Τσίπρας για την «kolotumba» του 2015: Είχα καθαρό μυαλό

spd0

«Τον Ιούλιο του 2015 με βοήθησε το καθαρό μυαλό - Βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα - Η επιλογή της εξόδου από το ευρώ το 2015 ήταν στη πραγματικότητα η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης» είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του SPD - Κάλεσε την Αριστερά και τους Σοσιαλδημοκράτες να συναντηθούν, αφήνοντας αιχμές για την στάση του Κινήματος Αλλαγής


"Επιτυχία για μια αριστερή δύναμη δεν είναι απλά η έξοδος από τη κρίση, αλλά η έξοδος από τη κρίση με τη κοινωνία όρθια και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους πιο αδύναμους, τους φτωχούς, τη μεσαία τάξη, τους εργαζόμενους, τους νέους", τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο.

"Αρα, λοιπόν, άλλο πράγμα η επιτυχία αν τη θωρείς από τα αριστερά και άλλο από τα δεξιά. Και αυτή η διάκριση είναι ουσιώδης και όχι απλά σημειολογική", παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

"Όταν εγώ βρέθηκα μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα που θα μπορούσε ποτέ να βρεθεί ένας πρωθυπουργός, τον Ιούλη του 2015, αυτό που με βοήθησε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, ήταν όταν με καθαρό μυαλό εκτίμησα τις συνέπειες που θα είχε η όποια πολιτική επιλογή στις κοινωνικές δυνάμεις που η αριστερά οφείλει να εκπροσωπεί και να υπερασπίζεται", είπε ο κ. Τσίπρας.

"Και η σύγκριση ήταν τρομακτική. Διότι η Ελλάδα έφθασε στη χρεοκοπία εξαιτίας μιας συστηματικής κλοπής πλούτου και αγαθών από τους πολλούς προς όφελος μιας ελίτ που είχε καταφέρει να βγάλει το πλούτο της σε τράπεζες του εξωτερικού", επισήμανε και συνέχισε: "Συνεπώς η επιλογή της εξόδου από το ευρώ και η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, που σε κάποιους ακούγονταν εξόχως επαναστατική και αριστερή επιλογή, ήταν στη πραγματικότητα η επιλογή της ολικής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, προς όφελος αυτής της ελίτ. Μια βίαιη αναδιανομή πλούτου από κάτω προς τα πάνω. Βιαιότερη από αυτή των μνημονίων της λιτότητας. Προτιμήσαμε λοιπόν να δύσκολο συμβιβασμό.

Δε χάσαμε όμως ποτέ το βασικό μας προσανατολισμό : Να σκεφτόμαστε σε κάθε μας βήμα για ποιους παλεύουμε. Για ποιους δίνουμε μάχες. Για ποιους διαπραγματευόμαστε σκληρά σε ένα αντίξοο ευρωπαϊκό περιβάλλον από πλευράς πολιτικών συσχετισμών.Και σήμερα αν αισθάνομαι ότι πετύχαμε και δικαιωθήκαμε για τις δύσκολες επιλογές μας δεν είναι μόνο γιατί αποφύγαμε αυτή την ολική καταστροφή την οποία σας περιέγραψα, ούτε μόνο ότι πετύχαμε να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά και αντί ελλειμμάτων να έχουμε πλεονάσματα και διαρκώς πάνω από το στόχο".

Πρόσθεσε πως "αυτό το καταφέραμε έχοντας ταυτόχρονα μειώσει κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες την ανεργία, έχοντας πετύχει την ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας που ήταν αποκλεισμένοι.

¨Έχοντας θεσπίσει το Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους τους πολίτες αντιμετωπίζοντας την ακραία φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση.

Έχοντας στηρίξει όσο περισσότερο μπορούσαμε το διαλυμένο κοινωνικό κράτος,

Έχοντας πετύχει μια δύσκολη αλλά δίκαιη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που εγγυάται ένα βιώσιμο και δίκαιου σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Έχοντας επαναφέρει τη κανονικότητα στα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που δεν είχαν δασκάλους μέχρι τη μέση της χρονιάς και αντί για βιβλία έκαναν μαθήματα με φωτοτυπίες". "Αυτή είναι η δική μας επιτυχία", υπογράμμισε.

Aναδιανομή του πλούτου και η στήριξη των αδυνάτων

«Ξεκάθαρος στόχος για μια αριστερή επιτυχία στην Ευρώπη είναι η αναδιανομή του πλούτου και η στήριξη των αδυνάτων, αλλά ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία είναι όταν αυτό το πετυχαίνεις χωρίς να θέτεις σε διακινδύνευση τα κεκτημένα αυτών που θέλεις να βοηθήσεις, χωρίς να θέτεις σε διακινδύνευση τα δημόσια οικονομικά», είπε ο πρωθυπουργός.

«Χωρίς αλόγιστες σπατάλες αλλά επενδύοντας ουσιαστικά, στους τομείς εκείνους που εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή και τη συλλογική ευημερία», πρόσθεσε.

Η υπαναχώρηση της Σοσιαλδημοκρατίας από τις ιδρυτικές της αρχές και αξίες είχε απογοητευτικά αποτελέσματα

Η απότομη στροφή της Σοσιαλδημοκρατίας που την οδήγησε μακριά από τις ιδρυτικές της αρχές αποδείχτηκε πλήρως καταστροφική και απογοητευτική, η αριστερά δείχνει ότι χάνει τη βάση της, είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Το κενό που δημιουργείται το καλύπτουν άλλες δυνάμεις του πολιτικού χάρτη, οι ακροδεξιοί, οι δημαγωγοί ακόμη και δυνάμεις απροκάλυπτα φασιστικές έχουν, τα τελευταία χρόνια, ενισχυθεί σημαντικά», τόνισε και σημείωσε: «Έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε αυτόν τον εφιάλτη. Είναι επικίνδυνο για την ίδια την Ευρώπη».

Η Αριστερά οφείλει να μιλήσει ξανά στη γλώσσα των ανθρώπων που εκπροσωπεί»

«Η Αριστερά οφείλει να μιλήσει ξανά στη γλώσσα των ανθρώπων που εκπροσωπεί», είπε ο κ. Τσίπρας και προς την κατεύθυνση πρότεινε:

Να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει όπου βρίσκεται στην κυβέρνηση, πολιτικές που βελτιώνουν τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Ενα συνεκτικό πρόγραμμα, στοχευμένο και εφαρμόσιμο. Μια νέα χάρτα δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, της επιστήμης, του πολιτισμού, της νέας γενιάς.
video placeholder

Οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά πρέπει να συναντηθούν

Οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά Αριστερά πρέπει να συναντηθούν, στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου για τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Μια τέτοια στρατηγική μπορεί να ανακόψει την επέλαση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, που εφορμούν στη δική μας κοινωνική βάση», είπε και πρόσθεσε: «Χρειάζεται πολιτικό θάρρος για να κάνουμε αυτό το βήμα. Διότι πρωτίστως απαιτείται αυτοκριτική. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Σοσιαλδημοκρατία και η Αριστερά μπορούν και πρέπει να συμπορευτούν στη βάση μιας προγραμματικής συνεργασίας προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Η Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα κάνει ένα σχεδόν μονομέτωπο αγώνα ενάντια στην Αριστερά

Το παράδειγμα της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, είναι δυστυχώς, παράδειγμα προς αποφυγή, σε αντίθεση με όσα συμβαίνουν στην Ισπανία και την Πορτογαλία, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, διότι, όπως είπε, «διεξάγει ένα σχεδόν μονομέτωπο αγώνα ενάντια στην Αριστερά, αρνούμενη να συναινέσει ακόμα και σε ιστορικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να είναι σημαία για τον προοδευτικό χώρο».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως η συνάντηση της Αριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα θα τεθεί ως ζήτημα από τα κάτω, από τη βάση.

ΣΧΟΛΙΑ (307)

GEORGEGR

ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΚΥΡΙΕ ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΣΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΠΑΡΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ 60 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΥΑΛΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΣΧΥΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ. ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΞΑΠΑΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΥ ΕΤΣΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΔΕΙΞΕΣ ΕΞΑΛΟΥ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕΣ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ Η ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΦΤΩΧΟΙ . ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΔΗΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΑΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ !!!!!! Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!!!!!

#

ΚΑΝΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΠΥΝΤΕ. ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ;

Σήμερα

μάθαμε ότι κίναιδος είχε καθαρό μυαλο. Ηταν μία εποικοδομητική μέρα.

Καθίκι και καθαρό δε γίνεται

Πραξικοπηματία, προδότη.

Κωνσταντινος

H θεση σου στα σκουπιδια της Ιστοριας ειναι δεδομενη. Ψευτη !

Μας μουτζώνει ο χαζοχαρούμενος κλαρινογαμπρός που καταστρέφει ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Μούντζα στους ΕΛΛΗΝΕΣ - ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!! Ο σταβοδόντης χοντρομπούτης μας ΜΟΥΤΖΩΝΕΙ !! Δε θα το μουντζώσουμε κι εμείς το ΖΑΒΟ ;;

Λαθρο

Ιστορικα μονο σε ενα λαο κατακτημενο μπορει να συμβαινει αλλοδαποι να περπαταν στην πολη του με το κεφαλι ψηλα αγκαζε με τις γυναικες του. Απλα τα παλια χρονια για να συμβει αυτο ο αλλοδαπος επρεπε να σφαξει τον ντοπιο, πλεον συμβαινει ουτως η αλλως και ο ντοπιος οδηγειται σε αυτοκτωνια απτον τσιπρα. Ψαχτε τι κοινο εχουν οι αντρες που αυτοκτωνησαν; ολοι μα ολοι ηταν απογοητευμενοι απο τη σεξουαλικη τους ζωη. Η γυναικες ομως δεν ειναι σε αυτο το βαθμο διοτι εχουν λαθρο αντρες (με ορισμενους) αντικειμενικα εμφανισημους να τις φλερταρουν ακομα κ οταν ο ελληνας κοιμαται

Eeetsi

Τους νεους σκεφτοταν ο τσιπρας για αυτο εφερε εκατομυρια γυμνασμενους κ ψημενους αλλοδαπους λαθραια για να καταδικάσει τους λελους ελληνες νεους στην αγαμια επειδη τους σκεφτεται. Το 1% των λαθρο να βρει γυναικα στην ελλαδα αυτο σημαινει οτι ελάχιστοι νεοι ελληνες θα εχουν γυναικα. Τσιπρα θα τιμωρηθεις για αυτο

MIK

Φυσικά έγραψε στα παπούτσια του το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και είμαι σίγουρος ότι ψήφισε ΝΑΙ. Ωστόσο, το δημοψήφισμα είχε μια χρησιμότητα. Μάθαμε εμείς και οι πολιτικοί μας ότι το 60+ τοις εκατό των ψηφοφόρων μας δεν ξερει τι του γίνεται ή (τουλάχιστον) "δεν έχει καθαρό μυαλό".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4918093

«Πως το κάνατε αυτό όταν επί 4 χρόνια γδέρνατε τον κόσμο» του απάντησε ο Παφίλης - «Επεκτείνατε τη ρύθμιση της ΝΔ για τους ανασφάλιστους αλλά δεν βγάλατε πιστώσεις» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας

1
πολακης-τσιγαρο-καφες-600x400

Τι είπε ο πρώην υφυπουργός Υγείας για τις φωτογραφίες που τον έδειχναν να καπνίζει στο υπουργείο - «Αν θέλετε να είστε ριζοσπαστικοί για το κάπνισμα γιατί δεν βάζετε μάθημα στα σχολεία για την απαγόρευση του καπνίσματος; » αναρωτήθηκε

6
keramews3

Η υπουργός Παιδείας παρουσίασε στη Βουλή τις δύο τροπολογίες για τον διπλασιασμό των πιστώσεων για προσλήψεις αναπληρωτών και τους σημαιοφόρους - «Δίνουμε έναν αγώνα της προσπάθειας έναντι της ισοπέδωσης»

3