Χρυσοβελώνη στον «Θέμα 104,6»: Η διγλωσσία δεν αφορά τους ΑΝΕΛ

Χρυσοβελώνη στον «Θέμα 104,6»: Η διγλωσσία δεν αφορά τους ΑΝΕΛ

Η παραίτηση Κοτζιά «δεν είναι θέμα πολιτικό, δεν υπάρχει διάσταση και διαφοροποίηση», ανέφερε η υφυπουργός Εσωτερικών 

xriss
Την άποψη ότι τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας περί διγλωσσίας στη δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά «δεν αφορά τους ΑΝΕΛ», εξέφρασε στο «Θέμα 104,6», η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

«Αναφέρθηκε σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης με μια δήλωση που ήταν επιβεβλημένη», συμπλήρωσε.

Κατά την ίδια η παραίτηση Κοτζιά «δεν είναι θέμα πολιτικό, δεν υπάρχει διάσταση και διαφοροποίηση. Δεν τον απομάκρυνε, παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους όχι για πολιτικό θέμα.  

Η υφυπουργός Εσωτερικών, μάλιστα, είπε ότι «τις εξηγήσεις πρέπει να τις δώσει ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς όχι εμείς» επιμένοντας ότι με τις δηλώσεις Καμμένου «δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση στη γραμμή που έχει χαράξει το ΥΠΕΞ, όταν λέω διαφοροποίηση εννοώ ως προς τη γραμμή που έχει χαράξει η κυβέρνηση».

«Οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με το ονοματολογικό. Η διαφωνία είναι γνωστή εξ αρχής αλλά όπως είπε και ο πρωθυπουργός δεν έχουμε κάτι δεδομένο. Είναι μια συμφωνία που για να μπορέσει να ισχύσει πρέπει να ολοκληρωθούν τα βήματα από τη γείτονα και κυρίως η συνταγματική αναθεώρηση» είπε η κυρία Χρυσοβελώνη για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε ερώτηση σχετικά με το τι ειπώθηκε για τα μυστικά κονδύλια η υφυπουργός Εσωτερικών είπε ότι «και ο κ. Καμμένος και ο κ. Κοτζιάς κατέληξαν ότι εφόσον κριθεί ότι πρέπει να γίνει κάποιος έλεγχος στα μυστικά κονδύλια εμφανίστηκαν ανοιχτοί ότι αυτό πρέπει να γίνει. Εάν κριθεί από τον πρωθυπουργό ότι πρέπει να συμβεί, αυτό θα γίνει».

Κλείσιμο
Όσο για τα περί χρηματισμού από τον Σόρος του υπ. Εξωτερικών η κυρία Χρυσοβελώνη είπε ότι «εγώ δεν τον άκουσα από το σημείο που καθόμουν στο υπουργικό συμβούλιο».

Κατά την ίδια «μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού τα πράγματα έχουν εξισορροπήσει».

«Ο Πάνος Καμμένος πήγε ως υπουργός Άμυνας στις ΗΠΑ. Για τα θέματα της άμυνας κινήθηκε εντός του πλαισίου που χάραξε ο πρωθυπουργός. Αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι και αρχηγός κόμματος, η συγκεκριμένη θέση (σ.σ. για το plan B στο Σκοπιανό) ήταν κατά τη διάρκεια μια συζήτησης που δεν είχε τόσο επίσημο χαρακτήρα και έχει δώσει εξηγήσεις επ αυτού. Δεν είναι δυνατόν να ασχοληθούμε μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας με τη Συμφωνία των Πρεσπών»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης