Τσακαλώτος κατά ΝΔ: Η περικοπή συντάξεων αφορά μικρή μερίδα των συνταξιούχων

Τσακαλώτος κατά ΝΔ: Η περικοπή συντάξεων αφορά μικρή μερίδα των συνταξιούχων

Ο υπουργός Οικονομικών καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση κατήφορο χωρίς σταματημό και επιμένει ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι η περικοπή συντάξεων είναι δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό μέτρο

tsakal
Τα... ρέστα ζητά ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος επιτίθεται στη ΝΔ, μετά την αποκάλυψη ότι με κυνισμό, ουσιαστικά, αντιμετώπισε ως μελλοθάνατους τους συνταξιούχους, λέγοντας στο Roadshow του Λονδίνου, ότι το ζήτημα των συντάξεων των τωρινών συνταξιούχων «θα λυθεί με φυσικό τρόπο».

Με ανακοίνωσή του, ο κ.Τσακαλώτος κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έφτασε σε ακραίο τσαρλατανισμό και προσθέτει ότι ο κατήφορός της δεν έχει σταματημό.

Υπερασπιζόμενος τον εαυτό του, ο κ.Τσακαλώτος υποστηρίζει ότι «κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ» και προσθέτει πως «χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της». 

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ.Τσακαλώτου ακολουθεί:


O κατήφορος της ΝΔ δεν έχει σταματημό.

Το θέμα που απασχολεί όλη την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους είναι αν  θα εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων το 2019. 

Κυρίαρχο επιχείρημα της κυβέρνησης για τη μη εφαρμογή του μέτρου είναι ότι το μέτρο είναι δημοσιονομικό κι όχι διαρθρωτικό- πράγμα για το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί η ΝΔ.

Χθες εξήγησα γιατί είναι δημοσιονομικό μέτρο και ότι αφορά μόνο μια μικρή μερίδα των συνταξιούχων κι όχι όλους όπως επανειλημμένα έχει ισχυριστεί η ΝΔ και οι εφημερίδες της. 

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εξηγεί με επιχειρήματα τις θέσεις και τις επιδιώξεις της για το καλό της κοινωνίας και των συνταξιούχων.

Η ΝΔ ας συνεχίσει το δικό της κατήφορο όπου ο σκοπός πάντα αγιάζει τα μέσα. Σήμερα έφτασε στον ακραίο τσαρλατανισμό -γιατί τι άλλο εκτός από τσαρλατανισμό είναι να ισχυρίζεται κανείς ότι ένας υπουργός εύχεται να πεθάνουν άνθρωποι. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η ΝΔ έχει φτάσει στον πάτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης