Μητσοτάκης από Τρίπολη: Η συμφωνία των Πρεσπών υπονομεύει ευθέως τα εθνικά συμφέροντα

_DPC8375

«Θα αγωνιστούμε να μην περάσει - Ο Τσίπρας κυβερνά 1.414 ημέρες και όσο παραμένει στην εξουσία τόσο μεγσαλύτερη ζημιά προκαλεί - Η ΝΔ είναι έτοιμη για την μεγάλη πολιτική αλλαγή» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανακοίνωσε την στήριξη του κόμματος στον Παναγιώτη Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου

Την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για την περιφέρεια Πελοποννήσου υποστηρίζει η ΝΔ, όπως δήλωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κομματική εκδήλωση στην Τρίπολη.

Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως κεντρικό στόχο την εκλογική νίκη και στις 13 περιφέρειες και έκανε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για την οικονομική πολιτική, τη συμφωνία των Πρεσπών και την κατάσταση στα Πανεπιστήμια.

«Το 2019 είναι εκλογικό έτος, θα γίνουν εθνικές, ευρωεκλογές. Θα σηματοδοτήσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές, να γίνουν όμως μια ώρα αρχύτερα. Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ εναντίον του κ. Τσίπρα, με αφορμή τα όσα είπε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός ότι κυβερνά μόλις 100 μέρες.

«Μας είπε ο κ. Τσίπρας, ότι κυβερνά 100 μέρες, κυβερνά τη χώρα 1414 ημέρες που η χώρα πήγε πίσω. Οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η οικονομία καταρρακώθηκε και επέστρεψε η κρίση» επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

Ειδική αναφορά ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε στην συμφωνία των Πρεσπών, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν είναι και θα παραμείνει απέναντι στην συμφωνία.

«Είχαμε προειδοποιήσει για ζημιά αναφορικά με την συμφωνία Πρεσπών. Η αναγνώριση “μακεδονικής”γλώσσας και εθνότητας συνιστά εθνική υποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι, εκεί που όλοι είχαν πει όχι, ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής και ο Σαμάρας . Και τώρα ο κ. Ζάεφ μας κουνά το δάχτυλο, λέει να διδάσκεται η «μακεδονική» γλώσσα στα ελληνικά σχολεία. Του λέμε ότι η ΝΔ ήταν είναι και θα είναι απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, να μην περάσει γιατί υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το δικό σας υστέρημα στο παιχνίδι των προεκλογικών παροχών, σας πήρε δέκα και σας επιστρέφει ένα σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα έρθει στη Βουλή να μας πει ότι ακύρωσε την περικοπή των συντάξεων που ο Ίδιος έκοψε και εμείς θα του θυμίσουμε ότι ήμασταν απέναντι και θα τους θυμίσουμε ότι τότε δε δέχθηκε την τροπολογία μας, γιατί ίσως δεν είχε ρυθμίσει το παζάρι το οποίο έκανε» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Δείτε το βίντεο από το best-tv.gr

video placeholder


Αναλυτικά η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Νεοδημοκράτισες και Nεοδημοκράτες,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτήν την πραγματικά εντυπωσιακή συγκέντρωση, σήμερα εδώ, στην Τρίπολη. Με συγκινείτε βαθιά με την αγάπη, με τη ζεστασιά, με την αφοσίωσή σας στη μεγάλη μας Παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία. Ξέρετε, κάθε φορά που έρχομαι στην Αρκαδία -θυμήθηκε ο Πρόεδρος την προηγούμενή μου ομιλία σε αυτό το χώρο όταν ήμουν υποψήφιος τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας- χαίρομαι διπλά. Και χαίρομαι διπλά διότι ίσως κάποιοι από εσάς δεν γνωρίζετε ότι έχω μια ρίζα από την Αρκαδία στην οικογένειά μου. Ο παππούς μου, Αγαμέμνων Γιαννούκος, έμπορος δερμάτων, κατάγεται από τη Στεμνίτσα. Οπότε δικαιολογούμαι και εγώ να λέω ότι έχω ρίζες από την Αρκαδία, το κέντρο της Πελοποννήσου, σε έναν τόπο που αγαπώ ιδιαίτερα και τον οποίον επισκέπτομαι πάντα με πολύ μεγάλη χαρά, είτε για πολιτικούς, είτε για προσωπικούς λόγους. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα σε αυτόν εδώ το χώρο μπορέσατε και φτάσατε άνετα χωρίς να περάσετε από κλούβες ΜΑΤ που συνόδευαν τον Πρωθυπουργό όταν ήρθε και μίλησε ακριβώς σε αυτόν τον χώρο, πριν από κάποιους μήνες.

_DPC8260__1_


Είμαι εδώ για να υποστηρίξω και εγώ την υποψηφιότητα ενός σπουδαίου αυτοδιοικητικού, ενός καλού φίλου, του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μπορώ να σας πω τέσσερις λόγους γιατί πιστεύω ότι η Πελοπόννησος πρέπει να στηρίξει τον Παναγιώτη ασχέτως κομματικων προτιμήσεων και ασχέτως της κομματικής επιλογής που κάναμε εμείς να στηρίξουμε την υποψηφιότητά του. Ο πρώτος λόγος είναι ότι ο Παναγιώτης Νίκας είναι ένας άνθρωπος με ήθος και ακεραιότητα. Και αυτο για μένα είναι χαρακτηριστικό αδιαπραγμάτευτο όταν κάποιος ασκεί δημόσιο λειτούργημα και διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος αυτοδιοικητικός. Το έργο του στην Καλαμάτα μιλάει μόνο του. Η Καλαμάτα σήμερα -πρωτίστως λόγω της παρουσίας του Παναγιώτη Νίκα και της ομάδας του- είναι μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις στην Ελλάδα. Ίσως η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη περιφερειακή πόλη στη χώρα. Αυτά τα οποία έκανε στην Καλαμάτα μπορεί να τα κάνει και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο τρίτος λόγος είναι ότι έχει σχέδιο για την Πελοπόννησο. Έχει όραμα, έχει πάθος για την Περιφέρεια. Βλέπει τις προκλήσεις, βλέπει τις δυσκολίες, αλλά βλέπει και τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου. Ξέρει να τοποθετεί την Περιφέρεια στο επίκεντρο των εξελίξεων και θα χαρώ πολύ να συνεργαστώ μαζί του, ελπίζω με τη στήριξή σας, ως ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας. Υπάρχει και ένας τέταρτος λόγος, όμως, ο οποίος δεν αναφέρθηκε από τους προλαλήσαντες, τον θεωρώ όμως σημαντικό. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που στη ζωή δεν επιλέγουν τον σίγουρο, τον εύκολο δρόμο. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που παίρνουν ρίσκα. Ο Παναγιώτης Νίκας θα επανεκλεγόταν μετα βεβαιότητος Δήμαρχος Καλαμάτας. Επέλεξε, όμως, να πάρει το ρίσκο να εκπροσωπήσει όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και είμαι σίγουρος ότι θα τον ανταμείψετε για αυτό εκλέγοντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές.

Κάναμε πολιτικές επιλογές, φίλες και φίλοι, και θέλουμε να δώσουμε στις Περιφερειακές εκλογές ένα έντονο πολιτικό στίγμα. Και θέλουμε να κερδίσουμε και τις 13 Περιφέρειες και ο χάρτης των Περιφερειακών εκλογών να βαφτεί γαλάζιος. Γιατί οι Περιφερειάρχες είναι αρωγοί στην υλοποίηση της αξιακής μας πολιτικής. Θέλουμε να είναι άνθρωποι όχι απλά που να προέρχονται από την Παράταξή μας, αλλά άνθρωποι με τους οποίους να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Άνθρωποι με τους οποίους να μπορούμε να συνεργαστούμε για να πετύχουμε τελικά τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να αλλάξουμε την Ελλάδα και να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη.

Φίλες και φίλοι, καθώς το 2018 πλησιάζει προς το τέλος του, θα μπούμε σε λίγες εβδομάδες σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονιά για τη χώρα το 2019 που είναι εκλογικό έτος. Είναι έτος στο οποίο θα γίνουν Εθνικές εκλογές, Ευρωεκλογές, Περιφερειακές εκλογές, Δημοτικές εκλογές. Είναι το έτος που θα σηματοδοτήσει την μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι Εθνικές εκλογές. Εύχομαι να γίνουν μια ώρα αρχύτερα. Όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Σε κάθε περίπτωση, στην κάλπη των Εθνικών εκλογών, θα πρέπει να έρθει η ώρα να κάνουν όλοι τον απολογισμό τους. Ο κ. Τσίπρας σε μια ομιλία του στη Βουλή, πριν από κάποιες μέρες, μας είπε ότι επί της ουσίας κυβερνά τη χώρα μόλις 100 μέρες. Ότι το ρολόι του χρόνου για τον ίδιο αρχίζει να τρέχει από τότε που δήθεν η χώρα βγήκε από το τρίτο Μνημόνιο. Κυβερνά όμως τη χώρα 1.414 ημέρες. 1.414 ημέρες που η χώρα, δυστυχώς, πήγε πίσω, οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι, η αξιοπρέπεια της χώρας καταρρακώθηκε, η οικονομία επέστρεψε σε βαθιά κρίση. Δεν χρειάζεται να σας περιγράψω την σκληρή πραγματικότητα την οποία ζείτε καθημερινά, η οποία συγκρούεται με το φαντασιακό success story της κυβέρνησης. Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για την ανεργία, ειδικά εδώ στην περιφέρεια, για τα ρημαγμένα χωριά, για το γεγονός ότι 2 εκατ. Έλληνες χρωστούν σήμερα στην εφορία μικρά ποσά κάτω των 500 ευρώ. Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για το γεγονός ότι και στον ιδιωτικό τομέα οι δουλειές που δημιουργούνται είναι δουλειές μερικής απασχόλησης και οι μισθοί μειώνονται.

_DPC7975


Φίλες και φίλοι, όλα αυτά τα γνωρίζετε και ο απολογισμός για αυτήν την κυβέρνηση γίνεται από τους πολίτες κάθε μέρα. Και δυστυχώς η κυβέρνηση αυτή όσο μένει στην εξουσία τόσο προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά. Είχαμε προειδοποιήσει φίλες και φίλοι την κυβέρνηση για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή της άκρως προβληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Δυστυχώς δικαιονόμαστε κάθε μέρα στην κριτική μας. Είχαμε πει ότι η αναγνώριση “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικής” εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει. Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει “όχι”. Εκεί που είχε πει “όχι” ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, εκεί που είχε πει “όχι” ο Κώστας Καραμανλής, εκεί που είχε πει “όχι” ο Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Τσίπρας είπε “ναι”. Επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο στον κ. Ζάεφ να έρχεται τώρα να μας κουνά το δάχτυλο. Να μας λέει: “Ποια Βόρεια Μακεδονία. Εμείς “Μακεδόνες” είμαστε, τη “μακεδονική” γλώσσα μιλάμε και θα διεκδικήσουμε αύριο να διδάσκεται και αυτή η “μακεδονική” γλώσσα επίσημα και στην πατρίδα μας”. Του λέμε λοιπόν εδώ, από αυτόν τον τόπο που έχει τόσο βαρύ ιστορικό συμβολισμό, απο την κοιτίδα της ελεύθερης Ελλάδος, ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αγωνιστούμε αυτή η συμφωνία να μην περάσει διότι υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας.

Τα συμφέροντα, δυστυχώς της χώρας, τα οποία υπονομεύονται κάθε μέρα από μια κυβέρνηση η οποία ακόμα και σήμερα χρησιμοποιεί το δικό σας υστέρημα για να έρθει να παιξει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών. Αφού σας πήρε 10, έρχεται τώρα να μοιράσει το 1 και να περιμένει ότι θα την ευχαριστήσετε κιόλας γιατί -δήθεν- σας γύρισε πίσω ελάχιστα από τα πολλά που σας πήρε. Θα έρθει ο κ. Τσίπρας την Τρίτη στη Βουλή να μας πει ότι τελικά κατάφερε να μην κόψει τις συντάξεις τις οποίες ο ίδιος έκοψε και των οποίων η περικοπή θα ήταν αχρείαστη αν δεν είχε μεσολαβήσει ο κ. Τσίπρας. Και θα του θυμίσουμε ότι εμείς ήμασταν απέναντι σε αυτήν την περικοπή των συντάξεων, θα του θυμίσουμε ότι πριν από 6 μήνες είχαμε καταθέσει τροπολογία για να μην περικοπούν οι συντάξεις, την οποία τότε είχε απορρίψει και θα του εξηγήσουμε γιατί ενδεχομένως τότε δεν μπορούσε να δεχτεί την τροπολογία μας. Ίσως δεν είχε ρυθμίσει ακόμα τις υπόλοιπες διευθετήσεις του στο παζάρι στο οποίο έκανε. Οι Έλληνες πολίτες, φίλες και φίλοι της Αρκαδίας, της Πελοποννήσου, δεν εξαπατώνται άλλο από τις κούφιες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα. Γνωρίζουν ότι αυτά τα 4 χρόνια η χώρα πήγε πίσω. Δεν έγινε απλά η δική σας ζωή χειρότερη. Υπονομεύτηκε το κύρος και η αξιοπρέπεια της χώρας. Έβλεπα τις εικόνες από τα καμένα Εξάρχεια και νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες από τη Συρία. Κάποιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα ως τη νέα κανονικότητα. Τους λέμε ξεκάθαρα αυτά τα φαινόμενα με τη Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Να τα ξεχάσουν. Η ανομία και η παραβατικότητα τελειώνει την επόμενη μέρα των εκλογών.

Φίλες και φίλοι θα έχουμε μπροστά μας μια σκληρή εκλογική μάχη. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Και δεν μου αρκεί μόνο να καβαλήσουμε αυτό το ισχυρό κύμα το οποίο υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Αυτό το κύμα το οποίο λέει: “Φύγετε επιτέλους να τελειώνουμε μαζί σας”. Είναι υπαρκτό αυτό το κύμα, όπως και η εντονότατη αντίδραση πολιτών που δεν στηρίζουν -κατ΄ανάγκη τη Νέα Δημοκρατία- απέναντι σε αυτήν την κυβέρνηση. Αλλά δεν μου αρκεί μόνο αυτό. Διότι θέλω την επόμενη μέρα όχι απλά να πάρουμε μια ισχυρή λαϊκή εντολή, αλλά να είμαστε και μια καλή κυβέρνηση. Και για να είμαστε καλή κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες γιατί το δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα είναι το μόνο σχέδιο σήμερα το οποίο μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Να σας μιλήσουμε για τα ζητήματα που σας απασχολούν πραγματικά. Να σας εξηγήσουμε πως θα σας βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα, μειώνοντας τους φόρους. Γιατί Νέα Δημοκρατία σημαίνει λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και περισσότερες δουλειές. Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα το οποίο θέλω να συγκρατήσετε. Δεν αντέχει άλλο η μέση ελληνική οικογένεια, η μεσαία τάξη η οποία αφανίζεται σήμερα, αυτήν την υπερφορολόγηση, ώστε να παίρνει ο κ. Τσίπρας τα χρήματα των φορολογούμενων και να τα μοιράζει μετά στοχευμένα σε επιδόματα, σε παροχές και σε ρουσφέτια.

_DPC7892


Εμείς θέλουμε να βάλουμε μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Ξέρουμε πως να φέρουμε επενδύσεις στον τόπο. Ξέρουμε πως να συνεργαστούμε με περιφερειακές διοικήσεις, με τοπικές αυτοδιοικήσεις για να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε την ιδιωτική οικονομία, να γίνουν επενδύσεις στον τόπο μας, να δημιουργηθούν πολλές καλές θέσεις απασχόλησης, να μείνουν τα νέα παιδιά εδώ στον τόπο τους, να είναι υπερήφανα που θα έρθουν, θα εργαστούν και θα δουλέψουν στον τόπο τους: Στην Αρκαδία, τη Μεσσηνία, την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Κορινθία.

Δείτε λίγο πόσο άλλαξε η όψη της Μεσσηνίας από μια μεγάλη τουριστική επένδυση η οποία έγινε από έναν άνθρωπο ο οποίος είχε όραμα για τον τόπο του και υπομονή μεγάλη να ξεπεράσει δεκαετίες γραφειοκρατικών εμποδίων και δυσκολιών. Δεν θέλω φίλες και φίλοι να χρειαστεί να περάσει ό,τι πέρασε ο μακαρίτης, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος για να κάνει αυτή τη σημαντική επένδυση που τόση πνοή έδωσε στη Μεσσηνία και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Θέλω να κάνουμε τη ζωή των επενδυτών πιο εύκολη. Αλλά θέλουμε να σκύψουμε, φίλες και φίλοι, και πάνω στα προβλήματα των συμπολιτών μας που σήμερα έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Ξέρω ότι ανάμεσα σας υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που χρωστούν μικρά ποσά στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία. Κάποιοι επιχειρηματίες μεγαλύτερα ποσά στις τράπεζες. Γι’ αυτό και επιμένουμε στην ανάγκη να υπάρχει μία οριζόντια ρύθμιση 120 δόσεων, με ελάχιστη καταβολή τα 20 ευρώ για αυτούς που χρωστούν μικρά ποσά. Για να μπορέσουν να ξεφύγουν από αυτόν τον βραχνά των χρεών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία που τους κρατά πίσω, που δεν τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν τη ζωή πάλι με αισιοδοξία.

Θα έχουμε την ευκαιρία από τώρα μέχρι τις εκλογές να ξεδιπλώσουμε και να επαναλάβουμε όλον τον πρόγραμματικό μας λόγο. Να μιλήσουμε για τη σημασία που αποδίδουμε στην ασφάλεια. Γιατί η ασφάλεια είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας. Να μιλήσουμε για το πόσο σημαντική είναι για εμάς η παιδεία, η δημόσια παιδεία, το δημόσιο πανεπιστήμιο, το δημόσιο σχολείο. Γιατί ξέρω πολύ καλά ότι το τελευταίο το οποίο θέλετε εσείς που στηρίζετε τα παιδιά και τα εγγόνια σας, είναι να πληρώνετε από την τσέπη σας, γιατί η δωρεάν παιδεία δεν είναι ακριβώς δωρεάν στη χώρα μας. Το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Πληρώνετε από την τσέπη σας για να πετύχει το παιδί ή το εγγόνι σας σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο. Το τελευταίο που θέλετε είναι όταν το στείλετε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, να αντικρίσει αυτό το απαράδεκτο αχούρι το οποίο αντιμετωπίζουν σήμερα οι φοιτητές και οι καθηγητές μας στα δημόσια πανεπιστήμια. Το άσυλο καταργείται από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και έτσι θα αντιμετωπίζεται από την αστυνομία, από τη Δικαιοσύνη και από όσους είναι επιφορτισμένοι για να τηρούν τον νόμο και την τάξη σε αυτόν τον τόπο.

Θα έχουμε πολλά να πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές. Και να θέσουμε και κάποια σκληρά διλήμματα για την επόμενη μέρα της χώρας. Για το πού θέλουμε να πάμε: Αν θέλουμε να πάμε μπροστά ή αν θέλουμε να πάμε πίσω. Αν θέλουμε να είμαστε με τον λαϊκισμό και τα εύκολα λόγια ή με τον συγκροτημένο πολιτικό λόγο και τις τεκμηριωμένες προτάσεις. Αν θέλουμε να είμαστε με τις ευκαιρίες για τους πολλούς ή με τα επιδόματα και τα ρουσφέτια για λίγους. Αν τελικά θέλουμε να δώσουμε τρίτη ευκαιρία στον κ. Τσίπρα ή πρώτη ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό είναι το τελικό δίλημμα των εκλογών. Και σε αυτήν την πορεία θα συναντηθούμε πολλοί. Θα συναντηθούμε ξανά με παλιούς αγωνιστές αυτής της Παράταξης που κράτησαν όρθια τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολες στιγμές. Σας ευχαριστώ την καθεμία και τον καθέναν ξεχωριστά. Εσείς είστε οι αγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας που δεν υπέστειλαν ποτέ τη σημαία της μεγάλης μας Παράταξης.

Θα συναντηθούμε με παλιούς φίλους οι οποίοι στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία σε εκλογές και βλέπω εδώ παλιούς αγωνιστές. Θυμόμαστε Ανδρέα όταν 3,3 εκατ. συμπολίτες μας στήριξαν. Στην πορεία, όμως, κάποιοι απομακρύνθηκαν, κάποιοι μας γύρισαν την πλάτη, κάποιοι πικράθηκαν, κάποιοι στενοχωρήθηκαν. Τους καλούμε να γυρίσουν σπίτι τους, στη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη δημοκρατική Παράταξη. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Κρατάει τις αξίες της, το βασικό πλαίσιο της ιδρυτικής μας διακήρυξης: την ελευθερία και την αλληλεγγύη. Αλλά ταυτόχρονα εξελίσσεται, γίνεται ένα ανοιχτό σύγχρονο Κόμμα. Ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα των καιρών και μπορεί και δίνει με ουσιαστικό τρόπο αυτή την συνέχεια μεταξύ της παράδοσης και των νέων ιδεών που τόσο χρειάζεται η Παράταξη μας.

_DPC7861


Θα συναντηθούμε, όμως, σε αυτή τη διαδρομή και με ανθρώπους που δεν μας στήριξαν ποτέ. Με απογοητευμένους συμπολίτες μας που πίστεψαν τον κ. Τσίπρα. Και ειδικά με νέα παιδιά που πίστεψαν πως πραγματικά ο κ. Τσίπρας κόμιζε κάτι καινούριο. Που πίστεψαν ότι μπορούμε την επόμενη μέρα να σκίσουμε τα Μνημόνια, να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, να δώσουμε 13η και 14η σύνταξη. Τον πίστεψαν, απογοητεύτηκαν, προδόθηκαν και τώρα είναι έτοιμοι να έρθουν να συμπορευθούν με τη Νέα Δημοκρατία για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Και θα τους αγκαλιάσουμε γιατί υπάρχουν στιγμές στην ιστορία μας όπου οι ιδεολογικές διαφορές γίνονται πιο θολές μπροστά στο μεγάλο διακύβευμα. Και το μεγάλο διακύβευμα σήμερα, φίλες και φίλοι, ξεπερνά την πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές. Είναι το στοίχημα για την ανόρθωση της χώρας. Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Και αυτή είναι η βαριά αποστολή που καλούμαστε όλοι εμείς -χρησιμοποιώ πάντα α’ πληθυντικό διότι η δουλειά μας είναι μία ομαδική δουλειά- να επιτελέσουμε. Τα κεντρικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο εμένα, τα αυτοδιοικητικά στελέχη στον 2ο και τον 1ο βαθμό και οι απλοί Νεοδημοκράτες θα δώσουν τον αγώνα τους πόρτα πόρτα για να κερδίσουμε και την τελευταία ψήφο.

Φίλες και φίλοι, κλείνω με μία υπενθύμιση. Και νομίζω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία ότι την κάνω εδώ στην καρδιά της Πελοποννήσου, την Τρίπολη. Σε δύο χρόνια από τώρα, το 2021, θα συμπληρωθούν 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Την Ελληνική Επανάσταση η οποία ξεπήδησε σαν σπίθα από τον Μοριά, έγινε πρόταγμα ελευθερίας και κόντρα στις προβλέψεις -ξεπερνώντας αξεπέραστα δυσκολίες- έκανε την Ελλάδα αυτό που είναι: ελεύθερο Κράτος με ελεύθερους πολίτες. Ένα Κράτος το οποίο διεκδικεί τη θέση που του αξίζει σε έναν κόσμο που αλλάζει. Αναρωτηθείτε μαζί μου πως θέλετε να είναι η Ελλάδα του 2021, πως θέλετε να είναι η Ελλάδα του 2025, πως θέλετε να είναι η Ελλάδα του 2030. Και συγκρίνετε την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας με την μη πρόταση, ουσιαστικά, του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι τίποτε άλλο από μία μεγάλη επιστροφή στο παρελθόν. Και νομίζω ότι αβίαστα -αν στρέψετε το βλέμμα σας στο μέλλον, στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα- θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι, ναι, αξίζει να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για την πραγματική ανόρθωση της χώρας. Για να έρθει και πάλι η αισιοδοξία και το χαμόγελο στα χείλη όλων των Ελλήνων.

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Άστο ρε Κούλη δεν είμαστε χρυσόψαρα, έχουμε βγαίνει και θυμόμαστε

Εσείς πουλήσατε την Μακεδονία με το FYRΟΜ. Το δικό σου κόμμα το έκανε, ο επίτιμος πατέρα σου την πούλησε!

Chris

Koύλn σταμάτα να παίζεις το τσioυ τσioυ σου και πες μας τι θα κάvεις με τους αναρxικoύς ρoυβίκωvες αvτιεξoυσιαστές!

Christian R. Aachen

To θυμάμαι εγώ... το είπε ο επίτιμος πατέρας του Κούλη!

Στειλε

τους προδοτες σε λαικο δικαστηριο, αλλιως εισαι ιδιος.

Ρε ασε τις παπαριες

Και πες μας εσυ θα την καταργησεις τη συμφωνια ναι η οχι;;;;τα μπλα μπλα μπλα κλπ στους κουμπαρουςσου!

GEORGE

Από ότι κατάλαβα εσύ Κούλη θέλεις να μας πας άλλες 1414 ημέρες πίσω. Και να είναι μόνο αυτό το ξεχνάμε, αλλά δεν μας είπες για την εσωτερική αντιπολίτευση που πέρα από δελφίνους εν περιέχει ,αδελφή,ανεψιό, που έχουν βλέψεις και στην έχουν στημένη σε κάθε παραπάτημα .Μας μίλησες για την πολύπαθη Μακεδονία ,μήπως νομίζεις ότι ξεχάσαμε ποια ήταν η σκέψη σας και οι βλέψεις σας για την ονομασία .Τέλος άφησα τις επιλογές σου να βάλεις στο κόμμα άτομα αλλότρια και υβριστές του κόμματος,έτσι, εσύ μ΄αυτούς θέλεις να κυβερνήσεις ,ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρουμε !!

Πόπη

Κούλη δύσμοιρε ! Μετράς τις μέρες μία προς μία. Πρέπει να είσαι ο μοναδικός στη χώρα που ξέρει ότι είναι 1.414 μέρες!!!! Καταλάβαμε ότι το πρόβλημά σου δεν είναι όσο φανταζόμασταν. Είναι 1.414 φορές μεγαλύτερο !!!

κα

Οκ Κούλη, ο Τσίπρας είναι κακός. Η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια. Θα κάνεις το παν για να μην περάσει. Το βλέπουμε εξάλλου (χαχαχα)! Εάν περάσει όμως, γιατί δε μας λες τι θα κάνεις; Φοβάσαι να πεις ότι δεν πρόκειται να κάνεις τίποτα; Κακόμοιρα εθνίκια, δούλεμα που σας ρίχνουν οι λαϊκιστές!

Ακατανομαστος

Ελα, καρεκλοκενταυριδης εισαι και εσυ. Να δουμε ΑΝ βγεις τι θα κανεις. 2 περιπτωσεις: Α. Να κανεις κωλοτουμπα 4πλη στον αερα και βουτια μεχρι να πιασεις πατο απατο. Β. Να κανεις κατι καλυτερο για την χωρα επιτελους οπως και το να κοψεις μαχαιρι την τσιπροσυμφωνια του κωλου Γ. Να σε παρει ο διαολος τον πατερα καταφερνοντας την χωρα σε πραγματικα εμφυλια κατασταση με κινησεις ρουα ματ απεναντι σου. Διαλεγεις και παιρνεις...

Να τα λέμε αυτά

Όταν σαν κόμμα έχεις πουλήσει την Μακεδονία με το FΥRΟΜ (όπου Μ=Μακεδονία), και μετά κατηγορείς τους αριστερούς που ήθελαν να την πουλήσουν εδώ και 70 χρόνια. "Άλλωστε μετά από 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς!" To θυμάσαι ποιος το είπε αυτό, Κούλη;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras-mitsotakis-0

Δείτε φωτογραφίες και παρασκήνιο από τις δύο συγκεντρώσεις που εξελίχθηκαν παράλληλα - Το κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας στο Κλειστό του Περιστερίου - Οι προσαγωγές, η ένταση και οι μεταφερόμενοι Ρομά στη Θεσσαλονίκη

_DPT8669

Μιλώντας στο Action24, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι τον διαχωρισμό «ελίτ-πολλοί» τον χρησιμοποιούν όλα τα ακροδεξιά λαϊκίστικα κόμματα της Ευρώπης – Μοναδικό ανάχωμα στην ακροδεξιά είναι η ΝΔ επεσήμανε

tsipras_thessaloniki_art

«Τους καλωσορίζουμε, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας» είπε για τους Ρομά στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός - Παράλληλα με την ομιλία του, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες που σήκωσαν πανό «Τσίπρα προδότη» - Τουλάχιστον οκτώ προσαγωγές, ενώ είχαν προηγηθεί και κάποιες προληπτικές

30