Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Εύλογες οι αντιδράσεις για τον Καψώχα- Γινόμαστε σάκκος του μποξ

Δημοσιογράφοι ΕΡΤ: Εύλογες οι αντιδράσεις για τον Καψώχα- Γινόμαστε σάκκος του μποξ

Χαρακτηρίζουν απαράδεκτη και πέραν κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας την παρέμβασή του - Παίρνουν αποστάσεις και από το εμπάργκο της ΝΔ - Αιχμές και για τη διοίκηση

ert-mikrofono
Καταδικάζουν τα σχόλια του Σωτήρη Καψώχα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ. λίγες ώρες μετά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωση που εξέδωσε η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων ΕΡΤ στο ραδιόφωνο και τα πολυμέσα Μαρία Γεωργίου, χαρακτηρίζεται απαράδεκτη και πέραν κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας η παρέμβαση του. Παράλληλα οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ παίρνουν αποστάσεις και από την αντίδραση της ΝΔ καθώς όπως αναφέρουν το γενικευμένο εμπάργκο τιμωρεί όλους τους εργαζόμενους της δημόσιας τηλεόρασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έχουμε αναφερθεί – μόλις την Πέμπτη - στις μεγάλες ευθύνες της Διοίκησης της ΕΡΤ για την κατάσταση της εταιρίας αλλά και για την “ ποιότητα” μέρους του ενημερωτικού ( τηλεοπτικού ιδιαίτερα ) προγράμματος.

Οι πολιτικές ευθύνες όσων την τοποθέτησαν και την ανέχονται είναι αυταπόδεικτες και τεράστιες.

Είναι, επίσης , προφανές ότι στη άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος καθένας/-μία φέρει την τελική ευθύνη για τη βαρύτητα και εγκυρότητα των πληροφοριών και των σχολίων του και η Διοίκηση από την πλευρά της κρίνει εκ του αποτελέσματος.

Ως, εκ τούτου, είναι εύλογες οι αντιδράσεις, ιδιαίτερα, μετά τη χθεσινή απαράδεκτη και πέραν κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρέμβαση δημοσιογράφου- εξωτερικού συνεργάτη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Κλείσιμο
Η αξιωματική αντιπολίτευση, όμως, αντί να επικεντρώσει την αντίδρασή της στο συγκεκριμένο, απαιτώντας όσα μπορούσε να απαιτήσει, επέλεξε να κηρύξει γενικευμένο εμπάργκο στην ΕΡΤ.

Εν ολίγοις, ¨μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά”.

Υπάρχουν πάρα πολλοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που κάνουμε ευσυνείδητα και με τους κανόνες της δεοντολογίας τη δουλειά μας.

Όπως υπάρχουν και εκατοντάδες υπάλληλοι που κάνουν το ίδιο στις δικές τους ειδικότητες.

Με το εμπάργκο τιμωρούνται όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αφού, εκτός των άλλων, εμποδίζονται να κάνουν τη δουλειά τους και τελικά για άλλη μια φορά γίνονται "σάκκος του μποξ"».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης