«Θερμό επεισόδιο» Βούτση - Μητσοτάκη στη Βουλή

«Θερμό επεισόδιο» Βούτση - Μητσοτάκη στη Βουλή

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, συγκεκριμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε μια άκρως προσβλητική φράση για τον αρχηγό της της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία ενώ προφανώς άκουσε και ο  Νίκος Βούτσης δεν την ανακάλεσε ονομαστικά στην τάξη

mitsotakis_voutsis_arthro
Ένταση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Βουλής σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

Αφορμή για την ένταση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ σε σχόλιο που έκανε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Αν είστε κουρασμένη να βγείτε έξω» της είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Βούτσης αντέδρασε με οξύ ύφος λέγοντας: «εγώ προεδρεύω και όχι εσείς».

Η παρατήρηση του Νίκου Βούτση άναψε τα αίματα και προκάλεσε την ανάλογη αντίδραση του κ. Μητσοτάκη. «Δεν δέχομαι υποδείξεις κ. πρόεδρε. Να κάνετε καλά τη δουλειά σας. Αν δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη θα το κάνω εγώ» είπε ο αρχηγός της ΝΔ προσθέτοντας ότι ο κ.Βούτσης δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Να δέχεστε υποδείξεις από τον πρόεδρο. Αφήστε αυτό το ύφος» συνέχισε ο Νίκος Βούτσης.

«Δεν θα μου υψώνετε τον τόνο της φωνής σας» του ανταπάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους του επεσήμανε: Κάντε τη δουλειά σας αλλιώς κατεβείτε από την έδρα. Αρκετά πια».

Κλείσιμο
«Αυτόν τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αλλού» συνέχισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας τώρα» του επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «είτε δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη είτε δεν μπορείτε. Μεροληπτείτε συστηματικά εις βάρος της ΝΔ, είστε κομματικός πρόεδρος».

Έχετε άδικο του αντέτεινε ο Νικος Βούτσης.

«Όταν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά ασχημονούν τότε θα την επιβάλλω εγώ την τάξη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δεν είστε στο συνέδριο της ΝΔ του υπέδειξε ο Νίκος Βούτσης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε και πάλι: Είμαστε στη Βουλή με έναν πρόεδρο που έχει αποποιηθεί του ρόλου του.

Συνεργάτες Προέδρου της Βουλής, πάντως, σχολιάζοντας τη σύγκρουση Βούτση - Μητσοτάκη ανέφεραν ότι 
«ο καθένας μπόρεσε να διαπιστώσει ποιος σεβάστηκε τον θεσμικό του ρόλο».


Τι αναφέρουν πηγές της ΝΔ για το περιστατικό με τον κ. Βούτση

Η δημόσια αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκου Βούτση μόνον τυχαία δεν προκλήθηκε σήμερα. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, συγκεκριμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε μια άκρως προσβλητική φράση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία ενώ προφανώς άκουσε και ο κ. Βούτσης δεν την ανακάλεσε ονομαστικά στην τάξη. Κάτι που, αντιθέτως, συνηθίζει, όταν πρόκειται για βουλευτές της ΝΔ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δεν ήταν όμως μόνον αυτή η αφορμή της σημερινής αντιπαράθεσης. Ο κ. Βούτσης συμπεριφέρεται συστηματικά με τρόπο εξόφθαλμα μεροληπτικό σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβιάζοντας προκλητικά την θεσμική κοινοβουλευτική παράδοση των ίσων αποστάσεων. Πηγές της ΝΔ επικαλούνταν τέσσερα χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδεικνύουν, όπως έλεγαν, «ότι ο κ. Βούτσης πολύ συχνά συγχέει το ρόλο του βαρόνου του ΣΥΡΙΖΑ με του πρόεδρου του βουλής».

1. Αρνείται να προγραμματίσει τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για το προσφυγικό και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που έχει ζητήσει εδώ και μήνες η ΝΔ, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της γιατί προφανώς οι δύο αυτές συζητήσεις φέρνουν σε δύσκολη θέση το ΣΥΡΙΖΑ.

2. Ανέχεται τη συστηματική απουσία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και αδιαφορεί όταν το επισημαίνει η ΝΔ.

3. Μεροληπτεί προκλητικά σε βάρος δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η κλήτευση μαρτύρων στις εξεταστικές επιτροπές.

4. Αρνείται κατ’ επανάληψη την κλήτευση προσώπων στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Ως ενδεικτική τέλος της συμπεριφοράς του κ. Βούτση, οι ίδιες πηγές επικαλούνταν όχι μόνον το συχνότατα απαξιωτικό ύφος του προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και την καταληκτική φράση που είπε στον πρόεδρο της ΝΔ περί του αιτήματος των εκλογών. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς και μόνον αυτή η φράση δικαίωσε πλήρως την κριτική που του άσκησε από το βήμα της βουλής ο κ. Μητσοτάκης ότι συμπεριφέρεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρόεδρος του κοινοβουλίου.

Δείτε το βίντεο με την οξύτατη αντιπαράθεση Μητσοτάκη - Βούτση

Βουλή: Ένταση μεταξύ του Προέδρου της Βουλής και του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης