Ξεκινά γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία

geotriseis_main1

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του  ότι η έναρξη των ερευνών της Exxon  Mobil σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία δεν διασφαλίζει τη σταθερότητα στην περιοχή - «Παραβιάζουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» ισχυρίζεται το ψευδοκράτος - «Η καλύτερη απάντηση είναι το γεωτρύπανο στο τεμάχιο 10», απαντά η Λευκωσία

Έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Χακίμ Ακσόι, «οι έρευνες για φυσικό αέριο που ξεκίνησε η η Exxon Mobil σε συνεργασία στο δήθεν οικόπεδο 10 της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης στα ανοιχτά Κύπρου, δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής. Aυτό θα μπορεί να αλλάξει ορισμένες ευαίσθητες ισορροπίες και στο θέμα της την επίλυσης του προβλήματος».

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι όλοι όλοι οι φυσικοί πόροι γύρω από την Κύπρο δεν ανήκουν όχι μόνο για την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά πως ανήκει και στις δυο πλευρές , υπογραμμίζοντας στην ελληνοκυπριακή διοίκηση να σταματήσει τις μονομερείς δραστηριότητες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο. Με αυτή την αφορμή , επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας προς τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτές τις μονομερείς δραστηριότητες αναζήτησης και εξόρυξης των Ελληνοκυπρίων», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Όπως και στο παρελθόν, θα προχωρήσουμε στα απαραίτητα διπλωματικά και πολιτικά βήματα ώστε μαζί με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Εκτός από τη δική μας υφαλοκρηπίδα, θα αρχίσουμε τις δραστηριότητες μας στις περιοχές τις οποίες έχει αδειοδοτήσει η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου προς την Τουρκική Εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου», καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου.

turk


«Παραβιάζουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων» υποστηρίζει το Ψευδοκράτος

Το «υπουργείο εξωτερικών» των κατεχομένων σημειώνει πως η «ελληνοκυπριακή διοίκηση» όπως αποκαλεί την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζει τις «μονομερείς και παράνομες», όπως τις χαρακτηρίζει, ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο «παραγνωρίζοντας τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων».

Ακόμη αναφέρει πως η ελληνοκυπριακή ηγεσία, η οποία αναφέρει πως θέλει οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν από εκεί όπου έμειναν, έχει σοβαρή αδυναμία στο να μοιραστεί τον πλούτο του νησιού, κάτι που είναι εκ των ων ουκ άνευ σε έναν ομοσπονδιακό συνεταιρισμό.

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει απάντηση σε όλες τις εκκλήσεις που έχουμε κάνει για την από κοινού διαχείριση αυτών των πόρων και για συνεργασία μεταξύ μας θα έχει ως αποτέλεσμα άλλη μια ευκαιρία να χαθεί», σημειώνει και προσθέτει πως ως εκ τούτου είναι αναπόφευκτο η τουρκοκυπριακή πλευρά να ξεκινήσει γεωτρήσεις «στα σημεία που αδειοδοτήθηκαν από την τουρκοκυπριακή πλευρά».

Το «υπουργείο εξωτερικών» αναφέρει ακόμη πως είναι ξεκάθαρο πως «η ελληνοκυπριακή διοίκηση», κατά την έκφρασή του, προσπαθεί να περιλάβει στις συμμαχίες του με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και στις ΗΠΑ.

«Η ελληνοκυπριακή διοίκηση απορρίπτει την προσφορά της τουρκοκυπριακής πλευράς για το φυσικό αέριο εδώ και χρόνια. Αντί τούτου συνεχίζει τις μονομερείς τις ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω συμφωνιών με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τώρα προσπαθεί να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε αυτή τη διαδικασία», σημειώνει.

Λευκωσία: Η καλύτερη απάντηση είναι το γεωτρύπανο στο τεμάχιο 10

Ο  Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε στο protothema.gr πως "το μόνο σχόλιο που πρέπει να γίνει είναι ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται κανονικά, με βάση όσα επιτάσσει η διεθνής νομιμότητα. Ως γνωστό πρόκειται για πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας -που ενεργεί εκ μέρους όλων των πολιτών της, ενός συντεταγμένου κράτους, μέλους του ΟΗΕ, που ασκεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα, τα οποία αναγνωρίζονται από ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα και στη βάση της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θαλάσσης του ΟΗΕ". 

«Η καλύτερη απάντηση στις τουρκικές και τουρκοκυπριακές απειλές είναι η παρουσία του γεωτρύπανου της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ. Αυτό ανέφερε, νωρίτερα, στο protothema.gr, κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία που κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών. 

Σημείωσε, ακόμη,  ότι οι τουρκικες προκλήσεις αντιμετωπιζονται με ψυχραιμία και σε συνεργασία με τους εταίρους της Κυπριακής Δημοκρατίας 

ΣΧΟΛΙΑ (69)

stamos

Τρυπανε το νερο.

Πατριώτης

Μετά & τις δηλώσεις του αν, Υπουργού Άμυνας μας . Για τελειώνουμε με τις αμφιβολίες, Απόψε έπεσαν οι μάσκες. Έτσι γίνεται με τις μεγάλες προδοσίες . Όλα είναι σχεδιασμένα. Βγαίνει την κατάλληλη στιγμή ο μπροστινός , ο λαγός ......και μετά έρχεται το κυρίως πιάτο. Είτε με θερμό , είτε με ψυχρό επεισόδιο , θα μας καθίσουν στο τραπέζι να αρπάξουν τα δικά μας. Το παγκόσμιο σύστημα τελικά τα έχει βρεί με τα Μόγγολα. Τα δουλικά τα δικά μας θα παίξουν το ρόλο που τους έχουν αναθέσει. Άλλη μια Εθνική καταστροφή προβάλει στον ορίζοντα . Το μίσος τους για την Ορθοδοξία διαχρονικό και απερίγραπτο. Υπάρχει ακόμη χρόνος Έλληνα, να σώσεις την Πατρίδα που χάνεται...

Να πρόσεχες τι ψηφιζες

Ο Ερντογάν  θα παρει κατι στρατηγικα σημαντικο για τα μελλοντικα του  σχεδια .ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ  .Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ..ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΔΥΜΟ ΤΑΓΙΠ -ΑΛΕΞΗ   ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΡΑΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ..ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΜΕ  ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΩΠΑ ΩΠΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ..ΑΓΓΛΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ .και ΑΛΛΟΙ "ΣΥΜΑΧΟΙ"..ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ... Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΒΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ... ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΊ ΜΕΤΑΞΎ ΤΩΝ "ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ"  ΗΔΗ .. ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΠΑΜ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ .ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ;.ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ .KAI META  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΈΝΑ  ΝΑ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ .ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ; ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ… Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ..Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ..ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΧΑΜΜΕΝΟ ΤΟΝ ΧΩΡΙΣ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΚΟΤZ(ΟΥΛ)ΙΑ  . Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ @@ . ΕΜΕΊΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ @@ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ  ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΊΣΩ ΟΤΙ  ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ  ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΈΛΛΗΝΕΣ  ....ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΌΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΌΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΟΙΡΆΣΟΥΝ ΌΠΩΣ ΑΥΤΟΊ ΘΈΛΟΥΝ . Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.ΣΚΑΣΙΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΊΚΑΙΟ. ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΌ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΈΧΟΥΜΕ ΝΎΧΙΑ ΝΑ ΞΥΣΤΟΥΜΕ? ΑΥΤΉ ΉΤΑΝ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΆΝΤΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ ΝΑ ΠΙΈΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΛΕΥΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΏΣ .ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΙ ΚΕΡΔΊΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΕΛΙΚΆ ΧΆΝΟΥΜΕ. .ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΌΤΙ ΈΧΟΥΜΕ ΠΆΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ ΕΊΝΑΙ ΌΧΙ ΓΙΑΤΙ ΚΆΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΎΝ ΣΑΝ ΉΡΩΕΣ (αυτό δεν χωραει αμφισβήτηση). ΑΠΛΩΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΜΆΣ ΈΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΈΨΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΉΣΟΥΜΕ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΕΓΆΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.. ΣΤΟ  ΣΧΈΔΙΟ ΤΟΥΣ Η ΕΛΛΆΔΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΤΥΡΆΚΙ ΣΤΗΝ ΦΆΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΟΥΡΑΊΟ ΠΟΥ ΛΈΓΕΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ .

Αποψε κανεις μπλουμ

Ο ταγιπ ειναι γατονι. Το βλεπω το πολυδιαφημισμενο γεωτρυπανο να καθεται αναπαυτικα στον βυθο της Μεσογειου και να κανει παρεα στα ψαρια.

Doc

Ενώ εμείς είμαστε στο απόγειο της οικονομίας μας ... τι πόλεμο ρε φίλε ; Εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους πολίτες-κατοίκους μας στην χώρα μας ...

χ

Οι αριστεροί δεν δουλεύουν,ποσο μάλλον για 400 ευρω. Απο τους πατεράδες τους τα παίρνουν και απο λαμογια επιχειρηματίες π.χ (George Soros) για να κάνουν τους επαναστάτες.

ΛΟΙΠΟΝ

σοβαρευόμαστε ΧΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΧΤΕΣ, ΧΤΕΣ ΟΜΩΣ, και κάνουν θητεία ΚΑΙ οι γυναίκες, με άμεση κατάργηση των βυσμάτων. Βλέπετε ότι τα πράμματα σκουραίνουν και πάνε. Αν αυτά εξακολουθούν και δεν γίνονται, σημαίνει ότι δουλευόμαστε ψιλό γαζί

OLALA

Ειστε όλοι σας για γέλια. Και μετα ρωτατε γιατι τρωει η χωρα φαπες απο γερμανία, ολλανδία, αγγλία κλπ. Αφου εχετε σβερκο αεροδρόμιο. Η τουρκία θα εκανε γεωτρήσεις όπως και να ηταν στο βόρειο τμήμα της κυπρου. Η Κυπρος ειναι μια μικρή χωρα, κουκίδα, που τα τελευταία χρόνια απλώνει και ξανααπλώνει το χερι βοήθειας στους τουρκοκύπριους και παιρνει αντάλλαγμα φτύσιμο. Το κατεχόμενο κομμάτι ζει απο το ελευθερο. Χιλιάδες κυπριοι πανε διακοπές στα κατεχόμενα, εχουν πλεον ανοίξει περισσοτερα οδοφραγματα απο τα οποια οι τουρκοκύπριοι πουλανε πραγματα απο τη τουρκία στο ελευθερο μέρος. Ο τουρκοκύπριος έχει κυπριακό διαβατήριο. Δεν εχει απο το ψευτοκράτος. 'Έχει της κυπριακής δημοκρατίας. Παει στο ελευθερο μερος, κανει αιτηση για διαβατηριο και το παίρνει χωρις πρόβλημα, άμεσα. 120.000 τουρκοι έγιναν τουρκοκυπριοι τα τελευταια χρόνια. Έποικοι απο τα βαθη της Ασίας. Υπαρχει πλέον ανατροπή συσχετισμών. Δεν χρειάζεται να βαλει στρατο η τουρκία εαν γινει κάτι. Το 90% των εποικων ειναι άντρες. Αρκει να τους δώσουν όπλο. Είναι ενας στρατός. Την ιδια στιγμη η κυπρος εχει το μεγαλυτεροι ποσοστο στην Ευρωπη απαλλαγης απο το στρατό. Καποιοι γραφουν για τσιπρα, μητσοτακη κλπ, εδώ στα σχόλια. Και οι κυπριοι και οι τουρκοι και οι αμερικανοι και οι εταιρειες εξορυξης τους έχουν γραμμενους. Νομιζετε ότι το χωριο σας είναι όλος ο κόσμος. Ότι η πλατεια στο χωριο σας είναι το κεντρο του κοσμου. Οτι συμβαινει στην Ελλαδα, αφηνει αδιαφορους τους ξενους. Αν δεν ηταν οι ενδοξοι προγονοι μας, Σωκρατης, Αριστοτέλης, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Λεωνίδας, Θουκυδίδης (άγνωστα ονοματα για εσάς), θα ειμασταν δούλοι ακομα και της σομαλίας. Ο θαυμασμος των ξενων για την ιστορία μας, μας κρατά όρθιους. Η Κυπρος ειναι ενα ξεχωριστο κρατος, με δικα της συμφεροντα. Οπως ειχε πει και ο προεδρος της, σκασιλα μου εάν τα σκοπια θα λεγονται μακεδονία. Δεν τους νοιαζει. Ειχε πει πιο παλια, η Ελλαδα πρεπει να καταλαβει οτι ειμαστε ανεξαρτητο κρατος και εχουμε τη δικη μας πολιτική, τα συμφεροντα μας μπορει να μην ειναι τα ιδια, κοιταμε το συμφερον της Κυπρου. Αυτο που πρεπει να γινει ειναι ενα σχεδιο απομακρυνσεις των Ελλήνων εαν γινει κατι στο νησί. Είναι ανεξαρτητο κρατος όπως λενε. Ας λύσουν τα προβληματα μονοι τους. Αλλωστε εμεις δεν θα παρουμε τιποτα απο τα εσοδα που θα έχει απο το αεριο. Αν βαλει το χερι στη τσεπη, τοτε θα ειμαστε διπλα της. Εαν λεει ειμαστε ανεξαρτητο κρατος, Ελλάδα κάθησε μακρυα, ας τα βγαλει περα μονη της

Τελης

Ευκαιρια να εισπραξει απο την Τουρκια δικαιωματα ερευνας, μεσω του Συμβουλιου της Ευρωπης. Δεν ειναι λιγα τα λεφτα.

ΠΟΛΕΜΟΣ

Η Τουρκία εισέβαλε στο Αφρίν και άλλαξε τα σύνορά της, καταπατώντας την συνθήκη της Λοζάνης. Απειλεί για τα 12 ναυτικά μίλια με πόλεμο, πράγμα αδιανόητο και αντιφατικό με το διεθνές δίκαιο. Βγάζει λίστες με νησιά αμφισβητούμενης κυριότητας, από την στιγμή που καταπατώντας την συνθήκη της Λοζάνης, μπορεί να αμφισβητήσει ακόμα και την Θεσσαλονίκη και την Κρήτη. Στην ΑΟΖ "χαράζει" τις γραμμές όπως της κατέβει. Μία είναι η λύση: Πόλεμος και καταστροφή της Τουκρίας, ώστε να συνθηκολογήσει σε όλα τα θέματα - ένα προς ένα, και να μην επανεμφανιστούν παρόμοιες διεκδικήσεις στο μέλλον. Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα που είναι η Τουρκία "λαβωμένη" οικονομικά. 'Οσο καθυστερούμε, βλάπτεται το "Ευρωπαικό" ΑΕΠ , καθυστερούμε την εξόρυξη των ευρωπαϊκών κοιτασμάτων και διαιωνίζουμε εξοπλιστικά αμυντικά προγράμματα με τεράστιο κόστος. Και όταν λέω πόλεμος δεν εννοώ μόνο από την Ελλάδα.

΄Ελεος

Ενώ η Ελλάδα των μνημονίων, των νέων που φύγαν στο εξωτερικό, των 2 εκ αλλοδαπών, που έχει να αγοράσει οπλικό σύστημα από το 2004, είναι έτοιμη για πόλεμο, ε; Ρε συ, πού ζεις; Δεν κάναμε πόλεμο το 1987 που είχαμε πολύ καλύτερη σχέση ισχύος. Δεν κάναμε το 1996, που πάλι ήμασταν πολύ καλύτερα από σήμερα. Θα κάνουμε τώρα; ΠΟΙΟΣ; Ο Τσίπρας, ο ήρωας της Μακεδονίας; Ο Μητσοτάκης που έχει δηλώσει από τώρα πως δε θα ανακηρύξει ΑΟΖ στο Αιγαίο λόγω Τουρκίας και που έβαλε βουλευτή του χθες να πάρει πίσω ερώτηση στη Βουλή γιατί ρωτούσε αν η Ελλάδα έχει κόκκινες γραμμές και αν θα απειλήσει με βύθιση τουρκικό πλοίο που θα τρυπήσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα για πετρέλαιο; Ποιος από τους 2 λεοντόκαρδους θα πάρει πάνω του την ευθύνη; Και αν χάσουμε (γιατί για να κερδίσουμε, θα πρέπει να καταλάβουμε την ανατολική Θράκη, για να έχουμε ισοδύναμο για τα νησιά που θα χαθούν. γιατί κάποια από τα μικρά νησιά θα τα πάρουν οι Τούρκοι), ποιος πολιτικός θα καθήσει να δικαστεί; Γιατί ούτε εσύ ούτε κανένας θα του πείτε "δεν πειράζει, η προσπάθεια μετράει". Θα τον πείτε ανίκανο, προδότη και θα ζητάτε ισόβια. Από αυτούς που δεν έχουν φύγει, ποιοι θα πολεμήσουν; Οι αριστεροί; Αυτοί θα λένε οι δυο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Ο Ρουβίκωνας; Το gay parade; Τα παιδιά των καλών οικογενειών που θα φύγουν για Λονδίνο; Το χεις πάρει χαμπάρι ότι η Τουρκία είναι 85 εκ. και το τι σημαίνει αυτό για τον όγκο επίστρατων που μπορεί να σηκώσει; O χρόνος για πόλεμο με την Τουρκία, ήταν μέχρι το 2004 κι αυτό με ξαφνική επίθεση, που εμείς ποτέ δε θα κάναμε. Να διαβάσεις και Παναγιώτη Κονδύλη. Η Ελλάδα θα κάνει "έντιμο συμβιβασμό" με την Τουρκία, από φόβο, χωρίς να πέσει ντουφεκιά.

Giannis

Είσαι βλαμμένος έτσι; Τώρα που η Τουρκία είναι λαβωμένη οικονομικά; Ενώ εμείς ε; Πρωτογενές πλεόνασμα και δε συμμαζεύεται. Και ποιός περιμένεις να πολεμήσει ενάντια στα 80 εκατομμύρια φανατικών; Οι λαθρο; Οι συνταξιούχοι; οι φραπεδοφοιτητές;

5Zalis

@to poulaki tsiou.... εκεί που σταματάει η λογική αρχίζει το πουλάκι τσίου ! ...τσίου !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_thessaloniki_art

Επιστρέφουμε τους κόπους του λαού, είπε ο πρωθυπουργός - «Τους καλωσορίζουμε, δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πολίτες δεύτερης κατηγορίας» ανέφερε για τους Ρομά στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Σήκωσαν πανό «Τσίπρα προδότη» - 25 προσαγωγές, εκ των οποίων οι έξι μετατράπηκαν σε συλλήψεις

112