Καταγραφη6666

Tο Μέγαρο Μαξίμου δεν ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών επεσήμανε ο Δημήτρης Βίτσας - Επέρριψε την ευθύνη για τις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ λέγοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι... κυβερνητική πολιτική

Δεν έπρεπε να παραιτηθεί ο Νίκος Κοτζιάς επεσήμανε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Ο κ. Βίτσας είπε ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν ζήτησε την παραίτηση του υπουργού εξωτερικών, και επέρριψε την ευθύνη για τις εξελίξεις στους ΑΝΕΛ λέγοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι... κυβερνητική πολιτική. «Όταν είσαι εκτός των ορίων της χώρας φοράς το κυβερνητικό καπέλο» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Βίτσας ο οποίος επεσήμανε πως ορθά ο πρωθυπουργός αποφάσισε να μην δημοσιοποιήσει την επιστολή του Νίκου Κοτζιά. 

Ακολουθούν οι δηλώσεις του

«Η παραίτηση του Ν. Κοτζιά δεν ήταν κάτι καλό. Η γνώμη μου είναι ότι δεν θα επρεπε να το κάνει. Μαζί με τον Τσίπρα ήταν οι άνθρωποι που έκαναν πολλά βήματα μπροστά την εξωτερική μας πολιτική. Και στην αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στα Βαλκάνια, η δουλειά που έκανε για το Κυπριακό. Εγώ το είδα σαν λάθος παραίτηση.

Δεν είναι μία διαφορά επί του μακεδονικού ανάμεσα σε υπουργείο Εξωτερικών και υπουργείου Άμυνας. Είναι μια διαφορά του κυβερνητικού σχηματισμού και από την αλλη η άποψη των ΑΝΕΛ. Κάθε ένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του. Αν είσαι στην κυβέρνηση δεν λες τι θα κάνεις όταν αυτό θα έρθει. Έχουν ακουστεί κάποιες υπερβολές. Έχουμε ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι κυβερνητική πολιτική. Θεωρώ αυτονόητο αυτό που είπε ο πρωθυπουργός. Όταν είσαι εκτός των ορίων της χώρας φοράς το κυβερνητικό καπέλο.

... Από τις δηλώσεις βουλευτών και πολιτικών κομμάτων είναι φανερό ότι έχουμε πλειοψηφία για τη συμφωνία των Πρεσπών. Έχουν κάνει όσα πρέπει μέχρι στιγμής οι ηγέτες της ΠΓΔΜ και μένει να κάνουν και τα υπόλοιπα. Αυτή η συμφωνία έχει σημασία για την ειρήνη στα Βαλκάνια. Φωτιές ανάβουν παντού. Είτε από όπλα στρατιωικα ή από όπλα οικονομικά.

Προσωπική μου σκέψη ειναι ότι δεν έπρεπε να παραιτηθεί ο Νίκος Κοτζιάς. Ο κάθε ένας έχει τον χαρακτήρα του και τον τρόπο που εκφράζεται. Σωστά είπε ο πρωθυπουργός για το αν θα δημοσιευθούν ή όχι οι επιστολές. Δεν είναι σωστό να δημοσιευθεί. Και το ότι το ζητά η ΝΔ πάμε στο θέατρο του παραλόγου. Η ΝΔ έχει τη δυνατότητα να κάνει κοινοβουλευτικό έλεγχο, αλλά το αποφεύγει. Και πριν λίγο καιρό η ΝΔ κατηγορούσε τον Κοτζιά ότι ήταν ο καταστροφέας της εξωτερικής πολιτικής.

Το ότι ζητάει ο Κοτζιάς τη δημοσίευση της επιστολής, πιστεύω ότι είναι μια αντίδραση εκείνης της στιγμής. Το Μαξίμου δεν ζήτησε την παραίτηση Κοτζιά. Το αντίθετο έγινε, και έγινε δεκτή. Δεν μπορείς να ζητήσεις την δημοσίευση της επιστολής. Είναι δική σου και δική μου ιδιοκτησία.Έχει προσωπικό χαρακτήρα.

Η αντιπολίτευση, το τελευταίο διάστημα έχει χάσει το έδαφος κάτω από τα πόδια της για όλο το αφήγημα για την οικονομία και τη θέση μας στην Ευρώπη, και προσπαθεί να πιαστεί από οπουδήποτε για να κάνει αντιπολίτευση. Για παράδειγμα διατάχτηκε προκαταρτική εξέταση γιατ α κονδύλια στο μεταναστευτικό. Αλλά αυτό έγινε για άλλους λόγους. Για τα φυλλάδια στους δρόμους κλπ. Για τα μυστικά κονδύλια, ο Κοτζιάς έκανε, με τη βοήθεια του Τσίπρα ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Δεν ενδιαφέρθηκε ο κύριος Μητσοτάκης να ενημερωθεί, μιας και ενημερώθηκε η Βουλή.

Όσον αφορά τα 31 κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Τα δύο όχι καλά καμπ, στο Παλαιοχώρι που εκκενωνεται, και κάποιες σκηνές που υπάρχουν στη Μαλακάσα, και αυτό τελειώνει. Σκοπός είναι να είναι εκεί μόνο άνθρωποι από τα Αφγανιστάν. Για τα νησιά, προσπαθούμε να πάρουμε όλους όσοι έχουν δικαίωμα να φύγουν από τα νησιά και να μεταφερθούν την ηπειρωτική Ελλάδα.

Το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Σάμο, το οποίο μας έρχεται από ένα παλιό κράτησης έχει μία δομμή η οποία δεν ειναι καλή. Προσπαθούμε να χτίσουμε ένα άλλο κέντρο, το οποίο να κλείσει όταν ανοίξουμε το νέο. Μην υπάρχουν δύο. Στη Λέσβο υπάρχει η Μόρια. Από εκεί έχουμε πάρει 3.000 ανθρώπους τον Σεπτέμβριο. Υπάρχει μεγάλη εκτόνωση της κατάστασης αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι».

Δείτε την συνέντευξή του στο Kontra

Ο Δημήτρης Βίτσας στο KONTRA 19/10/2018

ΣΧΟΛΙΑ

gklam mykonos

ANTE ΠΛΥΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΤΣΑΝΤΗΡΙ ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥ !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

theod0

H υποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και η σύμπλευση με ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 - Στα χέρια των κομμάτων η πρόταση για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - Kαι πόλεμος ανακοινώσεων για την «πιρουέτα» της Κουμουνδούρου

22
yriakos

Στην κυβέρνηση είναι ικανοποιημένοι και από τις αναφορές στο κείμενο των συμπερασμάτων για τις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία και τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

11