Περιμένουμε τον έλεγχο των ειδησεογραφικών εκπομπών από το ΕΣΡ, λέει η ΝΔ

Περιμένουμε τον έλεγχο των ειδησεογραφικών εκπομπών από το ΕΣΡ, λέει η ΝΔ

Ικανοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την απόφαση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης

nd-grafia
Τον καθολικό έλεγχο των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών από το ΕΣΡ περιμένει η ΝΔ, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΕΣΡ επισημαίνεται ότι «τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων» και προστίθεται ότι το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται».

Σχετικά με την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, με έναν έμμεσο τρόπο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηελόρασης κάνει λόγο για «φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρεται:


«Μετά τη χθεσινή απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να αποσύρει τους βουλευτές και τα στελέχη της από την Ε.Ρ.Τ., η αξιωματική αντιπολίτευση εκφράζει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Ε.Σ.Ρ.. Κυρίως για την επιλογή των μελών του, όχι μόνον να παρακολουθήσουν μια “ενημερωτική” εκπομπή της Ε.Ρ.Τ., αλλά και να επιβάλλουν κυρώσεις, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θα αναμείνει τον καθολικό έλεγχο όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του τρέχοντος Σεπτεμβρίου τον οποίον προανήγγειλε το Ε.Σ.Ρ.».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης