Ιστορίες τρέλας με το Υπερταμείο: Το δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο για το δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου!

avgena_7

Ερώτηση Αυγενάκη στη Βουλή – Το ίδιο θα ισχύσει και για άλλα ακίνητα που έχουν περάσει στο Υπερταμείο και στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες, δικαστήρια, νοσοκομεία και σχολεία

Ενοίκιο στο Υπερταμείο θα κληθεί να καταβάλει το Δημόσιο για ακίνητα που έσπευσε να μεταβιβάσει στον συγκεκριμένο οργανισμό και τα οποία στεγάζουν κρατικές υπηρεσίες, δικαστήρια, νοσοκομεία και σχολεία.

Την αποκάλυψη κάνει με ερώτησή του στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ  Λευτέρης Αυγενάκης υποστηρίζοντας ότι στην προσπάθεια εκτέλεσης έργων επισκευής στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου Κρήτης, διαπιστώθηκε ότι το κτήριο έχει μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο και πως για να μπει σε φάση υλοποίησης η αναβάθμιση του Μεγάρου θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπερταμείο, με το Υπουργείο να καλείται να πληρώνει ενοίκιο.

Αναλυτικά, ο κ. Αυγενάκης επισημαίνει στην ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο πως «όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Άρης Ροζάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο Κρήτη, το δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στο Υπερταμείο για το Δικαστικό Μέγαρο. Μάλιστα, αναφέρει ότι η προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου να προχωρήσουν οι ενέργειες για μια σειρά απαραίτητων παρεμβάσεων στο Δικαστικό Μέγαρο, οδήγησε στην αποκάλυψη ότι για τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο θα πρέπει να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο ενοίκιο, εφόσον επιθυμεί να τα χρησιμοποιεί!

Επίσης, ο κ. Ροζάκης ανέφερε ότι, μετά από προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου, εξασφαλίστηκαν 190.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν σημαντικές και απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου, αφού πλέον εγείρονται θέματα ασφάλειας. Ωστόσο, αναζητώντας τι ισχύει με το καθεστώς ιδιοκτησίας, ανακάλυψε ότι το κτίριο έχει πλέον περάσει στο Υπερταμείο και ότι για να μπει σε φάση υλοποίησης η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπερταμείο, με το Υπουργείο να καλείται να πληρώνει ενοίκιο! Όμως, παρά την αναζήτηση, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε η σύμβαση παραχώρησης, ούτε το ενοικιαστήριο».

Η ερώτηση έχει ως εξής:
 
 
Προς
τον Υπουργό Οικονομικών
κο Ευκλείδη Τσακαλώτο
 
ΕΡΩΤΗΣΗ
 
Αθήνα, 10-10-2018
 
ΘΕΜΑ: Το θέατρο του παραλόγου: το Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο
Είναι σκανδαλώδης και θα αποτελούσε ανέκδοτο για γραφειοκρατικά τρέλα, εάν δεν ήταν τόσο σοβαρό το ζήτημα. Η «περήφανη διαπραγμάτευση» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ήδη στοιχίσει δύο επιπλέον μνημόνια στις πλάτες του ελληνικού λαού, πάνω από 15.000€ σε κάθε νοικοκυριό, κόφτη σε μισθούς και συντάξεις και εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) για 99 χρόνια.
Η Κυβέρνηση έσπευσε να υλοποιήσει άμεσα την απαίτηση του Υπερταμείου, η διοίκηση του οποίου με την από 14-06-2018 επιστολή της ζήτησε να μεταφερθούν στην θυγατρική της «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤΑΔ ΑΕ), επιπλέον 10.119 ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου και εντός τριών (3) ημερών, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ  Β’ 2320/19-06-2018), με την οποία μεταβίβασε όλα τα ακίνητα που ζήτησε το Υπερταμείο στην ΕΤΑΔ Α.Ε.
Τώρα, το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει ενοίκιο, για τα δικά του κτίρια, στο Υπερταμείο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Άρης Ροζάκης σε ραδιοφωνική εκπομπή στο Ράδιο Κρήτη, το δημόσιο θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο στο Υπερταμείο για το Δικαστικό Μέγαρο. Μάλιστα, αναφέρει ότι η προσπάθεια του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου να προχωρήσουν οι ενέργειες για μια σειρά απαραίτητων παρεμβάσεων στο Δικαστικό Μέγαρο, οδήγησε στην αποκάλυψη ότι για τα κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο θα πρέπει να πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο ενοίκιο, εφόσον επιθυμεί να τα χρησιμοποιεί!
Επίσης, ο κ. Ροζάκης ανέφερε ότι, μετά από προσπάθειες του Δικηγορικού Συλλόγου, εξασφαλίστηκαν 190.000 ευρώ προκειμένου να γίνουν σημαντικές και απαραίτητες παρεμβάσεις στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου, αφού πλέον εγείρονται θέματα ασφάλειας. Ωστόσο, αναζητώντας τι ισχύει με το καθεστώς ιδιοκτησίας, ανακάλυψε ότι το κτίριο έχει πλέον περάσει στο Υπερταμείο και ότι για να μπει σε φάση υλοποίησης η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης ανάμεσα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπερταμείο, με το Υπουργείο να καλείται να πληρώνει ενοίκιο! Όμως, παρά την αναζήτηση, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε η σύμβαση παραχώρησης, ούτε το ενοικιαστήριο.
Συνεπώς, αναλογικά, όλα τα δημόσια κτίρια και οι αρχαιολογικοί χώροι που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και χρησιμοποιούνται από το Ελληνικό Δημόσιο, το τελευταίο θα πρέπει να καταβάλλει ενοίκιο για όλα τα κτίρια στα οποία στεγάζονται Δημόσιες Υπηρεσίες.
Αναμφισβήτητα η Κυβέρνηση θα παραμείνει στην ιστορία και στη συνείδηση των πολιτών ως η καταστροφική Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Μάλιστα, μια από τις πιο καταστροφικές αποφάσεις αυτής της Κυβέρνησης είναι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο για έναν αιώνα (99 χρόνια), ως εγγύηση αποπληρωμής του χρέους. Το Ελληνικό Δημόσιο πλέον θα πληρώνει ενοίκιο για τα δικά του κτίρια, δημιουργώντας νέα υποχρεώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό και επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους Έλληνες φορολογούμενους.
Κατόπιν των ανωτέρω, 
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
 
1.            Υπάρχει σύμβαση παραχώρησης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου στο Υπερταμείο; Το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλει ενοίκιο για τη χρήση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου;
2.            Για ποιά δημόσια κτίρια που έχουν παραχωρηθεί στο Υπερταμείο και στα οποία στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει (ή θα αρχίσει να καταβάλλει) ενοίκιο; 
 
 
Ο ερωτών Βουλευτής
 
 
Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Γραμματέας ΠΕ ΝΔ
Βουλευτής Ηρακλείου

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Γιώτα

Ο πολιτικός αλήτης Αλέξης Τσίπρας ξεπούλησε όλη τη χώρα, μόνο και μόνο για να καθήσει λίγο ακόμη στην καρέκλα του. Εκλέξαμε για πρωθυπουργό τον μεγαλύτερο ανθέλληνα που πέρασε ποτέ απο τη χώρα, το όνομα του θα μείνει στην ιστορία με μαύρα γράμματα γραμμένο. Π Ρ Ο Δ Ο Τ Η Σ ......

Candyman

Ας προσέχατε να μην ψηφίζατε ανθέλληνες. Δεν ήταν άγνωστες οι ιδέες τους, ούτε το τι εστί αριστερά. Αλλά οι νεοέλληνες οντας ηλίθιοι και φλομωμένοι στην παραμύθα της αριστεράς, ψηφίσανε τον μεγάλο νταουλιέρη με κριτήριο το ιδιο που είχαν πάντα: την πάρτη τους. Μονο που ο μεγάλος νταουλιέρης ήταν πιο μάγκας απο τον.. "πιο έξυπνο λαό του κόσμου" και τον έπιασε κώτσο. Αντε τώρα να ψηφίσεις τον επόμενο καταστροφέα. Υποψιάζομαι οτι θα ειναι ο Κούλης.

F.

Αυτο και εαν ειναι deal για τα ελληνικά συμφέροντα : παραχωρεί τα ακίνητα του δημοσιου στο υπερταμείο για να τα ενοικιάζει για τις δημόσιες υπηρεσίες. Αποτέλεσμα : οι δαπάνες χτυπάνε ταβάνι και αυξάνουν το κοστος κάλυψης τους στον έλληνα φορολογούμενο. Εαν μετα η επόμενη κυβέρνηση που παραλάβει τη στάχτη και μπούρμπερη των αριστερών μαθητευόμενων μάγων της εξουσιας προχωρήσει σε περικοπές για τη κάλυψη των αυξημένων δαπανών, τοτε θα φταιει η επόμενη κυβέρνηση. Αυτη ειναι η αντίληψη του μέσου έλληνα ψηφοφόρου που δεν αναλογίζεται εκ των προτέρων τις συνέπειες των πολιτικών επιλογών του και που εξακολουθεί να το πράττει.

Ελα μωρέ λεπτομέρειες

Τι πρόβλημα έχετε όλοι! Να πληρώσει και κάποιο ενοίκιο το δημόσιο για τον Λευκό Πύργο ή για το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός δεν χάθηκε και ο κόσμος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

omada_ar

Ηχηρή απάντηση στη δημαγωγία και τις βίαιες συμπεριφορές το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου είπε ο πρωθυπουργός - Οι «οδηγίες» στους 158 βουλευτές της ΝΔ - Δια βοής εξελέγη γραμματέας της ΚΟ ο Σταύρος Καλαφάτης

tsiprasvaroufa

 «Ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός του των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ισχυρίζονταν ότι θα μπορούσαν απλώς να εξαφανίσουν μαγικά την κρίση χρέους από τη χώρα τους. Και πολλοί Έλληνες τους πίστευαν. Είχαν μιαν ασυνήθιστη σχέση με την πραγματικότητα», γράφει  η Frankfurter Allgemeine Zeitung 

16
bouli-nea

Η διαδικασία ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου και λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης - Η αντιπαράθεση αναμένεται να εστιάσει σε ΔΕΗ, ΕΡΤ, οικονομία και αλλαγές στην φορολογία, εργασιακά, δικαιοσύνη και πανεπιστημιακό άσυλο