Σοφία Βούλτεψη: Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε την όρεξη στο σλαβόφωνο «Ουράνιο Τόξο»

Σοφία Βούλτεψη: Η Συμφωνία των Πρεσπών άνοιξε την όρεξη στο σλαβόφωνο «Ουράνιο Τόξο»

Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε στη Βουλή ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τις ορέξεις για τη δημιουργία δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας και επανέλαβε τις καταγγελίες περί ανταλλαγής της Μακεδονίας με τις συντάξεις

boultepsi
Στην σκιά της Συμφωνίας των Πρεσπών συνεχίζεται η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 στην Ολομέλεια της Βουλής, προκαλώντας εκνευρισμό στους βουλευτές της συμπολίτευσης που επιχειρούν να διατηρήσουν το χριστουγεννιάτικο «success story» του Μεγάρου Μαξίμου.

Η κυρία Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας για την Συμφωνία, εξέφρασε έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο να ανοίξει τις ορέξεις για δημιουργία δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας ενώ επανέλαβε τις καταγγελίες περί ανταλλαγής της Μακεδονίας με τις συντάξεις.

«Είναι ζήτημα χρόνου. Το "Ουράνιο Τόξο" στη Φλώρινα το διεκδικεί ήδη. Θα τα πληρώσετε όλα», ανέφερε η κυρία Βούλτεψη προκαλώντας την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση που την κάλεσε να ανασκευάσει.

Ωστόσο, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αρνήθηκε να ανακαλέσει, επισημαίνοντας ότι αναφέρθηκε στο ψήφισμα του τακτικού συνεδρίου του σλαβόφωνου κόμματος «Ουράνιο Τόξο» στο Ξινό Νερό Φλώρινας για τη διδασκαλία της μακεδονικής στα ελληνικά σχολεία και στη διεκδίκηση αναγνώρισης εθνικής μακεδονικής μειονότητας από τη χώρα μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης