Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού και της «ματσίλας»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού και της «ματσίλας»

Σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κανιβαλισμό» της Ελένης Τοπαλούδη από τα ΜΜΕ «αναπαράγοντας την κουλτούρα του βιασμού και τα κοινωνικά στερεότυπα»

syr09
Με το σύνθημα, «καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού και της ‘‘ματσίλας’’», η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας για τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο. Σε ανακοίνωσή της η νεολαία του κυβερνώντος κόμματος κάνει λόγο για «κανιβαλισμό» του θύματος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης «αναπαράγοντας την κουλτούρα του βιασμού και τα κοινωνικά στερεότυπα, που θέλουν τη γυναίκα υποταγμένη στην ανδρική ‘‘ματσίλα’’».

Οι νεολαίοι της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι τα ερωτήματα, που απασχόλησαν τα Μέσα στη συγκεκριμένη υπόθεση, νομιμοποιούν τα πατριαρχικά στερεότυπα, «που οπλίζουν το χέρι των δραστών» μεταθέτοντας, όπως σημειώνουν οι ίδιοι, την ευθύνη στο θύμα. «Τα ερωτήματα που απασχόλησαν τα Μέσα αυτά περιορίστηκαν στο αν η Ελένη γνώριζε τους δράστες, αν βρισκόταν υπό την επήρεια εξαρτησιογόνων ουσιών, αν είχε ερωτικές σχέσεις με κάποιον από τους δύο στο παρελθόν. Αν, με λίγα λόγια, η ίδια ‘προκάλεσε την τύχη της’ με αυτή της τη στάση. Η αναπαραγωγή τέτοιου είδους ερωτημάτων στη δημόσια σφαίρα κατ’ ουσία νομιμοποιεί τη λογική του κοινωνικού κανιβαλισμού και των πατριαρχικών στερεοτύπων, που οπλίζουν το χέρι των δραστών, μεταθέτοντας την ευθύνη στο ίδιο το θύμα».

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ κλείνει ως εξής: «Καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού και της ‘‘ματσίλας’’. Καμία ανοχή στα στερεότυπα, που υποδεικνύουν ποιες ζωές έχουν αξία και ποιες όχι. Το χρωστάμε στην Ελένη, το χρωστάμε στον Ζακ Κωστόπουλο».

Η «Πορεία για την Ελένη» διοργανώνεται από την «Ανοιχτή συνέλευση για τη Γυναικοκτονία στη Ρόδο», αύριο στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Καπνικαρέα στο Μοναστηράκι με τη συμμετοχή των ομάδων, «Καμία Ανοχή», «Sabbat - Burn the Rich not the Witch», «Justice For Zak/Zackie», «Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε», «Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών».

Η ανακοίνωση:

anakoinsyrizqa1







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης