Λευκωσία: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου

exxon

Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι εργασίες προχωρούν κανονικά - Επισκέφθηκε το γεωτρύπανο της ExxonMobil μαζί με την Αμερικανίδα πρεσβευτή και τον αντιπρόεδρο της εταιρείας

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο σε σχέση με πληροφορίες για αμερικανικό ενδιαφέρον, δημιουργίας τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στη Κύπρο.

Ο κ. Προδρόμου περιορίστηκε να αναφέρει ότι «προχωρούν οι εργασίες κανονικά όπως διαπίστωσαν επί τόπου οι υπουργοί εξωτερικών και ενέργειας» που επισκέφθηκαν το γεωτρύπανο της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, μαζί με την πρέσβειρα των ΗΠΑ και τον αντιπρόεδρο της αμερικανικής εταιρείας.

Ο κ. Προδρόμου πρόσθεσε πως όσον αφορά τις επιλογές της Κύπρου για την εμπορική εκμετάλλευση τυχόν κοιτασμάτων αναλόγως των τεχνικών, οικονομικών δεδομένων θα ληφθούν οι βέλτιστες αποφάσεις, χωρίς να προαποφασίζεται ή να αποκλείεται οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Πρόθεση είναι όταν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις να υπάρξει και μια συμφωνία ανάμεσα στα κράτη σχετικά με τον αγωγό EastMed, δηλώνοντας ταυτόχρονα πως «όταν υπάρχουν αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως. Δεν υπάρχει κανένα δόγμα, απλώς υπάρχει ως γνώμονας το δημόσιο συμφέρον ολόκληρης της Κύπρου».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katr-vo1

Eμφανίστηκε σίγουρος ότι το Ποτάμι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί η δεδηλωμένη και να μην υπερψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών»

1
petsitis-maximou_main01

Δείτε τις υβριστικού περιεχομένου συζητήσεις που έκανε με φίλους του στο Facebook - Σάκης Παπαδόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6: Χρειάζεται μηδενική ανοχή σε ό,τι προκαλεί το δημόσιο αίσθημα - Πώς συνδέεται ο Πετσίτης με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτεμίου, συνταξιδιώτη του Παππά στη Βενεζουέλα

62
mitsotakis-theodorakis

«Δεν κάνουμε νταραβέρια πίσω από κλειστές πόρτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ - «Το κάθε κόμμα θα τοποθετηθεί αυτόνομα όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή» - Για τον Μάρτιο μετέθεσε τις αποφάσεις του ο επικεφαλής του Ποταμιού που υποστηρίζει ωστόσο ότι «δεν είναι η καλύτερη συμφωνία»

12