: «Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση ούτε Μάξιμος Σαράφης»

Ουδεμία γνώση για χρηματισμό πολιτικών προσώπων δήλωσε πως έχει ο φερόμενος ως δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, υπό το ψευδώνυμο «Κελέση», καθώς όπως λέει σε συζήτηση που είχε με το newpost.gr, οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα της ευθύνης του, όταν εργαζόταν στη Novartis, από την οποία αποχώρησε προ τετραετίας.

Φέρεται να είναι ο δεύτερος από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στους οποίους στηρίχθηκε η δικογραφία για την υπόθεση Novartis που αρνείται ότι γνωρίζει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων, μετά τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος πριν καταστεί κατηγορούμενος ήταν ο προστατευόμενος μάρτυρας «Ιωάννης Αναστασίου».

Πρόκειται για τον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη, πρώην στέλεχος της Novartis, ο οποίος στη συζήτηση που δημοσίευσε το newpost.gr, και όπως γράφει το site «αν και, προφανώς, δεν παραδέχεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που τελεί υπό δικαστική προστασία, από τη στιχομυθία είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά στην υπόθεση Novartis. Όμως – όπως ρητώς δηλώνει – δεν γνωρίζει τίποτε για χρηματισμό πολιτικών καθώς, όπως σημειώνει «οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου».

Το πρώην στέλεχος της Novartis, ωστόσο, και φερόμενος προστατευόμενος μάρτυρας, μετά τη δημοσιοποίηση της συζήτησης που είχε με το newpost, εξέδωσε επωνύμως ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν συναίνεσε στη δημοσιοποίηση της συζήτησης αυτής.

Ο κ. Δεστεμπασίδης, ο οποίος υπήρξε διευθυντής επικοινωνίας της Novartis, διαμηνύει πως «ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται» και σημειώνει πώς, «όταν και εφόσον κληθεί από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσει όσα γνωρίζει, όσα άκουσε, όσα κατάλαβε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη:

«Σχετικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που με εμπλέκουν με την υπόθεση Novartis έχω να δηλώσω τα εξής:

Ουδέποτε συναίνεσα στη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της ιδιωτικής μου συζήτησης με το δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή της ιστοσελίδας newpost.gr.

Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.

Προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιούν δηλώνω πως ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ!

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα.

Η παρούσα δήλωση είναι η μόνη και τελευταία επίσημη τοποθέτησή μου, ακόμα και αν προκληθώ.

Με εκτίμηση,

Φιλίστωρ Χ. Δεστεμπασίδης»

Αναλυτικά η συζήτηση του κ. Δεστεμπασίδη με το Newpost:

Είστε εσείς ο «προστατευόμενος μάρτυρας»; Είχατε σχέση με μαρτυρικές καταθέσεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων;

Εγώ δεν κάνω καμία δήλωση. Αυτή η υπόθεση με έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι απόφασή μου να μην κάνω καμία δήλωση. Σέβομαι τα ΜΜΕ, εκτιμώ το Νewpost, αλλά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί και έχω πληγεί επαγγελματικά δεν κάνω καμία δήλωση για το θέμα.
Η υπόθεση και η έρευνα της δικαιοσύνης είναι μυστική και εγώ δεν έχω κάτι να προσθέσω.

Να υποθέσω ότι δεν έχετε καταθέσει για την υπόθεση;

Δεν έχει κάνει δήλωση η ίδια η εταιρεία, δεν θέλω να κάνω εγώ. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Έχω υποφέρει πάρα πολύ από αυτή την ιστορία.

Έχετε απολυθεί από Νovartis;

Έχω αποχωρήσει πριν από 4 έτη.

Υπήρξαν φήμες για οικονομικές ατασθαλίες εκ μέρους σας. Είναι έτσι;

Αποχώρησα με οικειοθελή τρόπο, ήταν εθελούσια η αποχώρηση. Στη σύμβαση (σ.σ. λύσης της συνεργασίας) που από κοινού υπογράψαμε με την εταιρεία δεν υπήρξε αναφέρεται οικονομική ατασθαλία.

Υπήρξε όμως;

Όχι. Καμία ατασθαλία.

Δεν μου λέτε αν είστε ο μάρτυρας...

Ελάτε στη θέση μου...

Σας ρωτώ γιατί ο κ. Μανιαδάκης έχει δηλώσει ότι ξέρει που είναι οι υπόλοιποι μάρτυρες, καθώς τους συνάντησε στα γραφεία ανακριτών, και θα υποβάλλει μηνύσεις

Το τι θα κάνει ο καθένας δεν με απασχολεί.

Ξέρατε εάν πέρνανε χρήματα πολιτικοί;

Ασχολούμην με άλλο τομέα. Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (129)

Η χώρα του παραλόγου

Βγήκε κάποιος πριν στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και δήλωσε ότι κατέχει στοιχεία και βίντεο στην υπόθεση για ενόχους και αθώους, αλλά θα τα δώσει μόνον στην Αμερικανική δικαιοσύνη για να πληρωθεί..Α) πως ονομάζεται το συγκεκριμένο επάγγελμα του κυρίου; β) η Ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει άμεση υποχρέωση να συλλάβει αυτόφωρα τον κύριο με τα κρίσιμα στοιχεία για τέτοια υπόθεση εθνικού ενδιαφέροντος; Που είναι οι εισαγγελείς, που είναι η κυβέρνηση;

Πήρε 50 χιλιάρικα η εταιρεία της συζύγου

Η μάρτυρας κατέθεσε πληρωμή για εικονική εργασία άρα δωροδοκία με αρκετούς παραλήπτες. Για 50 χιλιάρικα με τιμολόγιο πληρώθηκε άμεσα 12.000 ευρώ ΦΠΑ. Από τα 50 κρατήθηκε το 20% φόρος από την Novartis. Άρα δόθηκαν 40 καθαρά με τιμολόγιο. Από τα 50 η εταιρεία πλήρωσε 29% φόρο +7% εισφορά αλληλεγγύης. Από τα εταιρικά κέρδη που πήραν οι μέτοχοι σαν φυσικά πρόσωπα, πληρώθηκε 45% φόρος και 9% εισφορά αλληλεγγύης και πιθανότατα και 20% ΕΦΚΑ. Ερώτημα για ΣΔΟΕ: Πόσα έμειναν καθαρά στον Μανιαδάκη από τα 50 χιλιάρικα που γράφει το τιμολόγιο, για να κρατήσει αυτός, και να έχει να δωροδοκήσει τον πρωθυπουργό και υπουργούς;

Ούτε η Αικατερίνη Κελέση, ούτε ο Μάξιμος Σαράφης

... ούτε ο Πάπας της Ρώμης μπορεί να σώσει τα τρία λαμόγια!!! Τρις ισόβια...

Σιγά ρε....Πολάκη!!

Δεν ξέρω ποιοί τα έχουν πάρει και αν χρειάζονται κάποιοι για να τους σώσουν. Αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι κανένα σκάνδαλο και καμία Novartis δεν θα σώσει εσάς από την εκλογική συντριβή. Είστε ψεύτες και υποκριτές! Τι κάνατε για το παγόβουνο του σκανδάλου που αφορά τον Ιατρικό κόσμο??? Τίποτα γιατί ασχολείστε μόνο με την κορυφή του, μπας και μαζέψετε κανένα ψηφουλάκι παραπάνω...υποκριτές!

Μεγαλογιατρός

Έχουσιν όμως γνώσιν οι φύλακες!!!

Μεγαλοψυχίατρος...

Αν είναι σαν τους δικούς σου φύλακες που σε άφησαν να δραπετεύσεις.........σωθήκαμε!!!

Γιατί τόση λύσσα με τα 3 πρόσωπα;

Τον Σαμαρά τον μισούν και τον φοβούνται, γιατί ξέρουν οτι θα τους κυνηγήσει μέχρι τελικής πτώσης, τον Στουρνάρα θέλουν να τον απομακρύνουν από την θέση του και τον Άδωνι αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν, αφού καθημερινά τους χαλάει την μανέστρα!

Montazieros

"Είμαι ψηλός, ρωμαλαίος και άτριχος. Οι φίλοι με φωνάζουν Αικατερίνη Κελεση. Αν σου αρέσουν τα παράξενα μην διστάσεις. Τηλεφώνησε τώρα."

ΑΙ

ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΡΕ ΦΟΥΚΑΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ

Μεγαλογιατρός

Γνωρίζω εκ των έσω ότι τα έπαιρναν και οι τρεις τους. Πρέπει να λογοδοτήσουν άμεσα στη δικαιοσύνη και να καταδικαστούν για τις κακουργηματικές πράξεις τους!

Με ειδικότητα ψυχίατρος....

Και εγώ συμπεραίνω ότι τα σχόλια σου εμπίπτουν στην παθολογική οντότητα του ιδεοληπτικού ψυχαναγκασμού...περαστικά!

Δικαστής Ντρεντ

Και οι τρεις πολιτικοί είναι ένοχοι για παθητική δωροδοκία, παράνομο πλουτισμό και διακίνηση μαύρου χρήματος. Ισόβια!!!

Makis

σωστος

Βοροσιλωφ.

Xωρις να παρθει επισημη αποφαση απ τη δικαιοσυνη! ναι σαν να ακουω εναν κομισαριο της καγκεμπε να εκδιδει αποφαση,μα τι ετσι αποτομα συντροφε δεν θα τους ανακρινουμε,μπορει να ειναι κατασκοποι της Δυσης θελουν να ανατρεψουν την ενδοξη σοσιαλιστικη επανασταση μας!ρε σε ποιον αιωνα νομιζεις οτι ζουμε?

giatros

Η ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ¨¨¨ΛΑΔΩΝΑΝ ¨¨ΙΑΤΡΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ...ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΟΗΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ !

@giatros

Δεν νομίζω ότι είσαι γιατρός γιατί απαιτείται να διαθέτεις κάποια ελάχιστη τιμή IQ, εκτός και είσαι τρολάκι επί πληρωμή. Αλλά όσο και να προσπαθείς και συ και τα άλλα τρολ δεν πείθετε. Σε απλά ελληνικά: Μέχρι να ξεκινήσουν τα μνημόνια στην υγεία γίνονταν τρελό πάρτι, οι τιμές των φαρμάκων ήταν στα ύψη οπότε η πίττα που μοιράζονταν οι εταιρείες ήταν τεράστια και αυτές είχαν ανάγκη τους γιατρούς για να πάρουν μεγαλύτερο ποσοστό από την αγορά φαρμάκου. Τότε τους υπουργούς δεν τους πολυείχαν ανάγκη παρά μόνο για να πιάσουν καλή τιμή σε κάποιο νεοεισερχόμενο φάρμακο. Συνεπώς λογικά θα τους έδιναν, αν τους έδιναν, λίγα (στους υπουργούς). Έρχεται όμως η τρόικα και μας υποχρεώνει σε πολύ μεγάλη μείωση δαπανών στην υγεία, άρα μεγάλη μείωση τιμής φαρμάκων, οπότε έχουμε μικρή πίτα για μοιρασιά και λογικά (προσπάθεια για) μεγάλα μιζαρίσματα από τις εταιρείες για να μη μειωθούν άλλο οι τιμές των φαρμάκων, σε αυτούς που καθορίζουν τις τιμές. Και πως θα μειωθούν λοιπόν οι δαπάνες στην υγεία που το απαιτεί η τρόικα; Απολύεις γιατρούς, δεν προσλαμβάνεις γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, δεν αγοράζεις αναλώσιμα στα νοσοκομεία. "Μα οι ασθενείς τι θα γίνουν τότε;". "Τι μας νοιάζει εμάς, εμείς μπορούμε και αγοράζουμε βίλες στο Διόνυσο και να κυκλοφορούμε με μαζεράτι". Πάντως μακάρι να αποδειχθεί ότι τέτοιο ανοσιούργημα δεν το έκαναν οι υπουργοί (ειδικά που κόσμος αυτοκτονούσε λόγω μνημονίων) γιατί θα έιναι τέτοιο το σοκ που ο κόσμος θα χάσει κάθε ελπίδα. Ειλικρινά δεν με ενοχλεί να κυβερνήσει η ΝΔ αρκεί να αποδειχθεί ότι δεν είναι κλέφτες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης