Γεροβασίλη για συνθήκες σύλληψης Κωστόπουλου: Θέλουμε άπλετο φως στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων

Γεροβασίλη για συνθήκες σύλληψης Κωστόπουλου: Θέλουμε άπλετο φως στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων

Η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά υπάρχουν και κακές συμπεριφορές, είπε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η υπουργός Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την έρευνα για τις συνθήκες σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου

olgagero
Ξεκάθαρη ότι «δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων», αλλά ταυτόχρονα ότι «πρέπει να δούμε αν κάποιοι έχουν ξεπεράσει τα όρια του επαγγελματισμού», ήταν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον Αντένα με αφορμή την έρευνα για τη συμπεριφορά ανδρών της ΔΙΑΣ, κατά τη σύλληψη του αιμόφυρτου Ζακ Κωστόπουλου. 

Ειδικότερα, η κ.Γεροβασίλη, είπε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε άπλετο φως στη συμπεριφορά όλων των εμπλεκομένων και των 8 αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ. Θα δούμε αν η συμπεριφορά των αστυνομικών ήταν η δέουσα. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έχει διατάξει συμπληρωματική έρευνα. Η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά υπάρχουν και κακές συμπεριφορές. Δεν πρέπει να καταδικάζουμε εκ των προτέρων και δεν μπορούμε να μιλάμε συλλήβδην για όλους. Η ομάδα ΔΙΑΣ είναι στο μάτι του κυκλώνα και αντιμετωπίζει πολύ δύσκολα περιστατικά, είναι κομμάτι του κατασταλτικού μηχανισμού. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. να δούμε αν έχουν ξεπεράσει τα όρια του επαγγελματισμού. Η αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη. Δεν θα κουκουλώσουμε περιστατικά».

Σε άλλη ερώτηση για το πως θα κινηθεί ως υπουργός για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών, η κ.Γεροβασίλη σημείωσε ότι αυτός είναι ένας σύνθετος δρόμος  που απαιτεί την άμεση λήψη αποφάσεων. Πρόσθεσε δε, ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκπόνηση συνολικού σχεδίου για την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης, σε όλη την Ελλάδα.

Όλγα Γεροβασίλη στον ΑΝΤ1
Κλείσιμο
Όλγα Γεροβασίλη στον ΑΝΤ1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης