Απάντηση στην τουρκική Navtex - Η πρώτη ανακοίνωση του ΥΠΕΞ επί Τσίπρα

4108697

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με 24ωρη καθυστέρηση στην παράνομη τουρκική Navtex - Σημειώνει ότι η ενέργεια της Άγκυρας παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο

Για παραβίαση των προβλεπόμενων από το Διεθνές Δίκαιο διαδικασιών, κατηγορεί την Άγκυρα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που αντέδρασε με 24ωρη καθυστέρηση στην έκδοση της παράνομης τουρκικής Navtex για τις έρευνες του Μπαρμπαρός.

Να σημειωθεί, ότι για το συγκεκριμένο θέμα υπήρξε παρέμβαση και από τη ΝΔ η οποία τόνισε δια του αρμόδιου τομεάρχη Γιώργου Κουμουτσάκου ότι είναι αδικαιολόγητη η αφωνία της Αθήνας στις τουρκικές προκλήσεις.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ είναι η πρώτη επί θητείας Τσίπρα και σε αυτήν σημειώνεται επίσης ότι η ελληνική πλευρά προχωρά σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τις τουρκικές αρχές σχετικά με την αναγγελία για τις έρευνες του Μπαρμπαρός. Όπως επισημαίνει μάλιστα οι έρευνες αυτές θα γίνουν σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρει:

Την Τρίτη 16, Οκτωβρίου αναγγέλθηκε με Navtex από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας ότι το πλοίο Mπαρμπαρός πρόκειται να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες σε τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η νέα αυτή τουρκική πρόκληση δείχνει ότι η Τουρκία συνεχίζει δράσεις που προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται συναφώς ότι για τη διενέργεια ανάλογων ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα απαιτείται άδεια από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Επιπλέον, η ευθύνη έκδοσης της σχετικής Navtex ανήκει στην αρμοδιότητα των ελληνικών αρχών. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν τηρήθηκαν για μια εισέτι φορά από τουρκικής πλευράς οι προβλεπόμενες από το διεθνές δίκαιο διαδικασίες και οι διεθνείς κανόνες, γεγονός το οποίο η ελληνική πλευρά επισημαίνει μετ’ επιτάσεως σε έντονο διάβημα το οποίο γίνεται κατά παγία πρακτική έναντι των τουρκικών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Οτι να ναι

Στα χνάρια του ΓΑΠ... Πρωθυπουργός και υπ. Εξωτερικών. Μπέρδεψε τον Παπανδρέου που ήθελε να μοιάσει.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Να μοιασει στον ΓΑΠ, κομματια να παει..., να μη θελησει να μοιασει του Παπαδοπουλου του δικτατορα ,που μονο Αρχιεπισκοπος δεν προλαβε να γινει !

Μάνος

μην ξεχνάμε υπουργός εξωτερικών πλέον είναι ο Τσίπρας.

Κιτκατ

Τώρα που μαθε και τα αγγλικά, ποιος τον πιάνει! Θα κυλιούνται και τα 15χρονα στα πατώματα κάθε που μιλάει ......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akrivopoulou_tsakalowtos_kapsoxas_main

«Να μας εξηγήσει γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας… ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ» κάλεσε τον πρώην υπουργό η Ακριβοπούλου - Αιχμές για την διαπραγμάτευσή του με τους δανειστές από τον Καψώχα

27
KINAL_SIMA

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι αυτοί που χαίρονται από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα θρησκευτικά αποτελεί «τη ληξιαρχική πράξη θανάτου επιστημονικών, παιδαγωγικών και δημοκρατικών κατακτήσεων σαράντα χρόνων

2