Στους δύο τρίτος χώρεσε…

“Άδειασε” την σύζυγό του ο πρώην υπουργός στην Εξεταστική για το Βατοπέδι  

«Με καλύπτει η επιστολή Καραμανλή», ανέφερε ο κ. Γιώργος  Βουλγαράκης όταν μέλλος της προανακριτικής του Βατοπεδίου του ζήτησε να σχολιάσει όσα είχε πει η σύζυγός του περί κεντρικού συντονισμού της υπόθεσης Βατοπεδίου. Ενώ προσέθεσε πως η σχέση του με τον πρώην πρωθυπουργό ήταν τέτοια που του επέτρεπε να μιλά απ’ ευθείας μαζί του χωρίς την μεσολάβηση του κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου!  
 
Να θυμίσουμε πως η κ. Αικατερίνη Πελέκη καταθέτοντας στην επιτροπή είπε μεταξύ άλλων και πως «όποιος φοράει παντελόνια να λαμβάνει τις ευθύνες του», καλώντας τον πρώην πρωθυπουργό να αναλάβει τις δικές του αναφορικά με το σκάνδαλο της υπόθεσης Βατοπεδίου.  
 
Επιπλέον ο κ Βουλγαράκης ανέφερε πως αν αποδειχθεί πως η σύμβαση είναι ετεροβαρής και πως υπήρξε ροή πολιτικού χρήματος τότε η υπόθεση είναι σκάνδαλο.
Όσο αναφορά στο επίμαχο ακίνητο της Ουρανούπολης ο πρώην υπουργός πολιτισμού ισχυρίστηκε ότι τα αρχαιολογικά μνημεία είχαν οριοθετηθεί με τρις υπουργικές αποφάσεις και είχαν εξαιρεθεί από το επίμαχο συμβόλαιο.  
 
Σχετικά με την επιστολή του έφορου αρχαιοτήτων της περιοχής ο οποίος επικαλούμενος νόμο του 1965 του ζητούσε να εξαιρεθεί το συμβόλαιο γιατί όλη η περιοχή ήταν αρχαιολογική, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι την έστειλε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου η οποία και την απέρριψε.

Τέλος ερωτώμενος από  δημοσιογράφους άφησε σαφέστατες αιχμές για τους χειρισμούς του κ. Αντώνη Σαμαρά όσον αφορά στις εξεταστικές  επιτροπές λέγοντας χαρακτηριστικά «διαφωνώ συνολικά με την στρατηγική της ΝΔ. Θα έπρεπε να τα έχει κάνει  λαμπόγυαλο»!

Ενώ προσέθεσε πως  η αξιοπιστία της προανακριτικής θα κριθεί από το αν θα τον συμπεριλάβει στο πόρισμά της ή όχι.

Αντίθετα με τον  κ. Βουλγαράκη, ο κ. Πέτρος Δούκας προτίμησε να ακολουθήσει την τακτική του κ. Ρουσόπουλου καταθέτοντας υπόμνημα στην προανακριτική. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας αναφέρει ότι «οι κατηγορίες που μου αποδίδονται είναι τελείως αβάσιμες και αίολες. Ουδεμία παράνομη ούτε καν παράτυπη πράξη έχω τελέσει. Η υπογραφή από μέρους μου της γνωμοδότησης του ΝΣΚ ουδόλως προκάλεσε οποιαδήποτε ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως εγκαλούμαι από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ανέτρεψα πράξεις των υπουργών του για τις οποίες το ίδιο τους αθώωσε πανηγυρικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr