Μαρία Σπυράκη στον «Θέμα 104,6»: Η Βασιλική Θάνου δεν είναι ανεξάρτητη

Μαρία Σπυράκη στον «Θέμα 104,6»: Η Βασιλική Θάνου δεν είναι ανεξάρτητη

«Κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε επικεφαλής της Αρχής Ανταγωνισμού να τοποθετηθεί ένα πρόσωπο που θα είναι ανεξάρτητο», ανέφερε

spyraki
«Επιχειρείται συγχώνευση της Αρχής Ανταγωνισμού με την εκτελεστική εξουσία», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, μιλώντας στο «Θέμα 104,6» και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη, αναφορικά με την πρόταση της κυβέρνησης για τοποθέτηση της επικεφαλής του Νομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου, ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα η Μαρία Σπυράκη δήλωσε: «Βρισκόμαστε μπροστά στο πρωτοφανές να επιχειρείται αντί για ανεξαρτησία της Αρχής για τον ανταγωνισμό, συγχώνευσή της με την εκτελεστική εξουσία. Γιατί η κυρία Θάνου, μόλις συνταξιοδοτήθηκε από τον Άρειο Πάγο, πέρασε στο γραφείο του πρωθυπουργού και τώρα περνά στη θέση της επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Και είναι απαραίτητο για το οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον, ο επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα μέλη που διορίζονται από τη Βουλή, να είναι προφανώς ανεξάρτητοι. Κάτι τέτοιο στην περίπτωση της κ. Θάνου δεν συμβαίνει. Αυτή τη στιγμή προειδοποιούμε και κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε επικεφαλής της Αρχής Ανταγωνισμού να τοποθετηθεί ένα πρόσωπο που θα είναι ανεξάρτητο. Η κυρία Θάνου δεν είναι ανεξάρτητη. Και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης έστειλε την επιστολή στην Επίτροπο Ανταγωνισμό (της Ευρωπαϊκή Επιτροπής)».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης