Εκτός γραμμής ο Αβραμόπουλος, το “μαζεύει” η Ρηγίλλης

Εκτός γραμμής ο Αβραμόπουλος, το “μαζεύει” η Ρηγίλλης

Προβληματισμό προκαλούν στην Ρηγίλλης οι συχνές διαφοροποιήσεις του αντιπροέδρου του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος δείχνει να έχει χαράξει δική του αυτόνομη πορεία...

Εκτός γραμμής ο Αβραμόπουλος, το “μαζεύει” η Ρηγίλλης
Προβληματισμό προκαλούν στην Ρηγίλλης οι συχνές διαφοροποιήσεις του αντιπροέδρου του κόμματος κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου ο οποίος δείχνει να έχει χαράξει δική του αυτόνομη πορεία ακόμη και στα μείζονος σημασίας θέματα όπως το Μνημόνιο εκτός της επίσημης κομματικής γραμμής.

Η δήλωση του την περασμένη εβδομάδα ότι «και εμείς κάποιο μνημόνιο θα υπογράφαμε αλλά όχι αυτό» δημιούργησε αμηχανία στην Ρηγίλλης η οποία προσπάθησε με παρασκηνιακές διαρροές να υποβαθμίσει το ζήτημα.

Κλείσιμο
Η απάντηση ήλθε σήμερα από τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος κ. Νότη Μηταράκη ο οποίος σε συνέντευξή του στο “Ράδιο 9”  ρωτήθηκε «αν η ΝΔ θα υπέγραφε κάποιο Μνημόνιο όπως είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος;». Η απάντηση του κ. Μηταράκη ήταν σαφής και απερίφραστη: «όχι». Ανέπτυξε δε την πάγια επιχειρηματολογία του κ. Αντώνη Σαμαρά ότι «ήταν η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου που οδήγησε την χώρα στην υπαγωγή στην τρόικα και στο Μνημόνιο με πράξεις και παραλείψεις».

Γι αυτό άλλωστε ο κ. Σαμαράς είπε την περασμένη Πέμπτη στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι «εμείς θα κάνουμε μόνο μία εξεταστική για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο». Ο κ. Αβραμόπουλος (με την θέση του ότι και η ΝΔ θα υπέγραφε κάποιο Μνημόνιο) είναι πιο κοντά στον κ. Παπανδρέου και «στα εξαπτέρυγά του» όπως αποκαλεί ο κ. Σαμαράς όσους συντάσσονται με το μνημόνιο και λιγότερο στην επίσημη θέση του κ. Σαμαρά ο οποίος έχει βασίσει όλη του την στρατηγική στο ότι «η προσφυγή στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτη».   
 
Οι δηλώσεις Μαρκόπουλου
Τα πράγματα επιχείρησε να μαζέψει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κώστας Μαρκόπουλος ανασκευάζοντας όμως την δήλωση του κ. Αβραμόπουλου: «Για πρώτη φορά, (η χώρα) δεσμεύτηκε με μια σύμβαση δανεισμού, με υποχρέωση σκληρή, αδιαπραγμάτευτη να κάνει ορισμένα πράγματα. Η ΝΔ δεν διαφώνησε με το δανεισμό της χώρας και πέρυσι είχαμε δανειστεί και πρόπερσι είχαμε δανειστεί, διαφώνησε, όμως, με τους όρους και τις υποχρεώσεις τις οποίες ανέλαβε η χώρα. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι αν ήταν η ΝΔ στην κυβέρνηση άλλα πράγματα θα είχαν γίνει. Ο κ. Αβραμόπουλος δεν είπε κάτι διαφορετικό, ο κ. Σκυλακάκης είπε κάτι διαφορετικό και απεπέμφθη από τη ΝΔ. Είναι πολύ απλό», δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ραδιοσταθμό "ΒΗΜΑ".

Στο θέμα παρενέβη και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Βασιλική Τζότζολα η οποία μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «η άποψη που πρυτανεύει στην ΝΔ είναι μία και είναι η άποψη του Αντώνη Σαμαρά. Ο Δ. Αβραμόπουλος ένα χρόνο πίσω στήριξε τη βάση της ΝΔ και βεβαίως τον Αντώνη Σαμαρά».

Στο εσωτερικό της ΝΔ πάντως το θέμα τείνει να πάρει διαστάσεις. Ένιοι βουλευτές σημειώνουν ότι «αν ο αντιπρόεδρος του κόμματος δεν πείθεται από την επίσημη θέση ότι η προσφυγή στο Μνημόνιο δεν ήταν αναπόφευκτη πως θα πεισθεί η κοινωνία;».

Ακόμη πιο πέρα ότι ο κ. Αβραμόπουλος εκμεταλλεύεται τις εσωκομματικές ισορροπίες και την ανάγκη για στοιχειώδη ενότητα του κόμματος στον δρόμο προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αγνοεί τον πρόεδρο. Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς δεν έχει την πολυτέλεια να έλθει σε αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρό του όταν έχει ανοικτό μέτωπο με τους υποστηρικτές της κ. Μπακογιάννη και ενώ είναι πάντα υπαρκτός ο πονοκέφαλος των καραμανλικών που τον αναγκάζουν να χρεωθεί όλες τις αμαρτίαις της αμαρτωλής «νέας διακυβέρνησης» από την οικονομική πολιτική μέχρι τα σκάνδαλα.

Στο πλαίσιο αυτό αποκτούν και για τα εσωκομματικά πράγματα ιδιαίτερη σημασία οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αν ο κ. Σαμαράς πετύχει ένα κάλο σκορ θα έχει ανανεώσει την εμπιστοσύνη της κομματικής βάσης στο πρόσωπό του. Και όπως λένε και οι παροικούντες την Ρηγίλλης μετά τις δημοτικές εκλογές η ανοχή του σε παρόμοια φαινόμενα θα είναι πολύ περιορισμένη.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης