Ελβετική εφημερίδα: «Ο Κοτζιάς είναι το πρώτο εξέχον θύμα της διαφωνίας στην κυβέρνηση Τσίπρα για το μακεδονικό»

Ελβετική εφημερίδα: «Ο Κοτζιάς είναι το πρώτο εξέχον θύμα της διαφωνίας στην κυβέρνηση Τσίπρα για το μακεδονικό»

H ελβετική «Νeue Zuercher Zeitung» τόνισε ότι «ο ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι απελπισμένα διχασμένος σε ότι αφορά το όνομα της γειτονικής "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"»

kot_09
«H διαφωνία στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης για τον συμβιβασμό σε ότι αφορά το όνομα της πΓΔΜ έχει το πρώτο της εξέχον θύμα», γράφει η ελβετική γερμανόφωνη εφημερίδα «Neue Zuercher Zeitung» και προσθέτει:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ανακοίνωσε την παραίτησή του την Τετάρτη. Σύμφωνα με αναφορές των ελληνικών ΜΜΕ, μια σοβαρή αντιπαράθεση με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ήταν ο κύριος λόγος (της παραίτησης)... Ο Πάνος Καμμένος απορρίπτει κατηγορηματικά μία συμβιβαστική λύση με την ΠΓΔΜ, «αρχιτέκτονας» της οποίας είναι ο Νίκος Κοτζιάς».

«Το μακεδονικό ζήτημα έχει διαιρέσει περαιτέρω τους πολύ αντιφατικούς εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού: τον ΣΥΡΙΖΑ, τους αριστερούς λαικιστές του κόμματος του Τσίπρα και τους δεξιούς λαικιστές των ΑΝΕΛ,ενός μικρού κόμματος του Πάνου Καμμένου.

Ωστόσο, τα δύο κόμματα είχαν συμφωνήσει να επιδείξουν ενότητα», σχολιάζει η ελβετική εφημερίδα και προσθέτει:

«Για να αποφευχθεί η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για το μακεδονικό, ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε προσωπικά το υπουργείο Εξωτερικών».

«O ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι απελπισμένα διχασμένος για την προτεινόμενη επίλυση της διαμάχης σε ότι αφορά το όνομα της γειτονικής "Δημοκρατίας της Μακεδονίας". Οι ρωγμές γίνονται βαθύτερες», υπογραμμίζει το επίμαχο δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης