Υπόθεση Novartis: Από κατήγορος η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενη για σκευωρία

Υπόθεση Novartis: Από κατήγορος η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί κατηγορούμενη για σκευωρία

Συνέντευξη Μανιαδάκη στο protothema.gr: «Μου ασκούν πιέσεις να πω ότι έχουν χρηματιστεί Σαμαράς, Γεωργιάδης και Στουρνάρας»! – Δικαστές και ανακριτές στο στόχαστρο του Πολλάκη – Για παρακράτος μιλά η αντιπολίτευση

novartis-ktir1
Σε παρτίδα πόκερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της Novartis. Η κυβέρνηση ενεπλάκη με την προσδοκία, που καλλιέργησε η ίδια, ότι θα αποκαλύψει το σκάνδαλο του αιώνα, κινδυνεύει όμως άμεσα από κατήγορος να βρεθεί κατηγορούμενη.

Η αντιπολίτευση την κατηγορεί πλέον ανοιχτά για σκευωρία. Ειδικά μετά τη συνέντευξη του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα στο protothema.gr. Μιλώντας στον Μάκη Πολλάτο ο Νίκος Μανιαδάκης αποκάλυψε ότι εκλήθη από τους εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση στις 27 - 28 Δεκεμβρίου και δέχθηκε πιέσεις να ομολογήσει ότι έχουν δωροδοκηθεί πολιτικοί ή πως ο ίδιος έχει πάρει χρήματα για λογαριασμό των πολιτικών!

Ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας υποστήριξε ότι οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς του άσκησαν πιέσεις να ενοχοποιήσει τρία πολιτικά πρόσωπα: Τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο διάλογος του Νίκου Μανιαδάκη με τον Μάκη Πολλάτο:
- «Μου ασκούνται ξεκάθαρες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει».
- «Τι εννοείτε σας ασκούνται πιέσεις»;
Κλείσιμο
- «Να αναφέρω και να πω αν γνωρίζω εγώ αν τρία πολιτικά πρόσωπα έχουν χρηματιστεί ή όχι».
- «Για ποιους συγκεκριμένα σας ρωτούν»;
- «Με ρωτούν για τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα».

Συνέντευξη στο protothema.gr του Νίκου Μανιαδάκη


Όπως ήταν αναμενόμενο ξέσπασε θύελλα.

«Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως. Είχα πει ότι θα τους πάω ως το τέλος. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Αντώνης Σαμαράς.



«Εάν υπάρχει συνωμοσία και αποδειχθεί, ο Τσίπρας θα είναι ένοχος εσχάτης προδοσίας!» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΘΕΜΑ 104,6. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ακόμη πως ο Παύλος Πολλάκης ήξερε παρότι δε θα έπρεπε τον προστατευόμενο μάρτυρα και εστίασε τα πυράτου στους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται την υπόθεση: «Η κυρία Τουλουπάκη και οι υφιστάμενοι εισαγγελείς της έχουν παραβιάσει το νόμο».

Η Δικαιοσύνη μπήκε στο στόχαστρο και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ο οποίος έκανε λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έρευνα, γεγονός που από αρκετές πλευρές ερμηνεύθηκε ως άσκηση πίεσης.  Ο Παύλος Πολλάκης επανήλθε στο θέμα μετά τις αποκαλύψεις Μανιαδάκη στο protothema.gr και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ: «Δεν λεει το αρχιλαμογιο πως ηταν ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ και βασικός διαμορφωτής της φαρμακευτικής πολιτικής του Λοβερδου του Αδωνη (στον οποιο έστελνε εντολές με μειλ) του Σαλμα και του Βορίδη ,την ίδια στιγμή που μεςω της εταιρείας Evroston που ηταν στο ονομα της γυναίκας του της τραγουδίστριας Φαρμακη ,έπαιρνε ενα ΣΚΑΣΜΟ χρηματα απο φαρμακευτικές εταιρείες (και τη Νοβαρτις)για "μελέτες"και καλα πως εκανε για πάρτη τους!!!!
Η βίλα στο διονυσο και τα ακριβά αυτοκίνητα απο που τα ειχε αγοράσει ;;; απο το μισθό του καθηγητή της ΕΣΔΥ;;; ή ηταν προικιά απο τη γυναίκα του ;;; Πήγε αυτοβούλως το λαμόγιο να το παίξει προστατευόμενος μάρτυρας για να γλυτώσεις τα αφεντικά του».

«Δεν υπάρχει προηγούμενο σε κράτος δικαίου, υπουργός μιας κυβέρνησης να καταγγέλλει δημοσίως και να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές σε μια πρωτοφανή απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» σχολίασε τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας η ΝΔ.

Δήλωση Παύλου Χρηστίδη Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για την υπόθεση της Νovartis: «Η όλη εικόνα που διαμορφώνεται γύρω από την δικαστική έρευνα για την Novartis παραπέμπει σε παρακράτος και όχι σε χώρα που έχει την ασφάλεια του κράτους δικαίου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορεί πια να κρύβεται πίσω από άλλα πρόσωπα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης