Δημοκρατική Συμπαράταξη: Επιλογή της κυβέρνησης η ανομία στα πανεπιστήμια

4406372

Το πόρισμα του Παρασκευόπουλου έλεγε ότι θα πρέπει να συζητάμε με τους καταληψίες... αυτά είναι εκτός πραγματικότητας, δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης

Συνέντευξη για τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας παραχώρησε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Παύλος Χρηστίδης.

Ο κ. Χρηστίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, επικέντρωσε στο θέμα των πανεπιστημίων και του ασύλου, υποστηρίζοντας πως η ανομία αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά όσα είπε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

«Σε μία συζήτηση για την ανομία και με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο για ακόμη μία φορά η σύγκρουση του κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη είναι για άλλα θέματα από αυτά τα οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να συζητήσουν.

Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι ένας φοιτητής στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας, δε μπορεί να κάνει το μάθημά του στο Πανεπιστήμιο, ακριβώς όπως θέλει να το κάνει.

Σε μία σειρά Πανεπιστημίων της χώρας υπάρχουν στέκια βίας και ανομίας.

Η Πολιτεία δεν έχει την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τα ζητήματα διότι είτε ο ένας Νόμος, ο Νόμος ΠΑΣΟΚ το 2011, είτε ο άλλος νόμος που έχει φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει συγκεκριμένες προβλέψεις για χαρακτήρα κακουργηματικών και όχι μόνο πράξεων. Γιατί δε δίνεται η εντολή να μπει η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το ζήτημα, δεν καταλαβαίνουμε γιατί όταν κάπου υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή την περιουσία ενός φοιτητή δεν μπαίνει μέσα η Αρμόδια Υπηρεσία να το αντιμετωπίσει, προβλέπεται από το Νόμο.

Είμαστε υπέρ του ασύλου στο κομμάτι της διακίνησης των ιδεών και αυτό αφορά τους πάντες. Η ουσία είναι ότι σήμερα στα ελληνικά Πανεπιστήμια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιλέξει να μην αντιμετωπίζει τα μεγάλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανομία και την υποβάθμιση των σπουδών, στρώνοντας το χαλί σε αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικά πτυχία τα οποία δε δίνουν διέξοδο στους φοιτητές και αυριανούς επαγγελματίες.

Η κυβέρνηση και αυτό είναι κάτι που προκύπτει από τις αλλαγές που έχει κάνει, έλεγε για παράδειγμα για την ανομία το πόρισμα του κ. Παρασκευόπουλου ότι πρέπει να πάμε να κουβεντιάσουμε με τους καταληψίες. Είναι εκτός πραγματικότητας οι άνθρωποι. Δε γίνεται αυτό το πράγμα.

Θα πας να κουβεντιάσεις με αυτόν που απειλεί να σε πλακώσει στο ξύλο ή με αυτόν που κάθε μέρα πηγαίνει και κλέβει ό,τι υπάρχει στο ελληνικό Πανεπιστήμιο, από υπολογιστές μέχρι και πάσο;

Η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ & ΝΔ είναι μία από τα ίδια χωρίς καμία πρόταση λύσης των μεγάλων ζητημάτων στα ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Επιθυμούμε η Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της εκεί που προβλέπεται να την κάνει, οι Εισαγγελικές Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους εκεί που πρέπει να την κάνουν και επιτέλους τα παιδιά μας να μπουν στο Πανεπιστήμιο χωρίς να φοβούνται ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε, επειδή πιστεύουν κάτι διαφορετικό από κάτι μαυροντυμένους που έχουν κάνει κατάληψη στο Πανεπιστήμιο.

Η προηγούμενη κυβέρνηση με πολύ μεγάλη συνεισφορά των στελεχών του ΠΑΣΟΚ είχε αφήσει στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έτοιμες ρυθμίσεις για να μην υπάρχουν τέτοια ζητήματα, ήταν έτοιμες να γίνουν πράξη, έτοιμο νομοσχέδιο, το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι Υπουργοί που έχουν δεν έκαναν τις αλλαγές που έπρεπε να γίνουν με αποτέλεσμα να έχουμε την απαράδεκτη απόφαση που είχαμε στο πενταμελές Εφετείο πριν από λίγες μέρες.

Ένας άνθρωπος που μπορεί να διώκεται για πολύ μεγαλύτερα αδικήματα είναι έξω και μία καθαρίστρια που αγωνίστηκε για την οικογένειά της και έκανε ένα λάθος να φάει 10 χρόνια φυλακή.

Είναι κάτι που πρέπει να αποκατασταθεί, στην Ελλάδα τον Ανεξάρτητο Πυλώνα της Δικαιοσύνης πρέπει να τον στηρίξουμε και να τον υποστηρίξουμε.

Η αστυνόμευση στη χώρα είναι ανέκδοτο για την περίοδο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ποια αστυνόμευση στη χώρα;

Έχουν γίνει άπειρα ρεπορτάζ για το ζήτημα αυτό, υπάρχουν καταγγελίες ότι οι ασύρματοι δεν λειτουργούν, τα μισά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είναι λειτουργικά και δεν μπορούν να περάσουν από ΚΤΕΟ.

Ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος έχει πει ότι ο δικός του Νόμος είναι ένας νόμος που πρέπει να αλλάξει. Εδώ και ένα χρόνο ο Νόμος αυτός δεν έχει αλλάξει.

Συλλαμβάνονται οι εγκληματίες και μετά από δύο χρόνια είναι πάλι έξω οι ίδιοι οι εγκληματίες και κάνει ίδια αδικήματα και χειρότερα αυτών. Πώς να νιώσει ασφαλής ένας άνθρωπος από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όταν κινδυνεύει από τους ίδιους και τους ίδιους εγκληματίες. Δε γίνεται.

Ο κ. Τσίπρας μας έχει συνηθίσει στα επικοινωνιακά παιχνίδια και πυροτεχνήματα. Δε θέλει να κάνει συζήτηση. Ανοίγει όλα τα θέματα, με τον ίδιο τρόπο που άνοιξε και τα ζητήματα οικονομίας, το Σκοπιανό, τις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις, τη Συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο κ. Τσίπρας είναι ο Πρωθυπουργός του 10 προς 1. Έχει πάρει 10 από τους Έλληνες πολίτες σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από την οικονομία και προσπαθεί να δώσει το 1.

Μόνο μέσα στο 2019 έχουμε 76.000 πλειστηριασμούς προγραμματισμένους, 4 εκατομμύρια Έλληνες που χρωστούν στην εφορία και 1 στους 2 στον Ιδιωτικό Τομέα ο οποίος αμείβεται με κάτω από 800 ευρώ, αυτό δεν είναι συνθήκες οριστικής και ασφαλούς εξόδου από την κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Ίδ. ΣΝ

Φίλε τελικά το χτύπησες το ταξιδάκι με την δημοσιογράφο που γούσταρες;

Μ.Πασοκ

Αν μας σχολιάζουν αρνητικά οι ναζι και συριζαιοι τότε πάμε καλά.

ΟΥΣΤ!!

πολυ καλα. ισα με 3 θα παρετε........... 3%

Υπάρχει ακροατήριο ...πιστό

Δεν μπορεί να λέει ο ΠΘ τις ασυναρτησίες του στον αέρα.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

ήταν ένας αμερικανος ένας γερμανός ένας γάλλος και το ΚΙΝΑΛ 3ο κομμα!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ

ηταν και ενας ΝΑΖΙ μαζι τους.

κλεφτοΠΑΣΟΚ

ας κοπάσει όλη η σκόνη από τα σκάνδαλα του πασοκ και θα δείτε το πασοκ πρώτο κόμμα και άμα βγούνε και οι κλεφτες μας από την φυλακή μπορεί να γίνουμε και παγκόσμιοι κυβερνήτες να μην αφήσουμε τίποτα όρθιο θα κατακλέψουμε όλο τον κόσμο

Μ.ΚΙΝΑΛ

καλά εμείς όταν γίνουν εκλογές τι θα ψηφίσουμε; ΠΑΣΟΚ, ΕΛΙΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ; πείτε το να ξέρουμε μην ψάχνουμε τα ψηφοδέλτια καμια ώρα

ΟΥΣΤ!!

ο κλαρινογαμπρος του κλεφτοΠΑΣΟΚ!!!

Προδότες χουντοναζι

Φέρτε πίσω την κυπρο μας ρέέ.

όλα για όλα

Δώστε τα όλα για όλα ! Αν δεν καταφέρετε να μπείτε τσόντα σε κυβέρνηση προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές θα εξαφανιστείτε από το πολιτικό σκηνικό . Αν και αυτό έπρεπε ήδη να το έχουν κάνει οι πολίτες...αν και ποτέ δεν είναι αργά .

ΠΕΣ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΕ

ΠΕΣΤΑ.

πιτ

για οσους δεν ξερουν η δημοκρατικη συμπαραταξη ειναι στην ουσια το κινημα αλλαγης. ακομα δεν καταλαβατε? το παλιο ΄΄καλο'' πασοκ που ντρεπεται να πει και το ονομα του. τον αλλο μηνα παω στοιχημα θα το λενε καπως αλλιως...

Ουστ

Ρεεεεεεεε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgoulis_main

Μετά τα «όχι» από τον Π. Γιαννάκη, τον Γ. Καπουτζίδη, πρωτοκλασσάτα στελέχη όπως ο Ν. Φίλης, ο Γ. Δραγασάκης, η Έφη Αχτσιόγλου το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος κλείνει με τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη - Και ο Ρος Ντέιλι στο ευρωψηφοδέλτιο

48