Κίνημα Αλλαγής για τη συμφωνία με την Εκκλησία: Μία ακόμη μεγαλοπρεπής kolotoumba του Τσίπρα

geni

«Πόσο ουδέτερη είναι τελικά η θρησκευτική ουδετερότητα κ.Τσίπρα;», αναφέρει η ανακοίνωση

Κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη συμφωνία με την Εκκλησία ασκεί στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για μία «ακόμη μεγαλοπρεπή kolotoumba» και τονίζει ότι η συμφωνία που ανακοινώθηκε δεν είναι προς την κατεύθυνση των διακριτών ρόλων Πολιτείας - Εκκλησίας.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας όχι απλώς εγκατέλειψε την πάγια θέση του περί διαχωρισμού κράτους εκκλησίας, κάνοντας ακόμα μια μεγαλοπρεπή kolotoumba (διεθνής όρος πλέον), αλλά αρνήθηκε ακόμα και την αρχή των διακριτών ρόλων.

Τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων θα τα διαχειρίζονται οι μητροπολίτες. Πρόκειται για μια ακόμα «κοροϊδία made in Tsipras» η οποία κρύβει μάλιστα σοβαρούς κινδύνους από την κρατικοδίαιτη οικονομική χειραφέτηση της Εκκλησίας. Και όλα αυτά για να προστεθεί μια φράση περί θρησκευτικής ουδετερότητας στο 3ο άρθρο του Συντάγματος. Μιας προσθήκης που ήδη αποδυναμώθηκε από τον ίδιο τον κ.Τσίπρα.

Το Κίνημα Αλλαγής παραμένει σταθερά υπέρ της αρχής των διακριτών ρόλων. Το σημερινό ανακοινωθέν δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση και, επιπλέον, δημιουργεί σοβαρότατες και δικαιολογημένες ανασφάλειες σε 10.000 οικογένειες για το μέλλον τους, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Ο απλός παπάς που στάθηκε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό μας αυτή την εποχή της κρίσης, αξίζει σεβασμού.

Πόσο ουδέτερη είναι τελικά η θρησκευτική ουδετερότητα κ.Τσίπρα;».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΑΘΙΕΡΩΝΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ Η ΤΗΝ ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ?ΜΑΚΡΑΝ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ 1828 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ (ΜΕΤΑΞΑ)

Στυλιανός

Έχει γνώση απο κολοτούμπες ο Τσιπερστάιν, ήδη απο το καλοκαίρι του 15 είχε δείξει της ικανότητες του, τζάμπα δεν ήταν πρωταθλητής στη ενόργανη γυμναστική της κολοτούμπας ........

CR

Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ δεν εμπιστεύεται την Εκκλησία για να διαχειρίζεται αυτόνομα τα οικονομικά της, αλλά θέλει να πληρώνει το ίδιο το κράτος του ιερείς; Πως την εννοεί την ασφάλεια των 10.000 οικογενειών;

R.I.P.

Αντώνη Τρίτση . . .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης