Πόρισμα ΔΗΣΥ για ΚΕΕΛΠΝΟ: Παρατυπίες, αλλά χωρίς εμπλοκή Γεωργιάδη

keelpno

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Παρατυπίες στην υπόθεση πρόσληψης 22 υπαλλήλων στο ΚΕΕΛΠΝΟ εντοπίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη χωρίς ωστόσο να προκύπτει εμπλοκή – όπως υποστηρίζεται – του πρώην υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη.

«Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των 22 προσλήψεων που έγιναν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, και εν συνεχεία διατέθηκαν ως επί το πλείστον στο γραφείο του τότε Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, επισημάνθηκαν πλείονες παρατυπίες, με πλέον χαρακτηριστικές την ανυπαρξία απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου και την ανυπαρξία γραπτής σύμβασης μεταξύ των συνεργατών και του ΚΕΕΛΠΝΟ. Θετική γνώση, ήτοι άμεσος δόλος, όπως απαιτείται από το άρθρο 256 ΠΚ (καθώς και το άρθρο 390 ΠΚ), σχετικά με την ακολουθηθείσα διαδικασία πρόσληψης, δεν προέκυψε στο πρόσωπο του τότε Υπουργού, ο οποίος πάντως όφειλε (είτε ο ίδιος, είτε δια του πολιτικού του γραφείου που αποτελεί οργανωμένη υπηρεσιακή μονάδα, με Διευθυντή και προσωπικό) να έχει ελέγξει τη νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης και απασχόλησης τουλάχιστον των 14 υπαλλήλων – συνεργατών του ΚΕΕΛΠΝΟ που διατέθηκαν στο γραφείο του» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πορισματική έκθεση που συνέταξε η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αναφορικά με την υπόθεση αγοράς του κτιρίου που στεγάζει τον Οργανισμό, η κυρία Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει «διαπιστώνεται ότι η διαδικασία επιλογής δεν υπήρξε η ενδεδειγμένη στο πλαίσιο που επιβάλλει η χρηστή διοίκηση και η ανάγκη διαφάνειας στη λειτουργία του Δημοσίου. Ως σοβαρές ενδείξεις αυτού μπορούν να εκληφθούν τόσο η πρόδηλη δυσαναλογία μεταξύ αντικειμενικής αξίας και τελικού συμβατικού τιμήματος όσο και η ίδια η διαδικασία επιλογής που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «φωτογραφική». Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αμφισβητηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας. Σε κάθε περίπτωση, η εις βάθος διερεύνηση της υποθέσεως και η αναζήτηση πιθανόν ευθυνών είναι έργο της Δικαιοσύνης».

Σχετικά τέλος, με την αντιδικία ΚΕΕΛΠΝΟ-ΟΚΑΝΑ, σημειώνεται ότι, «δεδομένης της αστικής φύσεως της διαφοράς, αυτή εκφεύγει του αντικειμένου έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής. Προέκυψε δε ότι, μετά από σχετική τροποποίηση της προγραμματικής συμβάσεως, υπήρξε νομότυπη μεταβολή σκοπού για τη δημιουργία νέων δομών. Σε κάθε περίπτωση, τα διαθέσιμα ποσά δαπανήθηκαν, πράγματι, για σκοπούς δημόσιας υγείας, αλλά διαφορετικούς από εκείνους που αρχικώς είχαν προσδιορισθεί. Κατόπιν τούτων, δεν εντοπίζεται εν προκειμένω, αιτία ή περιθώριο αποδόσεως ευθυνών σε πολιτικό πρόσωπο».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gkoum21

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση, στη Βιέννη, ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, και τον Τούρκο υφυπουργό Εσωτερικών

3
tasoulas

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας (ΔΕΕΕΜ)–Ομόνοια και του Κόμματος της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (ΚΕΑΔ) είχε ο πρόεδρος της Βουλής την Πέμπτη

7
Αφισα_1_n

Ο  περιφερειάρχης Αττικής ζητά από τον κ. Τσίπρα να δώσει εντολή σε αυτούς που ανάρτησαν τις αφίσες για την ομιλία του, «με τον ίδιο τρόπο και με δικά τους μέσα» να τις αποκαθηλώσουν, σε μια «ελάχιστη πράξη σεβασμού απέναντι στο περιβάλλον, τους πολίτες της Αττικής και την αισθητική του τόπου που ζούμε»

13
mits0

Σε γκάλοπ της Pulse για τον ΣΚΑΪ, το 66% δηλώνει ότι συμφωνεί με το νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ το 75% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της τήρησης του αντικαπνιστικού νόμου - Στις 14 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

73