Λαφαζάνης: «Καταγγέλλω την αυθαίρετη και επικίνδυνη στοχοποίησή μου από το ουκρανικό νεοφασιστικό καθεστώς»

pan

«Προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις και μάλιστα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, η οποία δυστυχώς διατηρεί άριστες σχέσεις με το νεοφασιστικό καθεστώς του Κιέβου, δεν έχει μέχρι τώρα ούτε καν την ευαισθησία να διαμαρτυρηθεί για την καταχώρηση στη λίστα Myrotvorets ενός επικεφαλής δημοκρατικού κόμματος», αναφέρει ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας 

«Τις τελευταίες μέρες πληροφορήθηκα ότι η φωτογραφία μου, μαζί με “ενοχοποιητικά” πληροφοριακά στοιχεία για την πολιτική μου δραστηριότητα, όπως και άλλων στελεχών της ΛΑ.Ε, του Κώστα Ήσυχου, του Ανδρέα Ζαφείρη αλλά και του δημοσιογράφου Στάθη Σταυρόπουλου, είναι, κατά απαράδεκτο τρόπο, καταχωρημένα, σε μια μεγάλη λίστα “στοχοποίησης” της ουκρανικής ιστοσελίδας “Myrotvorets”, ως εχθρών της Ουκρανίας, της διεθνούς νομιμότητας και ειρήνης και ως διεθνείς τρομοκράτες για τους οποίους διεξάγεται έρευνα “πιθανών εγκληματικών ενεργειών κατά της εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας, της Ειρήνης, της ασφάλειας της ανθρωπότητας και της παγκόσμιας νομικής τάξης”» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο κ. Λαφαζάνης κάνει λόγο για εξωφρενική κατάσταση η οποία «λαμβάνει ακόμα πιο επικίνδυνες διαστάσεις από το γεγονός ότι η ιστοσελίδα “Myrotvorets”, που εμφανίζεται ως ιστοσελίδα του κέντρου Myrotvorets, το οποίο είναι καταχωρημένο ως ανεξάρτητη κυβερνητική οργάνωση, είναι στην πραγματικότητα εργαλείο του βαθέως ουκρανικού κράτους, του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας και των ουκρανικών Μυστικών Υπηρεσιών, οι οποίες φέρονται να είναι συνδεδεμένες με το παγκόσμιο δίκτυο της CIA».

Ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει στη γραπτή του δήλωση ότι τα όσα καταγγέλλει αποδεικνύονται από πλήθος τεκμηριωμένων στοιχείων και από το γεγονός ότι το κέντρο Myrotvorets διευθύνεται από τον Ρομάν Ζάιτσεφ, της ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, ενώ ιδιοκτήτης της λίστας είναι ο Γκεόργκι Τούκα, μέλος του Υπουργικού Συμβούλιου της Ουκρανίας και υφυπουργός με αρμοδιότητα τις αυτοανακηρυγμένες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονιέτσκ (DNR) και του Λουγκάνσκ (LNR) καθώς και της Κριμαίας, η οποία έχει ενσωματωθεί στη Ρωσία.

«Καταγγέλλω εκ μέρους της ΛΑΕ και με όλες μου τις δυνάμεις την απαράδεκτη άκρως αντιδημοκρατική, παράνομη, τρομοκρατική και επικίνδυνη καταχώρησή μου στη λίστα Myrotvorets όπως και τη καταχώρηση των προαναφερόμενων συναγωνιστών μου και δημοσιογράφου. Το δικαίωμα στην ελεύθερη διατύπωση άποψης και το δικαίωμα της κριτικής γενικά και ειδικά της κριτικής σε καθεστώτα όπως αυτά της Ουκρανίας, είναι αναφαίρετο και κατοχυρωμένο και δεν είναι δυνατόν αυτή που το ασκούν ελεύθερα και δημοκρατικά να στοχοποιούνται και μάλιστα με τόσο χονδροειδή, παράνομο και τρομοκρατικό τρόπο» σημειώνει ο κ. Λαφαζάνης.

Προσθέτει δε πως «προξενεί κατάπληξη το γεγονός ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις και μάλιστα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, η οποία δυστυχώς διατηρεί άριστες σχέσεις με το νεοφασιστικό καθεστώς του Κιέβου, δεν έχει μέχρι τώρα ούτε καν την ευαισθησία να διαμαρτυρηθεί για την καταχώρηση στη λίστα Myrotvorets ενός επικεφαλής δημοκρατικού κόμματος, στελεχών του ίδιου κόμματος, και ενός διακεκριμένου δημοσιογράφου της χώρας μας, κάτι που πρόσφατα έκανε η Γερμανία, μόλις καταχωρήθηκε αυθαίρετα στη λίστα Myrotvorets ο πρώην καγκελάριος της ΟΔΓ Γκέρχαρντ Σρέντερ, ζητώντας τη διαγραφή του. Πώς να διαμαρτυρηθεί, όμως, μια κυβέρνηση, όπως αυτή των Τσίπρα-Καμμένου, αιχμάλωτη του εμπνευστή του ουκρανικού νεοφασιστικού πραξικοπήματος και τώρα Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, η οποία, συν τοις άλλοις έχει υποβάλει σε αυθαίρετη και καθαρά πολιτική δίωξη με 4 δικογραφίες τον Παναγιώτη Λαφαζάνη;».

Τέλος ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ τονίζει «εγώ προσωπικά και η ΛΑΕ δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτήν την υπόθεση της τρομοκρατικής μας καταχώρησης στην ουκρανική ιστοσελίδα να συνεχίζεται με όλες τις επικίνδυνες για την δημοκρατία και τις δημοκρατικές ελευθερίες συνέπειες και θα αναλάβουμε στο επόμενο διάστημα όλες τις δυνατές πολιτικές και κινηματικές πρωτοβουλίες για ένα ζήτημα που έχει ευρωπαϊκές και παγκόσμιες δημοκρατικές και ανθρωπιστικές διαστάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Έγκλημα και Τιμωρία

Το όνομα του φασισμού στην Ουκρανία είναι <Σταλινισμός>, έχασαν εννέα εκατομμύρια απο τον Στάλιν, επτά απο τον λιμό που προκάλεσε το προγράμμα του και δυο απο αυτούς που χάθηκαν προσπαθώντας να ξεφύγουν απο τον παράδεισο του. Εσύ, Σταλινικέ Λαφαζάνη, τι θα έκανες αν ήσουν στη θέση τους? Δεν θα μισούσες οτιδήποτε Σταλινικό?

συντροφε λαφαζανη

θα στο πω λαϊκα για να το καταλαβεις.Λοιπον...ουτε να σε χ€σουν!

ΝΙΚΟΣ

Ερχεται η ώρα που θα δικαστείς και εδώ για το σχέδιο που είχες σαν υπουργός της "πρώτης φοράς αριστεράς" του Τσίπρα , να εισβάλετε στο νομισματοκοπείο, αν στράβωνε η "περήφανη διαπραγμάτευση".

Μακαρόνης Λαζάνης

Κύριε Λαφαζάνη, οι κομμουνιστικοί δεινόσαυροι εξέλειπαν από το 1991. Δεν ψάχνεις καλύτερα ένα πιο επίκαιρο θέμα, όπως τα βιοεργαστήριο τοξικού πολέμου που έχει εγκαταστήσει η CIA στην Ουκρανία και έχει βρωμίσει ο τόπος με τοξικά αέρια και μεταλλαγμένα μικρόβια? Έχουνε πεθάνει άνθρωποι. Κάνε μια βόλτα και ρώτησε τον σεβαστό κύριο πρέσβη Πάιατ.

Και

ομως εχουν λογο και οι προλεταριοι του συστηματος......μετ΄¨αζημιωτο φυσικα αφου επιδοτουνται......για να μας ζαλιζουν με την αριστερη μπουρδολογια τους..........

Χαχαχα

Έτσι οσφυοκάμπτη λαφαζαν οι τεμενάδες σου στο πολυχρονεμένο σουλτάνο ιζνογκουντ πληρώνονται γερό Σταλινα που νομίζεις οτι ο κόσμος έχεις σταματήσει στο 1970 και 80. Πέρα απο τη πλάκα πάντως αυτο με τη μανία καταδίωξης να το κοιτάξεις λιγο, πολύ μεγάλη ιδέα έχεις για τον εαυτό σου,

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Χεστήκαμε πατόκορφα!!!

Ο λαφαζάν

Έχει τόση σχέση με τη δημοκρατία όσο η βούρτα με την ....

Οι τεως κομμουνιστές σας ξερουν καλά

Οι Ουκρανοί γνωρίζουν τους εγκληματίες κομμουνιστές επειδή έζησαν στο πετσί τους τις κομουνιστικές θηριωδίες. Ο Στάλιν που αγαπάς, θαυμάζεις και προωθείς τις ιδέες του στα παιδιά μας σκότωσε επτά εκ Ουκρανούς με τον Γολοντομόρ (λιμό) που ήταν επακόλουθο του αγροτικού του προγράμματος, κάτι δηλαδή σαν την πολιτική Βαρουφάκη.

@Λαφαζάνη

Οι άνθρωποι αυτοί ένιωσαν στο πετσί τους τον κομμουνισμό για 70 χρόνια. Πως θέλεις να αισθάνονται απέναντι στούς νεοκομμουνιστές;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eukleidis-tsakalotos-eurogroup

Κόντρα  στην καλυψη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας,  ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η στάση του Παύλου Πολάκη δεν έχει σχέση με την... Αριστερά - Δείτε τι έγραψε ο Τσακαλώτος στο Facebook

8
4776857__1_

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «το λιγότερο απαράδεκτο» το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός καλύπτει τον αναπληρωτή υπουργό για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο «ενώ κορυφαία στελέχη του βγαίνουν και καταδικάζουν τον κ. Πολάκη»