Κακλαμάνης: Ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά στο υπουργικό για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων

Κακλαμάνης: Ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά στο υπουργικό για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μετέφερε δικές του πληροφορίες για τους δραματικούς διαλόγους και τον καβγά μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του υπουργού Εξωτερικών

giati-esbisan-ta-fwta-sto-elliniko-upourgeio-ekswterikwn_w_l
Αιχμές για κακοδιαχείριση κονδυλίων του ΥΠΕΞ, είχε η κόντρα που ξέσπασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με αποκάλυψη που έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Νικήτας Κακλαμάνης, μετέφερε δικές του πληροφορίες για τους δραματικούς διαλόγους και τον καβγά μεταξύ Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νικήτα Κακλαμάνη, ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά για κακοδιαχείριση μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ!

Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ήταν και το πρώτο που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα ήταν θυελλώδες, με τον Αλέξη Τσίπρα να απευθύνει αφενός έκκληση να μην πέσει η κυβέρνηση και τους Κοτζιά και Καμμένο να ρίχνουν άγριο καβγά μετά και τα όσα έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες και κυρίως την παρέμβαση του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ, για θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική.

Κλείσιμο
Σχετικά με το θέμα των «μυστικών κονδυλίων», είναι γνωστό ότι το ΥΠΕΞ, είναι το μοναδικό υπουργείο που «περνάει» τα «μυστικά κονδύλιά» από τη Βουλή από το 2017.


Στις 07 Φεβρουαρίου 2017 ο Νίκος Κοτζιάς είχε δηλώσει: «(…) Τώρα, σχετικά με τα απόρρητα. Είναι μια τολμηρή πράξη. Άκουσα την πρόταση που λέει να ορίσουμε έναν δικαστικό, τον Γενικό Γραμματέα και τον Πρόεδρο της Βουλής. Προσέξτε να δείτε, ο Γενικός Γραμματέας –ο υπηρεσιακός, δεν μιλάμε για πολιτικό, αυτός είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου- είναι αυτός που διαχειρίζεται και ελέγχει τις δαπάνες από τα απόρρητα. Δεν μπορεί να είναι και αυτός που αποφασίζει.

Δεύτερον, ο δικαστικός να έρθει και στο Υπουργείο. Έρχονται οι δικαστικοί. Αλλά το νόημα του νόμου δεν είναι να ορίσω κάποιον παραπάνω πάνω στο Υπουργείο. Αν χρειαστεί, να βάλουμε και δέκα. Το νόημα του νόμου είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει τίποτα που να είναι μυστικό από τη Βουλή. Δεν υπάρχει καμία πολιτική ενέργεια που να μπορεί να αποκλείσει κανείς από τα δικαιώματα της Βουλής.

Κατά συνέπεια, πρέπει η Βουλή να τα βλέπει. Δεν είναι θέμα να τα βλέπει ένας πρόεδρος δικαστηρίου. Η Βουλή πρέπει να τα βλέπει.

Πώς να τα βλέπει; Συνεννοηθήκαμε με τον Πρόεδρο της Βουλής, ένα εξαιρετικό Βουλευτή και κοινοβουλευτικό άντρα, και φέραμε τη συγκεκριμένη τροποποίηση. Να το βλέπει η Επιτροπή, να μην το μοιράζεται, να το διαβάζει εκεί, να αποφασίζει, να πηγαίνουν πίσω στο Υπουργείο Εξωτερικών επιτόπου».

Κακλαμάνης: Ο Καμμένος κατηγόρησε τον Κοτζιά στο υπουργικό για κακοδιαχείριση κονδυλίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης