Καμμένος προς κληρικούς: Οι ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας

Καμμένος προς κληρικούς: Οι ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας

Εκπρόσωποι του κλήρου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ - Τα δίκαια αιτήματα των κληρικών διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία είπε ο Π.Καμμένος

kamenos-kliros
Για τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Ιερέων.Ο κ. Καμμένος μετά την συνάντηση τόνισε ότι συμφώνησε με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιερέων για την αναγκαιότητα της διασφάλισης των εγγυήσεων του κράτους για την μισθοδοσία, την ασφάλιση, αλλά και την μονιμότητα των κληρικών.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των ιερέων."Συναντήθηκα με τον Iερό Σύνδεσμο Κληρικών Ελλάδος ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος. Συμφωνήσαμε ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση να διασφαλιστεί η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση τους, αλλά και η μονιμότητα των κληρικών. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Θρησκευτικό λειτούργημα επιτελούν. Η θέση των ΑΝΕΛ είναι ότι θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις της ιεραρχίας, αλλά θεωρώ ότι τα αιτήματα τους είναι δίκαια και διασφαλίζουν την ηρεμία στην εκκλησία. Θεωρώ ότι πρέπει με αυτά τα δυο δεδομένα να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορά υπάρχει σήμερα".

Συνάντηση Καμμένου κληρικών


Η πλήρης δήλωση του κ.Καμμένου έχει ως εξής:


Κλείσιμο
«Συναντήθηκα με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, ως Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και κυβερνητικός εταίρος. Με ενημέρωσαν για τις θέσεις τους όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Εκκλησίας και Κράτους. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει οποιαδήποτε λύση κι αν δοθεί, να διασφαλιστούν δύο πράγματα: Το πρώτο είναι η εγγύηση του κράτους για τη μισθοδοσία και την ασφάλιση των κληρικών και το δεύτερο είναι η μονιμότητα του κλήρου. Θέλω σε αυτό το σημείο να διευκρινίσω - γιατί γράφονται πολλά - ότι οι κληρικοί δεν είναι καθεαυτό δημόσιοι υπάλληλοι που επιθυμούν να διατηρήσουν τον δημοσιοϋπαλληλικό τους χαρακτήρα. Δεν είναι αυτή η απαίτησή τους. Επιτελούν θρησκευτικό λειτούργημα και αυτό θέλουν να συνεχίσουν να επιτελούν. Τους ενημέρωσα ότι η πρώτη θέση την οποία δημόσια έχουμε πάρει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ότι θα αποφασίσουμε ανάλογα με τις αποφάσεις της Ιεραρχίας. Αλλά θεωρώ ότι τα δύο αιτήματά τους, δηλαδή η εγγύηση εκ μέρους του κράτους της μισθοδοσίας και η μονιμότητα είναι δίκαια αιτήματα, τα οποία διασφαλίζουν την ηρεμία στην Εκκλησία. Με καλή θέληση, λοιπόν, όλων των πλευρών, πιστεύω ότι πρέπει, με αυτά τα δύο δεδομένα, να επιλυθεί η οποιαδήποτε διαφορά υπάρχει σήμερα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης