Μητροπολίτης Πειραιώς: Η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας

mitropolitis_serafeim_arthro_new

Ο Ιερώνυμος έπραξε καθ' υπέρβαση της εξουσίας του - Θέλουν να καταστήσουν ανίσχυση της Εκκλησία - Αν καταθέσουν στη Βουλή το νομοσχέδιο θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επισημαίνει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ

Ο Ιερώνυμος δεν μπορεί να εκφράζει μόνος του την εκκλησία, έπραξε καθ' υπέρβασιν της εξουσίας του, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλώντας σήμερα Σάββατο στον ΣΚΑΪ.

video placeholder

«Πήγαν να παγιδεύσουν την εκκλησία, η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο του αυταρχισμού και της δολιότητας. Υπεύθυνος για τον αυταρχισμό που εκδηλώνεται είναι οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος» τόνισε, σημειώνοντας παράλληλα πως το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος.

Ανέφερε ότι η εκκλησία διοικείται βάσει του συνοδικού θεσμού «όπως ακριβώς οι Άγιοι Απόστολοί μας παρέδωσαν». «Ο μόνος ο οποίος υποχρεώνει την εκκλησία είναι το ιερό σώμα της ιεραρχίας όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά εντολοδόχοι οι οποίοι μπορεί να λειτουργούν καθ’ υπέρβαση», είπε.

Θέλουν να καταστήσουν ανίσχυρη την εκκλησία αλλά θα βρουν μπροστά τους την Ευρώπη και την ΕΣΔΑ, είπε, υπογραμμίζοντας ότι αν κατατεθεί στη βουλή νομοσχέδιο με αυτό το περιεχόμενο θα καταθέσει άμεση προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Δεν ζητούμε χαριστική συμπεριφορά και αντιμετώπιση αλλά νομιμότητα και ηθική διάσταση των πραγμάτων, αν προσφύγουμε στα δικαστήρια θα δικαιωθούμε», ανέφερε.


Διάλογοι φωτιά στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας

Οι διαφορές στις απόψεις των Ιεραρχών φάνηκαν και από τους διαλόγους που διέρρευσαν από τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας και οι οποίοι καταδεικνύουν το κλίμα διχασμού στους κόλπους της Εκκλησίας για την «συμφωνία» Τσίπρα - Ιερώνυμου.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ήρθαμε να συζητήσουμε για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών: Αυτό είναι το θέμα; Οι κληρικοί αγωνιούν.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Μην μεγαλοποιείτε το θέμα με τους κληρικούς.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν μπορούμε να δεχθούμε την αλλαγή μισθοδοσία του κλήρου.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Αυτά που μας λέτε δεν μας ενδιαφέρουν σταματήστε.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Μα τι είναι αυτά που λέτε Μακαριώτατε; Αφήστε με να μιλήσω...

Αρχιεπίσκοπος: Δεν υπάρχει λόγος είστε εκτός θέματος.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Μπορώ να συνεχίσω;

Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος: Σας απάντησε ο Μακαριότατος.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Σας παρακαλώ μην παρεμβαίνετε εσείς! Αρκετά!

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Είστε εκτός θέματος.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Μας ζητάτε να τοποθετηθούμε μονολεκτικά αν συμφωνούμε ή όχι;

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ό, τι έχετε να πείτε να το πείτε όταν σας καλέσουν στην επιτροπή που θα συσταθεί.

Στο σημείο αυτό, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αποχώρησε καταγγέλλοντας τη διαδικασία. Ωστόσο, το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου παρέμεινε στο προσκήνιο με άλλους μητροπολίτες να παίρνουν το λόγο και να επιμένουν με αιχμηρές διατυπώσεις:

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν μπορούμε να εκχωρήσουμε την μισθοδοσία του κλήρου. Δέκα χιλιάδες κληρικοί αγωνιούν δεν γίνεται να το κάνουμε αυτό.

Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος: Θα πρέπει να καταλάβετε ότι προσπαθούμε να σας σώσουμε Μακαριώτατε. Δεν θα μπορείτε να κυκλοφορήσετε στην χώρα. Δεν θα μπορείτε να πάτε σε καμιά μητρόπολη από τις αντιδράσεις που θα υπάρχουν από τους κληρικούς.

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Να παραιτηθείς δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν πρέπει να περάσει αυτή η συμφωνία. Εδώ βλέπουμε να ξετυλίγεται μια διεργασία μυστικών συμφωνιών

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Πρέπει να μιλήσουμε. Έγινε μεθόδευση να μη μιλήσουμε και είμαστε ακροατές.

Μητροπολίτες Νέων Χωρών: Έπρεπε να είχε ενημερωθεί το Φανάρι

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αποχώρησε μετά από λεκτική αντιπαράθεση με τον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ.

Το ανακοινωθέν της Ιεραρχίας συντάχθηκε μετά από την προτροπή του Αρχιεπισκόπου ότι «Πρέπει να βγούμε ενωμένοι. Μη δώσουμε την εικόνα ότι είμαστε διχασμένοι».

ΣΧΟΛΙΑ (184)

Μπράβο στον Μητροπολίτη

Εξαιρετικός ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ !!!!!!!!

Μπραβο στον Σεραφειμ,

Να φυγουν οι άθεοι και αριστερόστροφοι φασίστες του τσίπρα να ανασάνει ο τόπος μας !

Ερε και

Να ξερανε τις αναλήθειες που τους αραδιαζεις,εν ολίγοις και μονο να γνωριζανε τους πόθους της κενοδοξίας , το ρητό που λέει τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, χάλασες μια τοπική κοινωνία πας να ρημαξεις να αναστατώσεις μια κοινωνία ολόκληρη! Ξυπνάτε ρεεε, απάτεων!

@

Εύγε !

Σκάσε Τσίπρα!

Τσιπρα εισαι Φασίστας! Τσιπρα εισαι Κοπρίτης! Τσίπρα εισαι Τράγος!

Σκάσε!

Φασίστα! Κοπρίτη! Τράγο!

@

Τ0υρκ0σπ0ρε, ήρθες από το Ελμπασάν για να γίνεις αναρχικός.

Αίμα Τιμή Χρυσή Αυγή

Η αναθεώρηση συντάγματος κάνει την Ελλάδα θρησκευτικά ουδέτερη επειδή η μείωση ανεργίας οφείλεται σε λαθρομετανάστες που όσο δουλεύουν προστίθενται στους εργαζόμενους αλλά και όσο είναι άνεργοι δεν καταγράφονται, οπότε σε πληθυσμό που δεν τους περιλαμβάνει η συμβολή τους πολλαπλασιάζεται, ενώ οι Έλληνες γερνούν ή φεύγουν στο εξωτερικό ώστε ενώ είναι άνεργοι να μην καταγράφονται, άρα θα έπρεπε να τους ευγνωμονούμε που μείναμε στο ευρώ και να αναγνωρίσουμε το Ισλάμ που είναι η θρησκεία της πλειοψηφίας αυτών ως ισότιμη του Χριστιανισμού θρησκεία της χώρας που ζει από αυτούς, ενώ το πλεόνασμα αποτελεί προμήθεια για να τους στέλνουμε στην Ευρώπη όπου κερδίζουν πολλά δις από εμπόριο ναρκωτικών, πορνείας, όπλων, οργάνων, σκλάβων, ληστείας, τρομοκρατίας και ελπίδας και ως υπάλληλοι επενδυτών όπως ο Σαββίδης με ανταγωνιστικούς μισθούς που δεν προβλέπει ο αυξανόμενος κατώτατος και η υποχρεωτική ασφάλιση Obamacare η χώρα ανακάμπτει από φόρους που καταβάλλουν οι επενδυτές με ξέπλυμα των κερδών από εγκλήματα των συγγενών των υπαλλήλων τους και όχι τέσσερα εκατομμύρια πολίτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές που από απελπισία και αντίδραση θα ψηφίσουν Κασιδιάρη. Ο Τσίπρας θα παραδώσει καμένη γη σε Κούλη με τη Φώφη να τον ρίχνει για να κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή λόγω αποτυχίας ΝΔ να αποτρέψει Grexit με το ΠΑΣΟΚ ως μόνη φιλελεύθερη αντιπολίτευση απέναντι σε δεύτερη Χούντα με αφορμή το Μνημόνιο 4 με περικοπές συντάξεων του Κατρούγκαλου ως mail Χαρδούβελη 2. Η εκλογή προέδρου μετά από ψηφοφορία κάθε μήνα για μισό έτος θα δικαιολογεί την προδοσία της Φώφης λόγω οριακής κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή με Μιχαλολιάκο να εκλέγεται από λαό ώστε ο πιο δημοφιλής Κασιδιάρης να γίνει αρχηγός και πρωθυπουργός χωρίς να προδώσει τον ιδρυτή του κόμματος και να αποτύχει ο Κούλης στη διαπραγμάτευση με Μακρόν αφού ο Μιχαλολιάκος θα διαπραγματευτεί καλύτερα από Σαλβίνι και θα πείσει το Γάλλο για Ευρώπη δύο ταχυτήτων όπου Αγγλία-Ιταλία-Ουγγαρία-Τσεχία-Αυστρία θα υποταχθούν στον ίδιο όσο αρνήθηκαν στη Γαλλία. Ο Κοτζιάς επέκτεινε τα χωρικά ύδατα σε Ιόνιο ώστε όχι μόνο να αναγνωριστεί το ειδικό καθεστώς που θέλει η Τουρκία σε Αιγαίο αλλά όταν με πατριώτες προετοιμαστούμε για αναπόφευκτο πόλεμο με Τουρκία να υπάρχει διαμάχη με Αλβανία που θα μας αποπροσανατολίσει, εξ ου και η εκτέλεση του Κατσίφα με τρόπο που είναι δίκαιος όπως σε ΗΠΑ που κατηγορεί τον Τραμπ ο Ομπάμα που στήριξε Τουρκία σε Συρία και άφησε την Ελλάδα σε Μνημόνιο Μέρκελ. Οι Αλβανοί έπρεπε να δώσουν τα οστά στο σημείο της επίμαχης σημαίας.

Την στενή οδο

Στη μπουζου!

!

Η πολυθρονα του με το δερμα και το σκαλιστο ξύλο πρεπει να έχει αγοραστεί από 20.000 - 30.000 ευρω το λιγοτερο. Ποσα παιδακια νηστικα ή ορφανα σε ιδρύματα θα έτρωγαν για μερες με αυτα τα λεφτά του κοσμάκη για την πολυθρονα του ή θα αγόραζαν ζεστα ρουχαλακια τώρα τα Χριστούγεννα...Μια απλη καρεκλα γραφείου δεν του έφτανε για να επιδεικνύει την πυκνή και μακριά γενειάδα του; Αν ξαναερχοταν ο Χριστός στη Γη νομίζω πως θα τον ξυριζε και θα του έπαιρνε την πολυθρονα και θα την έδινε σε κάποιον που δεν θα είχε στον ήλιο μοιρα...Και ίσως θα του έριχνε και με το φραγγέλιο(μαστίγιο, καμουτσίκι) αλύπητα, όπως έκανε στο ναό του στα Ιεροσόλυμα σε κείνους που δεν τον σεβάστηκαν: "...καὶ ποιήσας ο Ιησούς φραγγέλλιον ἐκ σχοινίων πάντας ἐξέβαλεν ἐκ τοῦ ἱεροῦ, τά τε πρόβατα καὶ τοὺς βόας, καὶ τῶν κολλυβιστῶν ἐξέχεε τὸ κέρμα καὶ τὰς τραπέζας ἀνέστρεψε...". όπως μας λέγει ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής.

!!!!!& @19.31@

Ο ΛΑ'Ι'ΚΙΣΜΟΣ Η ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ,ΗΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΖΗΛΟΦΘΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ !! AN KAΘΟΤΑΝ Ε ΜΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ??

Αν δεν γνωριζουμε

Καλυτερα να μην μιλαμε. Ο Σεραφειμ δινει 6500 μεριδες φαγητου την ημερα στις ενοριες του σε ανθρωπους ανεξαρτητως χρωματος φυλης η θρησκευματος. Εχει κοινωνικο ιατρειο και φαρμακειο. Εχει ομαδα επιστημονων και γραμμη υποστηριξης δωρεαν. Εχει κοινωνικα φροντιστηρια. Το εργο του Σεραφειμ υποκαθιστα το ανυπαρκτο κοινωνικο κρατος. Τοτε που γεννησε μια Νιγηριανη στο λιμανι του Πειραια ο Σεραφειμ της εδωσε σπιτι να μεινει. Αλλα αυτα δεν τα δειχνουν πουθενα. Βλεπεις πουλαει περισσοτερο να προσπαθουμε να βγαλουμε εναν ιερωμενο γραφικο. Ο Σεραφειμ δεν ειχε αναγκη τα χρηματα. Ειναι απο πολυ ευπορη οικογενεια δικηγορων και δικαστικων και σπουδασε νομικα. Ειχε τεραστια περιουσια και την εδωσε ολη για φιλανθρωπιες. Μεχρι και το πατρικο της μανας του στο χωριο χαρισε για να γινει σχολειο και πολιτιστικο κεντρο. Μακαρι να υπηρχαν και αλλοι σαν το Σεραφειμ. Αλλα δεν συμφερει καποιους να λεγονται αυτα.

το τσιπρας ειναι καλο

εκο ψιφιζο μονο σιριζα, να διοξι παπαδες, να δοσι λεφτα ο κιριος τσιπρα σε εμας τυς μεταναστε πυ πιναμε, τσιπρα αρχιγο μεγαλο, το τσιπρα δοσι λεφτα σε μουσλι για μονο αλαχ ακβαρ. ο αλαχ να δινι διναμι κιριο τσιπρα καλο,

🇪🇺 έγκλημα και τιμωρία

Η εκκλησία, όλο αυτό το διάστημα, στήριξε τον λαϊκίστικο αντιευρωπαϊκό αντιμνημονιακό συνωμοσιολογικό χώρο. Πόνταρε στο λάθος άλογο κι έχασε. Τώρα, αφού πρόδωσε τους φυσικούς της συμμάχους, ήρθε η ώρα της τιμωρίας που δεν είναι άλλος απο τον χωρισμό της εκκλησίας από το κράτος. Το κωμικό της υπόθεσης (θεία δίκη;) είναι ότι οι θύτες είναι οι μέχρι χθες αντιμνημονιακοί τους φίλοι, για να αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι ο Θεός έχει μαύρο χιούμορ και έχει φαντασία στην τιμωρία.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4931302__1_

Το πρόβλημα προσπαθήσανε την επόμενη ημέρα να το αποσιωπήσουνε, να το διακωμωδήσουνε, είπανε ότι πρόκεται για fake news και τελικά συμφώνησαν ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κρήτη

1
4931190

«Όμως δεν θα προσβάλω το εθνόσημο, ούτε και θα εκθέσω τη χώρα σε περιπέτειες», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο επίσημο δείπνο της Πολιτιστικής Εταιρείας στη Θεσσαλονίκη - Έστειλε νέο μήνυμα στην Αλβανία για το σεβασμό των δικαιωμάτων της Μειονότητας

12
4931188

Ζήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα μάχη εντυπώσεων και διαμορφώθηκε μια "παρωδία" που εμποδίζει ακόμα και σήμερα τη νηφάλια προσέγγιση του ζητήματος, επισήμανε ο πρωθυπουργός, από τη Θεσσαλονίκη 

3
polakis-voylh-arthro

Διαβάστε τους απίστευτους διαλόγους με αρνητικό πρωταγωνιστή τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας - ΝΔ και ΚΙΝΑΛ λένε ότι Τζανακόπουλος και Πολάκης γνώριζαν λεπτομέρειες της σκευωρίας και ζητούν να έρθουν ως μάρτυρες και όχι ως μέλη της Προανακριτικής - Την ερχόμενη Τρίτη ο πρώτος μάρτυρας, Κωνσταντίνος Φρουζής, δεύτερος θα κληθεί ο Νίκος Μανιαδάκης

86
4930858

«Για εμάς, τους Έλληνες, το φρόνημα δεν μετριέται με την έκταση του εδάφους, ούτε με τον αριθμό του πληθυσμού - Μετριέται με την Ψυχή» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του

4930598

Στη σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «είναι συνομολόγηση της αποτυχίας του πολιτικού συστήματος η παραχώρηση κρατικής ύλης σε ανεξάρτητες διοικητικές αρχές» - Συμφωνία και για τους στρατιωτικούς δικαστές