Παπαθεοδώρου (ΔHΣY): Τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ο νέος γ.γ. ενημέρωσης και επικοινωνίας

Παπαθεοδώρου (ΔHΣY): Τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ο νέος γ.γ. ενημέρωσης και επικοινωνίας

Σύμφωνα με τον κ.Παπαθεοδώρου, ο κ.Χρήστος Σίμος εμφανίζεται να έχει συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 σε ομάδα επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, διενέργειας- κατά δήλωσή του- προσωπικών επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων

simos
Για παραγωγή fake news κατηγορεί τον νέο γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζητώντας εξηγήσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε τον νέο του συνεργάτη.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή αναφέρει πως «νέος Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ορίσθηκε ο κ. Χρήστος Σίμος. Ο κ. Σίμος, πέραν της επαγγελματικής του εμπειρίας σε κομματικά έντυπα και στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να έχει συμμετάσχει στις εκλογές του 2012 σε ομάδα επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, διενέργειας- κατά δήλωσή του- προσωπικών επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων. Πρόκειται για μία δραστηριότητα παραγωγής fake news, χειραγώγησης της ενημέρωσης και επιθετικής κομματικής επικοινωνίας». Ο κ. Παπαθεοδώρου υποστηρίζει πως «προφανώς, η προηγούμενη αυτή δραστηριότητα δεν συνάδει με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θέση η οποία πρέπει να διασφαλίζει την αμερόληπτη και πλουραλιστική ενημέρωση και την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας» και ρωτά τον υπουργό «Με ποια κριτήρια διόρισε τον κ. Σίμο στη θέση του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας; Ποια ήταν η σχέση του κ. Σίμου με την ομάδα των «τρολ» του ΣΥΡΙΖΑ, της οποία δράση ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα από αποκαλύψεις των μελών της;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης