«Μήνυμα» ΗΠΑ μετά την παραίτηση Κοτζιά: Να εφαρμοστεί στο ακέραιο η Συμφωνία των Πρεσπών

«Μήνυμα» ΗΠΑ μετά την παραίτηση Κοτζιά: Να εφαρμοστεί στο ακέραιο η Συμφωνία των Πρεσπών

Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας και προτρέπουμε στους ηγέτες να αρθούν πάνω από τα κομματικά τους συμφέροντα, λέει με... νόημα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών - Ευχαριστεί τον Νίκο Κοτζιά για τη συμβολή του στην επίτευξη της Συμφωνίας

statedep0
Ένα λιτό, αλλά ενδεικτικό της στάσης των Αμερικανών απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών και στη συμβολή του Νίκου Κοτζιά στην επίτευξή της, έκανε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Στέλνοντας μήνυμα για την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπογράμμισε, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη: «Ευχαριστούμε τον Νίκο Κοτζιά για την αφοσίωσή του στην ενίσχυση της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και τη συμβολή του στην επίτευξη της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας και προτρέπουμε στους ηγέτες να ξεπεράσουν τις κομματικές τους γραμμές» προσθέτει με... νόημα το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.


Σε ερώτηση για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα hellasjournal, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε: «Σημειώνουμε την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και τον ευχαριστούμε για την αφοσίωσή του στην ενίσχυση της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας και τη συμβολή του στην επίτευξη της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας, η οποία θα επιτρέψει στην ΠΓΔΜ να πάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, συμβάλλοντας στην περιφερειακή σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Καθώς το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ συνεχίζει τη συζήτηση για τις συνταγματικές αλλαγές, παροτρύνουμε τους ηγέτες να ξεπεράσουν την κομματική πολιτική και να εκμεταλλευτούν αυτή την ιστορική ευκαιρία, για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα ως πλήρες μέλος των δυτικών θεσμών».

Κλείσιμο
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η αμερικανική πλευρά δεν θέλησε επισήμως να σχολιάσει την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Εξωτερικών από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης